Uređaji koji troše struju i kada se ne koriste

x   T.

Verovali ili ne i kada nisu uključeni određene sprave troše najviše električne energije. Evo koja su to 4 uređaja.

U poslednje vreme se stalno govori o štednji struje i pretpostavljamo i da se i vi trudite da u domu uštedite struju. Uprkos tome što nisu uključeni, postoje uređaji koji izuzetno troše.

4 uređaja koja i kada nisu uključena troše najviše struje su: punjač za telefon, računar i laptop, televizor i digitalni TV prijemnik.

Laptop i računar

Vaš računar, ili laptop radi u pozadini uprkos tome što ste ga isključili. Ako ih držite na stand by, onda je još veća potrošnja. Zato nakon korišćenja, izvucite kabl iz struje, u suprotnom znajte da će potrošiti 96 vata na dan.

x   T.

Televizor

TV koji ne radi na dan troši 24 vata. Televizor ćete staviti samo u stanje mirovanja, ako pritisnete tipku za isključivanje TV-a. Jedino ako kabl izvučete iz utičnice potpuno ćete ga isključiti.

Digitalni TV prijemnik

Mnogi ne obraćaju pažnju na digitalne prijemnike i njihov rad. Kada je televizor isključe oni nastavljaju da primaju signale. Ako imate digitalni prijemnik kao poseban uređaj, a vi ga isključite kada to uradite i sa televizorom. On na dan bespotrebno troši 22 vata.

Punjač za telefon

Pretpostavljamo da vam često u utičnicu ostane punjač za telefon i nakon što ste ga napunili. Možda vas nekada mrzi da izvučete kabl ili vam je tako jednostavnije i praktičnije. Nije toliko veliki trošak koji napravite na taj način sa uključenim punjačem i bude na dan 1,2 vata.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *