Slavine za svaki dom

x Slavina

Slavina u domu vam pravi probleme, jer kaplje voda. Sve ste pokušali i više nikakve popravke i zatezanja ne pomažu. Vreme je da je zamenite novom.

Danas nije uopšte lak posao izabrati novu slavinu za vodu. Izbor je veliki, a modela sa raznim karakteristikama mnogo, tako da ste u dilemi za koju da se odlučite. Ispravnost i pouzdanost instalacija zbog kontakta sa vodom i strujom je najvažnija kao i bezbednost korišćenja te slavine.

Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i izaberite slavinu koja vam najviše odgovara. U ponudi su one modernog dizajna, vrhunske tehnologije i napravljene od kvalitetnih materijala.

image

Za kuhinju i kupatilo je veoma važan izbor odgovarajuće slavine za kadu, tuš kabinu, sudoperu, ili drugi element domaćinstva. Potrebno je da slavina bude funkcionalna kao i odgovarajućih dimenzija. Možete izabrati moderan ili klasičan stil slavine.

Pre nego što kupite slavinu potrebno je da obratite pažnju na neke stvari: da li slavinu ugrađujete u postojeći ili novi umivaonik (sudoperu), koliko rupa ima umivaonik, kako su u kuhinji postavljene instalacije, odnosno odakle je dovod tople vode i kakve ručice želite. Slavine se dele po vrsti postavljanja, tipu ventila, materijalu i stilu. Slavine se mogu staviti na zid kao i na umivaonik ili sudoperu. One sa dobrim ventilom smatraju se dugotrajnijim. Protok vode kontroliše ventil, a najčešći su oni kuglasti i s keramičkim diskovima. Kada kupujete jednoručnu slavinu obratite pažnju na ručku, odnosno na to koliko lako je njome rukovati i koliko precizno podešava temperaturu, kao i kako se pomera što je bitno kod plitkih sudopera. Mešač vode, baterija mešača ili mešačka glava, kako se još zove, je najvažniji deo jednoručne baterije za lavabo.

image

Slavinu za kadu uvek treba da kupite posle izbora kade, jer instaliranje slavine zavisi od same kade. Slavine za kadu se mogu ugraditi na: obod kade, zid ili na pod kod samostojećih kada.

Istorija…

Slavine za vodu modernog doba sastojale su se od dve ručke kojima se puštala hladna i topla voda, a kada se uporni inovator Al Moen, opekao 1937. godine, odlučio je da napraviti praktičniji sistem za distribuciju vode iz cevi u sudoperu i kadu. U početku je sve bilo komplikovano. Tek između 1940. i 1945. je uspeo da dizajnira funkcionalnu slavinu sa mešalicom i jednom drškom. Zahvaljujući njegovom izumu, danas imamo slavine sa jednom ručkom kojom podešavamo temperaturu.

Zanimljivost…

U kuhinji se sa slavine prosečno 75 puta na dan pusti voda. 

Slavine sa jednom ručicom su najtraženije. Sa njima ćete znatno manje vode potrošiti nego sa dve ručice, jer se temperatura brzo podesi.

Posetite Tehnomedia prodavnice  i uverite se u odličan izbor uređaja kao i načina plaćanja.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *