Šta osim hrane može biti u frižideru?

sminkanje

Na hladnom i suvom mestu, kao što je frižider nekim stvarima, pored hrane, možete produžiti život i sačuvati ih.

Hladan prostor ne prija samo voću, povrću, mesu i drugim namirnicama. Niske temperature na primer obožavaju kozmetički preparati. Kreme i maske za lice, šminku, mleka za tela, preparate za kosu, parfeme, lakove za nokte i slično možete držati u frižideru i tako im produžiti svežinu i rok trajanja. U frižideru se može čuvati i garderoba od kašmira i džemperi od angore jer tako ubijaju moljce.

Mnoge žene su policu za kozmetiku iz kupatila premestike u frižider. Čuvanje na hladnom mestu produžava efikasnost, rok trajanja kao i prijatan osećaj prilikom korišćenja. Prirodni i vitaminski preparati, organski preparati za negu kože kao i oni sa vitaminom C je bolje držati na hladnom kako bi trajali druže, jer sadrže manje konzervansa.

image

Žene olovke za oči drže u neseseru, međutim njima prijaju frižideri. Lakše se i jednostavnije reže kada je u ovom uređaju. Nećete je bespotrebno trošiti.

Niske temperature prijaju kremama za oči. Očima najviše vole kreme koje su hladne tako da nakon nanošenja na predeo oko i ispod očiju efekat će biti odmah vidljiv. One će biti zadovoljne i nahranjene i smanjićete otečenost.

Nakon nekog vremena lak za nokte promeni boju i da do toga ne bi došlo čuvajte ga na hladnom mestu. Postaje tečniji i lakši za mazanje ako se čuva u frižideru.

Dugotrajna šminka, olovke, alajneri sadrže nepostojane sastojke i kako bi trajali duže držite ih na hladnom mestu. Ta prijatna hladnoća okrepljuje vašu kožu i smanjuje nadutost.

Nakon jednog ili par oblačenja unihop i najlon čarape se upropaste i pocepaju. Ako ih ostavite da prenoće u frižideru ili zamrzivaču najverovatnije neće doći do cepanja, jer će se vlakna učvrstiti.

Verovali ili ne stručnjaci preporučuju da se farmerke s vremena na vreme zamrznu kako biste sačuvali njihovu boju i ubili bakterije.

Ako su vam se kožne pantalone izvukle na kolenima to ćete rešiti tako što ćete ih staviti u frižider i one će povratiti svoj prvobitni oblik.

Jastučnice bi trebalo prati svaki drugi dan, ali retko ko to radi. Brz način da se ubiju bacili je njeno držanje u zamrzivaču. Ako volite sa spavate na hladnoj strani jastuka onda je isto možete povremeno držati u frižideru.

Ne nervirajte se ako ste možda na tkaninu i garderobu prosuli vosak ili zalepili žvaku. Ostavite je u zamrzivač ili frižider na kratko i nakon toga lako ćete skinuti uljeza. Žvaku i vosak hladna temperatura očvrsne i nakon toga je lako skinete.

image

Ovaj trik možete primeniti i ako želite da otvorite zalepljenu kovertu. Ako vam se desilo da zatvorite kovertu a dodatno ste se setili da želite unutra da ubacite još nešto i za to postoji rešenje. Na sat do dva stavite je u zamrzivač. Bez cepanja će hladna temperatura razbiti veze u lepku i koverta će se sama odlepiti.

Cveće voli svežinu i zato je u cvećarama uvek niska temperatura. Njihov metabolički proces usporava hladnoća i zato držite cveće tokom noći u frižideru kako bi vam što duže ostalo sveže.

U frižider nikako ne držite maskare, pudere u prahu, sjajeve za usne ili odeću od somota.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *