Smršajte bez treninga i dijete

x   T.

Kilogram nedeljno možete smršati samo hodanjem. Potrebni su vam samo dobra volja i smart watch.

Imate višak kilograma. Nervozni ste, jer ste stalno na nekim dijetama. Nemate vremena i naporno vam je da posećujete teretanu ili da trenirate i bavite se sportom. Želite da smršate, ali ne znate kako to da izvedete, a da bude lako i efikasno. Predlažemo, hodanje. Na taj način nedeljno možete izgubiti kilogram.

Zašto hodanje?

Hodanje pozitivno utiče na vaše zdravlje. Na vazduhu ste, a samim tim bićete bolje volje. Hodanje pozitivno utiče na vaše srce. Ako prelazite više od 10 000 koraka dnevno manji je rizik da se razbolite. Hodanje stabilizuje nivo šećera u krvi. Ako prelazite 10 000 koraka dnevno, nakon obroka imaćete u krvi nižu glukozu i insulin. Taj nivo otkriva da li postoji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti ili dijabetesa tipa 2. Hodanje i šetnja dobro utiču na rad mozga. Na taj način stičete sposobnost prilagođavanja novim situacijama i podstičete regulaciju emocija i pamćenja. Hodanjem možete i smršati. Ako dnevno prelazite više od 10 000 koraka na dobrom ste putu. Ako ste fizički aktivni ili hodate hrana se neće taložiti u telu već će vam pružiti dodatnu energiju.

Prema nekim istarživanjima, ako dnevno napravite više od 10 000 koraka to vam je isto kao da ste pola sata trenirali.

Zašto vam je potreban pametan sat?

Važno je da stvorite zdravu naviku i da hodanje postane vaša uobičajena rutina. Kako biste stalno bili u toku i imali uvid u broj pređenih koraka potrebno je samo da imate pametan sat na ruci. U Tehnomedia prodavnicama imamo odličan izbor po povoljnim cenama. U svakom trenutku ćete znati koliko ste prešli koraka, koliko ste sagoreli kalorija ili dokle ste stigli sa planom za redukovanje težine.

Izaberite model po svojoj meri. U ponudi imamo klasične, retro modele i one modernog dizajna.

I još nešto

Uz korake koje svakodnevno pravite potrebno je da redukujete i ishranu. Nepotrebne su skupe dijete, već smanjite unos šećera i brašna, jedite manje kalorične obroke, unosite dosta tečnosti i nosite smart watch. Zapamtite nije isto ako pojedete voće koje ima 100 kalorija ili čips i čokoladu sa istim brojem kalorija.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *