Sam svoj meteorolog

x Metereoloske stanice

Sami čitajte meteorološke podatke na kućnoj meteorološkoj stanici.

Često smo nepoverljivi prema meteorološkim podacima i vrednostima. Ponekad pomislimo da je sigurno toplije ili hladnije odnosno da je temperatura viša ili niža nego ona koju čujemo da je zvanična na televiziji ili radiju. Vreme je da nabavite kućnu meteorološku stanicu i posetite Tehnomediu. U svakom trenutku znaćete tačne i sigurne podatke.

image

Postoje dve osnovne  vrste meteoroloških stanica: glavne, odnosno sinoptičke i kućne meteorološke stanice. Razlikuju se po podacima koji se beleže. Kućna meteorološka stanica prikazuje unutrašnju i spoljašnju temperaturu. Visinu pritiska, mesečeve mene, datum i vreme kao i minimalnu i maksimalnu temperaturu u poslednje dve nedelje možete pratiti na LCD ekranu meteorološke stanice. Termometar u njoj je tačan i precizan. Ova stanica pruža vremensku prognozu a može da se koristi i kao budilnik. U kući se lako montira na jedan od zidova a napolju je potrebno instalirati spoljašnji senzor koji visinu temperature prenosi glavnoj jedinici. Kada niste prisutni ili za vreme odmora meteorološka stanica se može isključiti. Kućna meteorološka stanica, može da se podesi da se stvari na ekranu menjaju na svakih 15 sekundi ili ostaju stalno iste. Postoji funkcija predviđanja vremena prema vazdušnom pritisku. Tačnost prognoze je oko 75%.  

Zanimljivosti

Podaci o vremenu su počeli su da se prikupljaju od sredine 17. veka sa razvojem instrumenata za merenje. 1654. godine uspostavljena je prva međunarodna mreža meteoroloških stanica. U severnoj Italiji nalazilo se 7 stanica, a ostale 4 u Parizu, Varšavi, Innsbrucku i Osnabrucku.  Mreži se 1780. godine priključila i severna Amerika gde su otvorene 2 stanice. Sinoptičke stanice su mesta gde se vrše merenja  koja se koriste u prognozi vremena. Merenja se vrše na sat vremena i najdetaljnija su. Meri se temperatura suvog termometra, temperatura mokrog termometra, količina, vlažnost vazduha i njegova tendencija, smer i brzina vetra, minimalna i maksimalna temperatura, vidljivost, oblačnost i vrsta oblaka, dubina…Svaka zemlja ima svoju meteorološku stanicu.  

image

Tehnomedia omogućava sigurnu kupovinu, kao i najbolje opcije plaćanja. Ljubazni i obučeni prodavci odgovoriće na sva vaša pitanja i pomoći oko izbora proizvoda ako ste u dilemi. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *