Šta sve može multipraktik?

blog x   T.

Otkrivamo koliko poslova zamenjuje multipraktik.


U današnjem ubrzanom ritmu života, kuvanje zdravih obroka često može delovati kao izazov, posebno kada su sati potrebni za pripremu jela. Međutim, tu dolazi multipraktik, kuhinjski alat koji pruža olakšanje i efikasnost. Da li ste se nekada zapitali koliko stvarno poslova može da obavlja ovaj multifunkcionalni aparat? Hajde da zajedno istražimo koliko zaista menja način na koji se kuvamo i pripremamo hranu.

  • U koliko poslova nas zaista zamenjuje multipraktik?

Kuvanje je više nego ikad u trendu, a zdrava ishrana postala je imperativ modernog doba. Niko ne želi da provede sate i sate zarobljen u kuhinji, seckajući povrće ili cedeći voće? Verovatno ste gledali kulinarske emisije i zavideli majstorima kuhinje na lakoći sa kojom pripremaju jela. Ali, realnost je često drugačija. Za vas, sati provedeni nad daskom za seckanje ne zvuče nimalo privlačno, posebno nakon napornog dana na poslu. Zavidite junaku sa ekrana jer sve specijalitete priprema brzo i lako. Ne, ne morate biti profesionalni kuvar da biste uživali u kuvanju, niti da provedete sate pripremajući sastojke. Evo rešenja koje vam je pred nosom. To je – multipraktik.

  • Šta je multipraktik?

Multipraktik je kuhinjski uređaj koji obavlja funkcije nekoliko pojedinačnih aparata, od seckanja i rendanja, do ceđenja sokova i pravljenja testa ili mlevenja mesa. Iako je prvobitno osmišljen za profesionalne kuvare, danas je nezaobilazan u mnogim domaćinstvima.

  • Multipraktik u praksi

Možda ste skeptični jer već imate blender koji obavlja posao. Ali, razlika je u tome što multipraktik zamenjuje većinu kuhinjskih aparata. Nećete morati da se mučite sa pakovanjem i skladištenjem, jer ćete ga koristiti svakodnevno.

Za doručak, sveže ceđen sok od pomorandže i omlet s povrćem mogu biti gotovi za nekoliko minuta. Za ručak, bez muke ćete pripremiti čorbu, pastu ili vitaminsku salatu. A nećete morati da se bakćete sa mnoštvom posuda jer se sve može oprati u mašini za pranje suđa.

A za vreme proslava, multipraktik će vam biti najbolji saveznik. Priprema omiljene ruske salate ili torte postaće brza i jednostavna.

  • Koji multipraktik izabrati?

Nije svaki multipraktik isti, ali na tržištu postoji širok izbor modela. Vaš izbor će zavisiti od vaših potreba i poverenja u brend. Bitno je obratiti pažnju na snagu aparata, funkcije i način održavanja.

  • Iz ponude izdvajamo:
image

Bosch mums6zs17:

Sa snagom od 1600 W i kapacitetom od 5,5 litara, ovaj crni kuhinjski robot sa integrisanom vagom, savršeno će zadovoljiti vaše potrebe. Jedna od izvanrednih karakteristika ovog uređaja je integrisana vaga koja vam omogućuje precizno merenje sa težinom prikazanom u veličini od 1 grama. Oznake vremena obrade koje unapred olakšavaju proces pripreme. Ovaj model nudi 10 automatskih programa vođenih senzorima koji prepoznaju čvrstoću različitih vrsta testa, šlaga i belanaca. Kada se postigne željena konzistencija, mašina se sama zaustavlja, osiguravajući savršene rezultate svaki put.

Sa sistemom 3D planetarnog mešanja, ovaj robot nudi neverovatnu efikasnost u pripremi testa. Pametna detekcija alata, oznake u boji i nežan startup samo su neke od karakteristika koje čine ovaj uređaj jedinstvenim. Dodatni pribor, uključujući posudu za mešanje od nerđajućeg čelika, stakleni posuda za mešanje i metalnu metlicu za gnječenje, pruža vam sve što vam je potrebno za širok spektar kulinarskih izazova. Sa dimenzijama od 330 x 320 x 380 mm i neto težinom od 11,7 kg, ovaj Bosch kuhinjski robot nudi stabilnost i visoku sigurnost, uz dodatak elegantnog dizajna.

image


Gorenje MMC 1005 W:

Uživajte u jednostavnoj pripremi ukusnih jela. Ovaj elegantni mikser nije samo snage 1000 W, već i pruža šest različitih brzina za precizno podešavanje svakog koraka vašeg recepta. Sa kapacitetom od 4,8 litara, ova posuda za mešanje omogućava vam da eksperimentišete i stvarate obilje ukusnih kreacija. Tehnologija 3D mešanja garantuje da se svi sastojci ravnomerno sjedine, obezbeđujući savršene teksture i ukuse. Vaša bezbednost je naš prioritet. Opremljen sa sigurnosnim sistemima kao što su zaštita od pregrevanja i sigurnosni prekidači, ovaj mikser vam pruža mir uma dok se posvetite svojim kulinarskim poduhvatima.

Vakuumske nožice osiguravaju stabilnost uređaja tokom rada, dok lagani start motora olakšava početak procesa mešanja. Sa plastičnim i metalnim kućištem, ovaj mikser je dizajniran za dugotrajnu upotrebu i jednostavno održavanje. Uz mikser dolazi bogat dodatni pribor koji uključuje nastavke za mešenje testa, mućenje i opšte mešanje. Osim toga, imate i mogućnost mlevenja mesa sa četiri različita diska, kao i blender za pripremu osvežavajućih napitaka i umaka.

image

Bosch MUMS2EW40:

Ovaj moćan i svestran uređaj koji će vas oduševiti svojim performansama i praktičnim funkcijama. Sa snagom od 700 W, samostojeća mašina nudi sve što vam je potrebno za pripremu ukusnih jela. Jedna od ključnih karakteristika je 3D sistem za mešanje “Multi-motion-drive”, koji omogućava temeljno i ravnomerno mešanje sastojaka bez obzira na teksturu. Elektronska kontrola brzine okretaja omogućava vam precizno podešavanje brzine u skladu sa potrebama recepta. Udobnost korišćenja je takođe na visokom nivou. Zahvaljujući ravnim površinama i perivim dodacima u mašini za pranje posuđa, čišćenje je brzo i jednostavno. Takođe, ugrađena fioka za odlaganje kablova omogućava lako skladištenje. Sa mekim pokretanjem motora, sprečava se prskanje i prašenje brašna, što dodatno olakšava vaše kulinarske poduhvate.

Velika posuda od 3,8 litara od nerđajućeg čelika osigurava dovoljno prostora za pripremu testa, a poseban unutrašnji oblik doprinosi optimalnom rezultatu. Uz to, dolazi s raznovrsnim dodacima kao što su metlice za mešanje i mućenje, kuka za gnječenje i mešanje testa, protočni sekač sa 3 diska, plastični bokal za mešanje zapremine 1,25 l, dodatak za mlevenje mesa i cedilka za agrume. Prozirni poklopac sa otvorom za dodavanje sastojaka dodatno olakšava proces pripreme. Što se tiče bezbednosti, Bosch MUMS2EW40 opremljen je gumiranim usisnim stopama i zaštitom od preopterećenja, čineći vaš rad sigurnim i stabilnim.

Sa napajanjem od 220-240 V, kućištem od kvalitetne plastike i dimenzijama 266 x 266 x 277 mm, aparat je kompaktan i praktičan za svaku kuhinju. Neto težina od 6,785 kg čini je dovoljno stabilnom za sigurnu upotrebu.

  • Zaključak:

Multipraktik je vaš ključ za brže, lakše i kreativnije kuvanje, bez obzira na vaše kulinarske veštine.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *