Sjajna i ravna kosa

naslovna

Ukras svake žene je kosa. Vaša dobra prijateljica je pegla (presa) za kosu i ona će vam pomoći da uvek izgledate lepo i negovano.

Dobra pegla za kosu koju možete naći u Tehnomedia prodavnicama, pomoći će vam da budete uvek lepe.

Prilikom kupovine obratite pažnju na tehničke karakteristike. Odaberite ne samo dizajnerski lepu, nego i kvalitetnu peglu za kosu. Prvo morate da odlučite da li ćete je koristiti povremeno ili svakodnevno.  Ako ćete je često upotrebljavati onda se odlučiote za onu koja će bitiblaga prema vašoj kosi.

Važno je i da odlučite da li ćete je koristiti na mokru ili suvu kosu. Za mokro ispravljanje kose koristite specijalnu „wet“ tehnologiju da se kosa ne bi uništila. Veći broj frizera preporučuje da se ipak koriste pegle za suvu kosu jer dlaku ne izlažete većem mučenju. Za ravnu i sjajnu kosu peglajte manje pramenove kose. Temperaturu kose treba da prilagodite tipu kose, a ove pegle nude opcije upravo prema tome.

presa  x

Ako želite da uz pomoć pegle za kosu pravite i kovrdže onda bi ona trebala da ima uske i duge ploče, a ako ćete je koristiti samo za klasično ravnanje kose, možete odaberiti kratke i široke ploče.

U Tehnomedia centru možete izabrati i koristiti bilo koju peglu za kosu ako je vaša kosa zdrava, ali ukoliko je oštećena potrebna vam je ona parna, jonizirajuća ili sa ultrazvučnom tehnologijom.

presa

Postoje prese (pegle) za kosu od titana, teflona ili keramike. Svaka ploča ima drugačije prednosti: keramika zagreva dobro i ravnomerno, titan je otporan, a teflon ne uništava kosu. Najbolja je ipak kombinacija ovih materijala. Turmalin se često dodaje kako bi ublažio stvaranje statičkog elektriciteta. Metal i staklo sporo i neravnomerno zagrevaju, a kad se određena mesta pregreju, mogu vam izgoreti kosu. Prodavci preporučuju pegle sa keramičkim pločama, a one su i najprodavanije. Keramika je dobra jer se zagreva brzo i ravnomerno, pa možete peglu koristi onog momenta kada vi želite, a ne kada je pegla spremna. Time se ujedno onemogućava i pregrevanje pojedinih mesta koje mogu da oštete kosu. Za keramičke ploče kažu da ostavlja kosu zdravom i sjajnom. Kada je reč o peglama sa titanijumskim pločama, ovo se čini kao najbolji izbor jer deluje isto kao keramika, ali se zagreva još brže i ravnomernije. Pritom, zbog titanijuma pegla je lakša, zbog čega ruke ne zabole posle peglanja nekoliko pramenova.

presa

Joni, turmalin, podešavanje temperature i oble ivice kod pegli za kosu jesu ono što je presudno u kupovini odgovarajuće pegle. Tu dobijete proces regulisanja temperature koja vam ispravlja kosu, a koja se uz pomoć jona znatno smanjuje na vašoj kosi, dok je efekat ispravljanja još bolji. Sa druge strane, oble ivice služe da ispeglate i koren kose, ali i da lakše uvijete sjajne kovrdže. Često čujemo kako pegle oštećuju kosu i kako ih ne treba koristiti. Tačno je da toplota u nekoj meri oštećuje kosu i zato morate biti oprezne.

Kako savetuju naše ljubazne, stručne i obučene prodavačice u Tehnomedia centru kako bi zaštitile kosu potrebno je koristiti češalj pri peglanju, jer ćete tako izvući dlaku i neće biti potrebno dodatno prelaziti peglom. Obavezno nanesite sredstvo za zaštitu od toplote. Potrebno je peglati pramen po pramen ravnomerno i efekat profesionalno urađene i zdrave kose neće izostati. Jedna od karakteristika na koju je potrebno obratiti pažnju je materijal ploče pegle.

Raličitoj kosi odgovara različita visina temperature. Ako je vaša kosa farbana ili oštećena, potrebna vam je neka minimalna temperatura za peglanje (180 stepeni). Ako imate jaku vlas ili kovrdžavu kosu, onda je dobro da imate peglu koja može dostići do 230 stepeni.

Zbog toga je važno da odaberete peglu koja ima regulator temperature.

Svratite u jednu od  Tehnomedia prodavnice i izaberite peglu za kosu kakvu ste oduvek želeli. TEHNOMEDIA je ODLIČAN IZBOR.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *