Roštilji i gril tosteri

x Rostilj

Topli prolećni dani i prvomajski praznici su pred nama. Ovo vreme je idealno za roštiljanje u dvorištu ili na terasi u krugu porodice.

Meso i povrće pripremljeno na roštilju je posebnog mirisa i ukusa. Ovako pripremljenu hranu svi vole, jer je ukusna i zdrava. Međutim, svi izbegavaju posao oko pripreme roštilja zbog loženja vatre, dima, čišćenja gareži. Zato je idealno rešenje, na primer, električni roštilj ili gril ploča. U Tehnomedia prodavnicama u ponudi su modeli poznatih brendova odličnog kvaliteta. Dobro je što se ovi aparati mogu koristiti na bilo kom mestu u kuhinji ili dvorištu. Laki su za rukovanje i održavanje.

rostilj

 

Većina roštilja poseduje deo, takozvanu ugradnu oblast, koja skuplja masnoću tokom procesa kuvanja i pripremanja obroka.

Imaćete ukusan obrok bilo da pripremate roštilj ili grilovano povrće na električnom roštilju, onom na ćumur ili gril ploči. Za tren oka ćete pripremiti meso na električnom roštilju, jer nema nerviranja i održavanja vatre. Uključite ga u struju, sačekate da se ugreje par sekundi, stavite meso ili povrće da se peče. Ista je procedura i ako hranu spremite na grilu. U posudu ispod rešetke ili ploče sipa se voda koja isparava tokom pečenja, a masnoća se sliva u posudu namenjenu njenom odlaganju.

Praznik možete provesti sa ukućanima kod kuće, u svom dvorištu ili na  terasi i na ovaj način. Hrana na roštilju, kao i na gril ploči iz Tehnomedie, biće sočno i mekano. Na ovom aparatu možete peći  kremenadle,

rostilj

batake,piletinu, krilca, slaninu, kobasice, ribu,  razne vrste povrća poput krompira, tikvica, paprika pa do jaja. Najbolje bi bilo da meso pre nego što stavite da se peče malo odstoji u marinadi. Kuvari savetuju i da se meso ne soli tokom pečenja, jer će onda biti suvo pošto so izvlači vodu, nego da je to najbolje uraditi pred sam kraj.

Uz prijatnu muziku, dobru kućnu atmosferu i ukusan roštilj pripremljen na gril ploči, električnom roštilju ili onom na ćumur provešćete lepe prvomajske praznike. Posetite Tehnomediu jer nudimo najbolji kvalitet po najpristupačnijim cenama.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *