U virtuelnom univerzumu prodata je digitalna verzija jahte

x   T.

Za krstarenje po metaverzumu prodata je virtuelna jahta za 650 000 dolara pravog novca.

O čemu se radi?

Ova jahta je ultra luksuzna sa heliodromom, đakuzijem i mestom za DJ-a, a prodata je kao NFT jednom od igrača za neverovatnu sumu pravog novca. U The Sandbox metaverzumu postoji ultra luksuzna jahta pod nazivom Metaflower Super Mega Yacht. U virtuelnom svetu, The Sandbox igrači poseduju, grade i monetizuju gejmersko iskustvo.

O jahti

Ova jahta je mnogo jeftinija od prave, ali je najskuplji NFT koji je ikad prodat u The Sandbox svetu. Kao dao Fantasy konekcije, ovu virtuelnu jahtu je kreirao Republic Realm platforma za metaverzum i NFT inovacije i investicije.

Metaverzum

Metaverzum je više od klasičnog virtuelnog sveta. Mnogi objašnjavaju da je metaverzum evoluirao u više od video igre, jer je trodimenzionalna iteracija interneta.

Metaverzumu je popularnost drastično skočila nakon što je facebook promenio ime i najavio širenje ka virtuelnom svetu. Ono što je naskuplje plaćeno u virtuelnom svetu je parče virtuelne zemlje, 2,5 miliona dolara u centru Decentraland sveta, konkurentskom metaverzumu.

Virtuelni svetovi-video igre i digitalizacija vrednosti

Metaverzum samo širi priču virtuelnog sveta odnosno video igrica. Nije novina kupovina virtuelnih stvari u igrama, ali je sve obesmišljeno jer se mnogi utrkuju ko će skuplje platiti te stvari. Mnogi se pitaju koji je razlog platiti velikim sumama pravog novca nešto virtuelno i postati vlasnik nad nečim digitalnim? Jedan od odgovora glasi da bi ime vlasnika stajalo u lancu blokova i da piše ko je vlasnik digitalne verzije nekog umetničkog dela, na primer.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *