Trajanje uređaja

dom

Tehnomedia je sigurno mesto vaše kupovine. Ako želite kvalitetan, bezbedan i lepo dizajniran uređaj ili aparat kupite ga u Tehnomedia prodavnicama ili poručite online ili jednostavno pozivite 011 44 44 999.

Naši roditelji, bake i deke svoje uređaje i kućne aparate koristili su više decenija. Moderne savremene tehnologije donele su nam bezbroj mogućnosti, ali za određene proizvode smanjile rok korišćenja. Svaki proizvod ima predviđeno trajanje. Neki prestanu sa radom i popravka je nemoguća, a za neke je potrebna nadogradnja. Ipak, važno je šta i gde kupujete. Tehnomedia je prava adresa.

Ako se kod uređaja pokvari samo jedan deo i ne može da se popravi, a samim tim je uređaj neupotrebljiv onda je to “funkcionalna zastarelost”. Uglavnom se javlja kod veš mašina, televizora ili računara. Zastarelost zbog nekompatibilnosti javlja se kod računara. Odnosno, vremenom nije toliko koristan, jer ne može da se upari sa raznim vrstama softvera zbog sve veće potrebe za RAM memorijom.

Na osnovu nekih istraživanja pojedini uređaji imaju predviđeni rok trajanja.

Veš mašine traju u proseku 10 godina. Većina je programirana da obavi do 2 500 ciklusa pranja. Mnoge mašine imaju plastične odvode, dok su oni nekada bili izrađeni od čelika, a ako dođe do nekih promena i defekta teško se popravljaju.

Stari televizori su imali katodne cevi i prosečni vek je bio oko 15 godina. Francuzi su izračunali da su današnji modeli programirani za rad oko 20 000 sati, a to je oko 10 godina. Kod većine novih TV aparata problematičan je kondenzator koji služi za paljenje koji zbog blizine topline se uglavnom slomi ili naprsne, a to zahteva onda kupovinu novog uređaja.

Trajanje telefona u proseku je oko 20 meseci. Zbog trajanja baterije i punjača zastarevaju mnogi smartfoni. Mnogi ga zamene, jer softver traži sve više memorije.

Ako se plinske boce za kuvanje održavaju dugo će trajati, a u proseku 15 godina. Električne ploče oko 13 godina. Jednostavno se koriste i održavaju.

Nekada su rerne bile dugovečne. Moguće je i sada uz redovno održavanje i čišćenje. Više od 14 godina, pokazalo je američko istraživanje. Na godine trajanja utiče piroliza, koja funkcioniše pod izuzetno visokom temperaturom i troši uređaj ako se mnogo često koristi, a ovo je samo jedan novitet koji imaju mnoge rerne danas.

Da bi frižider bio dugovečan potrebno ga je redovno čistiti. Održavati gumu koja se nalazi na vratima i da se obrati pažnja na odvod za tečnost na poleđini frižidera. Ima istraživanja koja pokazuju da su dugovečniji frižideri sa jednim vratima oko 19 godina, za razliku od onoh modela sa dvoje vrata odnosno odvojena za frižider i zamrzivač.

Prosek života jedne sudo mašine je između 9 i 13 godina. Interesantno je da će ako se duže koristi bolje raditi. Skuplji modeli imaju više elektronike u sebi i dodatne komponente i veća je mogućnost da se neki deo pokvari.

Odlična pomoć u kuhinji vam je mikrotalasna čiji je vek trajanja do 9 godina. Na njen vek trajanja se ne može uticati. Važno je samo da prilikom zagrevanja hranu pokrijete kako po unutrašnjosti ne bi prskala.

Važno je osigurati što duže trajanje uređaja potrošača. Na ovaj način bi kupac za uloženi novac dobio najbolje, a zagađenje okoline odlaganjem ove vrste otpada bi se smanjilo. Neka vaš izbor za kupovinu bude Tehnomedia. Najbolji odnos kvaliteta i cene dobijate upravo na ovom mestu. Bićete mirni, jer ovlašćeni serviseri za sve uređaje i brendove rešiće većinu problema. Dodatnu sigurnost dobijate sa višegodišnjom garancijom.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *