Sokovnik Philips: Savršen spoj tehnologije i zdravlja

blog x

Dozu zdravog soka dobićete za samo 1 minut. Sokovnik Philips sa sporim ceđenjem ima veliki otvor za punjenje tako da jednostavno cedi veliko voće i povrće.

U današnjem užurbanom svetu, briga o vlastitom zdravlju postaje sve važnija. Ljudi sve više traže načine da uključe zdrave navike u svoju svakodnevicu, a jedan od načina za to je konzumiranje sveže isceđenih sokova.

Philips sokovnik HR1888 je aparat koji vam omogućava da jednostavno i brzo napravite ukusne i hranjive sokove kod kuće sa puno vitamina, minerala i antioksidanata koje pružaju brojne zdravstvene koristi.

KuickClean tehnologija sa mikro sitom

image

Jedna od ključnih karakteristika Philips sokovnika HR1888 je njegova KuickClean tehnologija sa mikro sitom (mrežicom), koja omogućava jednostavan i brz način čišćenja uređaja nakon upotrebe. Mikro sito je dizajnirano da zadrži vlakna, semenke i druge ostatke voća i povrća unutar sokovnika, dok istovremeno omogućava prolazak sveže ceđenog soka kroz sito. Ovo rezultira glatkim sokom bez neželjenih delova, a istovremeno olakšava proces čišćenja. Kada završite sa ceđenjem soka, jednostavno uklonite mikro-sito iz sokovnika i isperite ga pod tekućom vodom. Mikro-sito ima glatku površinu i nema složenu unutrašnju strukturu, što olakšava uklanjanje ostataka pulpe i vlakana. Takođe se može staviti u mašinu za pranje sudova radi temeljnijeg čišćenja.

KuickClean tehnologija sa mikro-sitom je veoma praktična jer vam štedi vreme i trud potreban za ručno čišćenje sokovnika. Možete brzo pripremiti sokove ujutru i isto tako brzo očistiti sokovnik da biste mogli da nastavite sa svojim poslovima. Ovo je posebno korisno ako ste u žurbi ili ako koristite sokovnik svakodnevno.Važno je napomenuti da, iako je KuickClean tehnologija veoma efikasna, preporučuje se temeljno pranje svih delova sokovnika nakon svake upotrebe kako bi se obezbedila higijena i produžio vek trajanja uređaja.

Sokovnik izvlači 80% hranjivih sastojaka iz voća i povrća

Zahvaljujući sporoj rotaciji od 43 obrtaja u minuti i specijalnom mikro situ, ovaj sokovnik može izvući do 80% hranljivih materija iz namirnica koje koristite. Spora rotacija sokovnika smanjuje stvaranje toplote, što pomaže u očuvanju osetljivih hranljivih materija kao što su vitamini, minerali i enzimi. Takođe sprečava oksidaciju soka, što može dovesti do gubitka hranljivih materija i promene ukusa.

Mikro-sito sokovnika dizajnirano je na način da omogućava ceđenje soka istovremeno zadržavajući pulpu i vlakna. To znači da se većina hranjivih sastojaka zadržava u soku.

Važno je napomenuti da izvlačenje hranjivih sastojaka može varirati u zavisnosti od vrste voća i povrća, kao i o njihovom stanju i zrelosti. Sveže i zrele namirnice imaju veću koncentraciju hranjivih sastojaka, dok nezrele ili oštećene namirnice mogu imati manje.

image

Bez kapanja soka

Uređaj ima posebnu funkciju koja sprečava kapanje soka i održava radne površine čistom. Ova funkcija se zove sistem „Anti-drip” ili „No-drip”. Kada izvadite posudu za sok iz sokovnika, sistem protiv kapanja automatski zaustavlja protok soka kako bi sprečio nepotrebno kapanje. To znači da nećete imati problema sa curenjem ili prosipanjem soka po radnoj površini ili podu. Ova funkcija je veoma praktična jer vam omogućava da koristite sokovnik bez brige o neredu koji može nastati. Možete lako da pomerite posudu za sok bez brige o kapanju i lako održavate kuhinju urednom i čistom.

Velika cev za voće i povrće

Sokovnik je opremljen širokom ulaznom cevi za dodavanje voća i povrća širine 70 mm. Ova velika cev vam omogućava da ubacite cele ili velike komade voća i povrća bez potrebe da ih prethodno sečete ili seckate. Prednosti široke ulazne cevi su praktičnost i ušteda vremena. Možete brže da pripremate sokove jer ne morate gubiti vreme na sečenje hrane na manje komade. Samo ubacite voće ili povrće u sokovnik kroz široku cev i on će nežno iseckati i iscediti sok. Ova funkcija je posebno korisna kada pripremate velike količine soka ili kada želite da uživate u sokovima na brz i lak način.

Takođe olakšava proces ceđenja soka jer ne morate da trošite mnogo vremena na pripremu sastojaka pre nego što počnete da pravite sok.Važno je napomenuti da iako je ulazna cev široka, preporučuje se da izbegavate dodavanje prevelikih komada voća ili povrća koji bi mogli da blokiraju sokovnik.

Tehnologija drobljenja

Koristi tehnologiju drobljenja koja doprinosi efikasnom ceđenju soka iz voća i povrća. Ova tehnologija se zove MicroMasticating i omogućava da se hrana temeljno drobi i usitnjava kako bi se oslobodili sokovi. Ključni element MicroMasticating tehnologije je specijalno dizajniran šraf ili mlin koji se nalazi unutar sokovnika. Zavrtanj ima sitne žlebove i žlebove koji pritiskaju, drobe i seckaju voće i povrće koje ulazi u sokovnik. Ovaj proces omogućava da se sok postepeno izdvaja iz hrane bez preteranog stvaranja toplote koja bi mogla da ošteti kvalitet soka.

Drobljenje i usitnjavanje hrane pomoću MicroMasticating tehnologije omogućava sokovniku da maksimalno iskoristi hranljive materije. Šraf ravnomerno raspoređuje pritisak na hranu, što rezultira visokim procentom ekstrakcije soka i minimalnim gubitkom hranljivih materija. Pomenuta ehnologija takođe pomaže u razbijanju ćelijskih membrana voća i povrća, što omogućava lakšu apsorpciju hranljivih materija u telu. Ovako dobijeni sokovi bogati su vitaminima, mineralima, antioksidansima i enzimima, a obezbeđuju vam hranljive sokove za vaše zdravlje i blagostanje.

image

Aplikacija NutriU

Philips sokovnik HR1888 podržava integraciju sa aplikacijom NutriU, koja pruža dodatnu funkcionalnost i informacije o pripremi sokova. Aplikacija NutriU dostupna je za preuzimanje na pametnim telefonima preko App Store-a ili Google Plai Store-a. Nakon preuzimanja aplikacije, možete da povežete svoj Philips sokovnik HR1888 sa svojim mobilnim uređajem preko Bluetooth-a.

Evo nekoliko funkcija koje NutriU aplikacija pruža:

  • Recepti za sokove: Aplikacija nudi širok izbor recepata za sokove. Možete istražiti i otkriti nove kombinacije voća i povrća i prilagoditi svoje sokove prema vašim željama i ciljevima u ishrani.
  • Prilagodljiva podešavanja: Možete da prilagodite podešavanja na osnovu vrste hrane koju koristite, željene konzistencije soka i drugih preferencija. Možete podesiti brzinu sokovnika da biste dobili željeni rezultat.
  • Praćenje nutritivnih vrednosti: Imate mogućnost praćenja nutritivnih vrednosti soka koji pripremate, kao što su kalorije, makronutrijenti i mikronutrijenti. Ovo vam omogućava da pratite unos hranljivih materija i održavate uravnoteženu ishranu.
  • Podsetnici i upozorenja: Aplikacija može da vam šalje upozorenja i podsetnike o čišćenju vašeg sokovnika, zameni delova ili drugim rutinskim zadacima kako bi vam pomogla da održite optimalnu operativnu efikasnost i bezbednost.
  • Saveti i trikovi: NutriU pruža korisne savete o ceđenju sokova, održavanju sokovnika i zdravom načinu života uopšte. Možete pronaći informacije o prednostima određenog voća i povrća i kako ih najbolje iskoristiti u svojim sokovima. Koristite ove funkcije da istražite nove ukuse, pratite nutritivne vrednosti i postignete svoje velnes ciljeve.

Čišćenje za 90 sekundi

Brzo i lako čišćenje za 90 sekundi vam omogućava da uživate u sveže ceđenim sokovima bez previše napora ili gubljenja vremena. Redovno čišćenje sokovnika održava ga u optimalnom stanju i obezbeđuje dugotrajnu upotrebu.

Dizajn

Još jedna karakteristika koja čini ovaj sokovnik posebnim je njegov kompaktan dizajn. Uređaj je dizajniran tako da zauzima minimalan prostor na vašoj radnoj površini, što je idealno za male kuhinje ili one sa ograničenim prostorom. Takođe je jednostavan za rukovanje i čišćenje, sa delovima koji se mogu prati u mašini za sudove, što štedi vreme i olakšava održavanje.

Zaključak

Kombinacija tehnologije drobljenja i drugih karakteristika Philips sokovnika HR1888, kao što su spora rotacija i mikro sito, omogućava dobijanje svežih i hranljivih sokova uz minimalan gubitak hranljivih materija. Uživajte u prirodnim sokovima koji će vam obezbediti koncentrisane hranljive materije za održavanje zdravog načina života.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *