Prvi antibakterijski pametni telefon na svetu

x   T.

CAT S42 je prvi telefon s antibakterijskom zaštitom.

CAT mobilni telefon S42 H+ je prvi antibakterijski pametni telefon na svetu. Antibakterijski je, jer je izrađen tako da zaustavlja širenje klica. Napravljen je u kompaniji “Bullitt” u Ridingu.Proizvođači tvrde da je izdržljiv, čvrst i upotrebljiv na više frontova.

Kako ističe Peter Cunningham, potpredsednik Bullitt Group Products, toplota koju proizvode telefoni je jedan od razloga zašto su telefoni toliko prljavi.

Capture

“Bakterije uspevaju u toplom okruženju i svi nosimo mobilne telefone svuda sa sobom, na sva mesta gde živimo i radimo, neprestano skupljajući nove zagađivače. S ponosom predstavljamo ove antibakterijske uređaje, za koje se nadamo da će pomoći u smanjenju ovih rizika i potaknuti potpuno preispitivanje načina na koji se koriste svi telefoni.”

Antibakterijska zaštita

CAT mobilni telefon S42 H+ ima poboljšanu antimikrobnu zaštitu ugrađenu u kućište i to ovaj uređaj čini antibakterijskim telefonom. Tokom proizvodnog procesa svaka spoljna komponenta ovog robusnog telefona je pomešana sa antimikrobnim aditivom tehnologije jona srebra pod nazivom “biomaster” za pomoć u borbi protiv bakterija. Kako tvrde oni koji su pokrenuli “biomaster”, takvi joni korona virus, i sve druge viruse ili bakterije ne ubijaju, ali zaustavljaju njihovo širenje i umnožavanje patogena. Broj mikroba se prirodno smanjuje zaustavljanjem razmnožavanja. U kompaniji „Bullitt“ kažu da njihov novi telefon može da smanji koncentraciju bakterija za 80 odsto u roku od 15 minuta i 99,9 procenata u roku od 24 sata, zahvaljujući ovom aktivnom antimikrobnom agensu. Uređaj je testiran prema međunarodnom standardu ISO 22196.

Vodootporan

Ovaj vodootporni telefon ima sertifikate IP68 i IP69. Verovali ili ne možete ga staviti u vodu sa sapunom i prati. Bio je podvrgnut čak 3 000 puta ekstremnim testovima sa sredstvima za dezinfekciju, izbeljivačima i hemijskim sredstvima. Ovaj CAT model postavio je novi standard u dizajnu higijenskih pametnih telefona. U ovo vreme korona virusa neophodno je pranje ruku i dezinfekcija predmeta. Sada možete prati i dezinfikovati i telefon kako bi sprečili dalji prenos virusa i bili mirni i bezbrižni. Za odstranjivanje virusa najpogodnije su alkoholne maramice. Preporučuje se i korišćenje krpe od mikrovlakana i sapunice.

Izdržljivost i testiranje

Veoma je izdržljiv. Može da preživi padove. Otporan je na pad na čvrstu podlogu sa visine od 1,8 metara. Interesantno da nakon pada na telefonu nisu bili primećeni tragovi prljavštine, a da kućište od neprobojnog stakla i nerđajućeg čelika nije bilo oštećeno.

Otpornost

Ima displej od 5, 5 inči, Corning Gorilla Glass 5 zaštitno staklo, a pokreće ga Mediatek MT6761D Helio A20 (12 nm) čipset. Poseduje 3GB RAM-memorije i 32GB prostora za skladištenje podataka. Otporan je na prašinu i vodu dubine do 1,5 m za 35 minuta, kao i na udarce i padove, zahvaljujući kućištu od nerđajućeg čelika.

Capture

Kome je potreban?

Svima. Medicinskim sestrama, lekarima, socijalnim radnicima,poštarima, policajcima, vojnicima, vozačima, trgovcima i onima koji su u stalnom kontaktu s drugim ljudima i posećuju i menjaju više lokacija. Onima koji obavljaju teške i zahtevne poslove. CAT mobilni telefon S42 H+je kombinacija laganog i čistog telefona sa antibakterijskom zaštitom. Protiv širenja bakterija bori se zahvaljujući srebrnim jonima ugrađenim u materijale od kojih je sačinjen.

Zanimljivost

U ovo vreme higijena je najvažnija. Svetska zdravstvena organizacija navodi mobilne telefone kao potencijalne prenosioce bakterija i virusa. Lako se prenose na kožu i lice. U medicinskom časopisu Germs 2017 u jednoj studiji je objavljeno da je mobilni telefon u džepu 10 puta prljaviji od WC šolje i da je preko 17 000 bakterija pronađeno na mobilnom telefonu.

Ovaj prvi antibakterijski smartfon na svetu koji se pere sapunom i vodom i meri temperaturu možete kupiti po povoljnoj ceni u Tehnomedia prodavnicama. Najbolji uslovi plaćanja i kupovine očekuju vas na ovoj adresi.

Tehnomedia, 20 godina drugačiji od drugih.


Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *