TikTok noviteti

x   T.

Olakšano lokalno pretraživanje i šoping biće moguće u budućnosti na TikToku.

Feed na TikToku uskoro će obuhvatiti i nove mogućnosti poput šopinga i jednostavnijeg lokalnog pretraživanja.

Lokalno pretraživanje

“Nearby” je jedna od takvih opcija koja služi za pronalaženje sadržaja blizu korisnika i trenutno se testira na tržištu u nekoliko azijskih zemalja. Nalazi se pored postojećih opcija “for you” i ” following” na glavnom ekranu. Lokalni sadržaj će se prikazivati na novom feedu, za razliku od postojećih koji prikazuju sadržaj korisnika koje prate, odnosno sadržaj koji algoritam misli da bi bio zanimljiv korisnicima.

Šoping

Na određenim tržištima TikTok testira za svoj feed još jednu opciju, “shop”. Ovaj novitet omogućiće korisnicima da putem tog feeda kupuju i pretražuju razne proizvode. Na ovoj društvenoj mreži, vremenom će takav feed specijalizovan za šoping biti dostupan svim korisnicima.

Istraživanja

Rezultati istraživanja koje je sproveo Google pokazali su da kada mladi nešto pretražuju to više rade na društvenim mrežama TikTok i Instagram, a manje na Google-ovom pretraživaču. Nova opcija prikaza lokalnog sadržaja je njima namenjena i prikazaće im sadržaj iz njihove okoline prilikom pretraživanja poput: kafića, diskoteka, restorana i slično.

“TikTokov “nearby” bi mogao uzeti dobar deo tržišta kompanijama kao što su Google, Instagram, Yelp i druge,” naveo je Brendan Gahan, stručnjak za društvene mreže.

TikTok

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *