Iznenadite ga poklonom

Iznenadite ga poklonom

Uz pomoć električnog brijača muškarac će za najviše 5 minuta izgledati savršeno uredan. Aparati za brijanje su brži i bezbedniji u odnosu na klasično brijanje.

Koliko puta ste bili u dilemi šta da poklonite svom muškarcu? Kakav poklon odabrati za svoju jaču polovinu? Ili uopšte šta darivati bratu, tati ili prijatelju. Predlažemo vam aparate za brijanje kao poklon za svaku priliku. U Tehnomedia prodavnicama možete odabrati aparat za brijanje iz velikog asortimana renomiranih proizvođača.

Brijanje spada u osnove održavanja lične higijene svakog muškarca. Aparati za brijanje uštedeće njihovo vreme, jer ne zahtevaju toliko vremena kao brijanje brijačima ili uređivanje brade makazama.

x Brijanje

Aparati za brijanje su neprikosnoveni za sređivanje i brijanje brade. Brada je uvek u modi, a uz ove brijače izgledaće savršeno. Za razliku od jednokratkih brijača, ovi električni imaju mnogo duži vek trajanja, rade na struju ili baterije i mogu služiti i kao trimer i kao brijač. Uz pomoć ovih brijača i njhovih dodataka, vaša brada će uvek biti uredna i idealno sređena.

Sada se više proizvode elekrični brijači za mokro brijanje, a ne samo za suvo. Što znači da je ovakvo brijanje ima efekte klasičnog, jer uključuje vodu i penu, a uz to je i bezbednije, jer nema posekotina.

Održavanje

Održavajte oštrice brijača čistim. Većina brijača ima glavu koja se skida ili drugi patent koji omogućava lakše čišćenje glave aparata. U uputstvu piše da li se aparat čisti četkom ili vodom. Da bi se smanjilo trenja metala o metal, žileti električnog brijača se moraju povremeno podmazivati uljem za brijače. To je najbolje raditi kada čistite brijač. Ulje u spreju ili kapanjem nanosite direktno na oštrice. Ulje se obično dobija uz brijač, a zalihe se mogu dopuniti u bilo kojoj bolje opremljenoj parfimeriji ili prodavnici brijača.

x Brijanje V

Priprema

Kada koristiš električni brijač za suvo brijanje. tehnika se ne razlikuju mnogo od klasičnog brijanja, osim što isključuju vodu. Ipak, neke druge stvari ostaju prilično iste. Najbolje je da pre brijanja dlaku omekšate tuširanjem, toplim peškirom ili umivanjem toplom vodom, čime istovremeno otvarate pore lica i olakšavate brijanje. Ipak, pre nego pređete na brijanje, morate biti sigurni da vam je koža suva. Da bi ubrzali sušenje, možete na lice natapkati malo pudera. Takođe, da bi uklonili prirodno ulje, mrtve ćelije kože ili druge ostatke koji se nalaze na dlaci, pre brijanja možete na bradu naneti neko pre-shave sredstvo na bazi alkohola kako bi isušilo bradu i lice i olakšalo vam brijanje. Ako vam je koža lica osetljiva na alkohol postoje i neka sredstva koja ne sadrže alkohol, a imaju jednako dobar rezultat.

Brijanje

Brijanje električnim brijačem se radi suprotno od rasta dlake. Aparat sa rotirajućim glavama koristite čineći male kružne pokrete samo jednom prelazeći preko iste površine na licu. Toplota aparata u nekim slučajevima može izazvati iritaciju lica, zato prvo uklonite dlačice sa osetljivijih delova. Brijanje aparatima je posebno preporučljivo u uslovima kada niste u svom kupatilu kao na primer kada ste na putovanjima. Nakon završenog brijanja, obavezno nanesite neku hidratantnu kremu za umirenje kože i smanjenje iritacije. Ukoliko su vam se iritacije pojavile u prvih pet dana od korišćenja bilo kakve nove mašinice, ne brinite se, to je normalno, jer koži treba malo vremena da se navikne. Ne preporučuje se da kožu u takvom stanju ponovo izložite brijanju jer može doći do infekcije. Preporučuje se da se ponovo brijete kad se crvenilo povuče i koža zaceli. Postoje različiti tipovi kože, te će tako nekima više odgovarati stari, a nekima električni način brijanja. Kako biste izbegli iritacije, nemojte prelaziti više puta preko istog mesta. Da biste bili sigurni da ste dobro obrijali taj deo lica i da ne morate više da se vraćate na njega, prstima slobodne ruke zategnite deo kože lica sa kojeg odstranjujete dlake kako bi bila ravna i glatka. Osim klasičnih aparata za suvo brijanje, postoje i drugi modeli. Oni sa rotacionim glavama će bolje obrijati neke teže dostupne predele: prevoje, deo ispod brade, prelaze ispod i iznad usana… Aparati za mokro brijanje vam omogućavaju da se brijete tokom tuširanja i da pri tome koristite penu ili gel za brijanje.

Posle brijanja

Nega lica posle brijanja električnim brijačem podrazumeva isti postupak kao i kod brijanja običnim brijačem. Savetuju se afteršejvovi na bazi prirodnih ulja, izbegavanje onih sa alkoholom, a važna stavka za one sa suvom kožem je nanošenje losiona sa hidratizirajućim dejstvom. Ipak, električni brijač skida dlaku dugačije od klasičnog žileta i zato je veoma važno dati koži vremena da se prilagodi ovoj promeni. Ako tek počinjete da koristite električne brijače, savet je da između brijanja u početku pravite pauzu od dve do tri nedelje, dok se koža ne navikne na električni brijač. U međuvremenu se brijte klasičnim brijačima, a vremenom će ova pauza postajati sve kraća.

Svratite do najbliže Tehnomedia prodavnice jer je izbor aparata za brijanje odličan.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *