Strongman – Tehnomedia među najjačima

strongman
strongman vuča kamiona

Vladimir Bulatović iz Kikinde je najjači čovek Srbije i pobednik takmičenja “Grand Prix Zaječara”. Tehnomedia je bila jedan od sponzora ovog nadmetanja.

Na Popovoj plaži u Zaječaru održano je takmičenje za najjačeg čoveka u Srbiji “Grand Prix Zaječara- Najjači čovek Srbije”. Kompanija Tehnomedia centar d.o.o. je bila jedan od sponzora ovog nadmetanja. Učestvovalo je 10 takmičara, a nadmetali su se u 6 disciplina. Vuča kamiona, okretanje gume od 400 kg, nošenje tereta od 300 kg na leđima, nošenje kofera od 200 kg, takmičili su se i u kombinovanoj disciplini u kojoj su takmičari podizali balvan od 100 kg i jednoručni teg od 50 kg.

IMG x

Veliku pažnju prisutnih izazvala je disciplina vučenja Tehnomediinog kamiona koji je težak blizu 8 tona.

Publika je uživala i aplauzima i povicima bodrila svoje favorite.

” Super je. Najinteresantnija mi je vuča kamiona. Takmičari su stvarno jaki i neverovatno mi je šta sve mogu”, rekao je Petar Jović.

“Ja se bogami ne bih ususdioda uradim sve ovo što su ovi momci. Posebno me je oduševila vuča kamionakoji je veliki i težak. Dugogodišnji sam vozač kamiona u penziji tako da znam kako je to. Bravo momci”, kazao je Žarko Petrović.

” Prvi put gledam ovako nešto i mogu samo da kažem kapa dola. Na momente sve deluje i zastrašujuće da se neko ne povredi. Ipak sve to deluje kao da ne može čovek da podigne i prenese i povuče”, iskren je bio Marko Savić.

“Mislim da je svima bila najinteresantnija tačka vuča onolikog kamiona. To stvarno nije delovalo normalno. I mojoj deci je to bilo najinteresantnije i navijali smo za sve, jer je važno da izdrže. Bravo za sve”, čestitala je Ivanka Pavlović.

IMG  x

Snagatori su pokazali da vežbanjem i snagom mogu da pomere planinu, odnosno da snaga klade valja.

Zoran Stojić, predsednik Strongman saveza Srbije je istakao da je Zaječar imao jedan sportski spektakl.

IMG x
Zoran Stojić-pred. Strongman saveza Srbije

“Učestvovalo je 10 vrhunskih takmičara, najjačih što Srbija može da ima. To su sve veliki šampioni i takmičari koji su u raznim sportovima osvajali medalje pa čak i na Balkanskom i Evropskom takmičenju. Bila je ovde velika borba.”

Marija Marković Ilić, potpredsednica SU “Gym Xtreme” u ime domaćina se se zahvalila sponzorima.

IMG x
Marija Marković Ilić-potpred. SU “Gym Xtreme”

“Zahvaljujemo se sponzoru Tehnomedii, Ove godine su izdvojili najviše i dali su nam kamion za disciplinu vučenje kamiona i novčana sredstva. Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati kao i do sada.”

Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport naglasio da je ovo takmičenje drugačije od mekih drugih.

IMG x
Milan Stanković-pom.grad. za sport

” Drugu godinu zaredom organizujemo jedno specifično takmičenje u odnosu na sva druga, jer su to specijalne discipline i nešto što se ne viđa tako često u našem gradu.”

Za najjačeg čoveka Srbije i pobednika takmičenja proglašen je Vladimir Bulatović iz Kikinde – koji sada zasluženo nosi titulu Strongman.

IMG x
Vladimir Bulatović-najjači čovek Srbije

“U početku je malo loše krenulo, ali sam uspeo nekako da uhvatim zalet i na kraju da završim na prvom mestu. Konkurencija je iz godine u godinu sve bolja i bolja i momci napreduju pogotovu ovi mladi koji su počeli nedavno da se takmiče, tako da će mi biti teže u budućnosti. najteži mi je bio kamion, jer se nisam dobro zagrejao. U Zaječaru je dobar roštilj pa nije uspeo da mi se svari do takmičenja. Nisam imao baš neke pripreme, zbog velikih vrućina. Najbolje mi je legla disciplina nošenja kofera , jer imam prilično jak stisak i onda mogu da trčim brzo sa teretom. Prvenstveno se bavim powerlifting-om i to mi je primarni sport. U strong-manu se takmičim nekih 10. godina sa nekim prekidima.”

Prema Bulatovićevim rečima tajna u radu.

” Nema tu nekek filozofije, jer je tajna uspeha samo u osnovnim vežbama i rad, rad, rad. Volim da jedem, ai hrana je bitna. Volim sve što je domaće: jaja, meso, slaninu, šunku. Kada je toplo manje jedem, ali zimi na primer pojedem 25 jaja dnevno. Trenutno imam 140 kg i visok sam metar i 89 cm. Savet mladima i onima koji tek počinju da se bave ovim sportom da moraju da budu strpljivi , jer se uspeh ne postiže preko noći. Potrebno je samo postepeno i polako da dižu težine kako se ne bi povredili”, naveo je Bulatović.

IMG x

Organizatori su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli da se ova sportska manifestacija održi u Zaječaru.

Kompaniji Tehnomedia centar d.o.o. je uručena zahvalnica za doprinos i razvoj sporta.

IMG x

Posetioci i navijači su se dobro zabavili, a cilj takmičenja bio je ispitivanje fizičkih mogućnosti ljudskog tela u snazi i izdržljivosti. Organizator Otvorenog prvenstva Srbije je Sportsko udruženje “Gym Xtreme” iz Zaječara u saradnji sa Strongman savezom Srbije.

Tehnomedia je društveno odgovorna kompanija koja u svom poslovanju neguje timski duh, podržava i pruža doprinos u oblasti sporta i neguje prave vrednosti kao što su zajedništvo i pripadnost timu. Na ovaj način pruža pomoć i ovakvom vidu takmičenja.

(još malo atmosfere…)

srongmen kamion x
IMG x
IMG x
IMG x
IMG x
IMG x
IMG x
IMG x
srongmen kamion x
IMG x
IMG x
IMG x
IMG x

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *