Usisivač i duvač lišća

Capture

Za održavanje i čišćenje travnatih površina od lišća i biomase potreban vam je usisivač i duvač lišća.

Krošnje drveta su ukras svakog dvorišta i bašte, ali sa dolaskom jeseni počinje da se gomila i opalo lišće. Grabuljanje i skupljanje lišća na taj način je dosadan i spor posao koji iziskuje dosta energije. Zato je pravo rešenje usisivač za lišće. Sa ovim baštenskim alatom održavaćete i sve sportske terene za fzdbal, tenis, golf i slično.

BOSCH UniversalGardenTidy

Predlažemo vam Bosch duvač lišća.

Zašto izabrati Bosch usisivač/duvač lišća?

Zato što je jednostavan za korišćenje, tih i lagan. Osim lišća pokupiće i najtvrdokorniji baštenski otpad.

Snaga motora je 1 800W. Višenamenska je i za raznovrsno čišćenje bašte. Omogućava izduvavanje, usisavanje i seckanje. Zahvaljujući toj dodatnoj funkciji može i da izdrobi i isecka otpad. Na taj način smanjiće se količina onoga što ste želeli da bacite. Ima kesu od 45l za prihvat otpada koja je otporna na vlagu. On izduvava i vazduh, što je višestruko korisno. Nije bučna tokom rada. Brzinu rada i u režimu usisavanja i izduvavanja jednostavno ćete prilagoditi . Promena režima je brza, bez alata, pomoću mehanizma za brzo otpuštanje. Uz nju dobijate: naramenicu sa postavom, strujni adapter, kesu za prihvat i vakumsku cev mlaznicu.

BOSCH UniversalGardenTidy

Saveti

  • Ređe ćete prazniti kesu, ako je veće zapremine
  • Jednostavan prenos rada između usisivača i duvača za lišće je dobar izbor.
  • Važno je da alat ne bude previše bučan
  • Trava neće moći da diše ako preko zime ostavite lišće
  • Bolje kompostiranje lišća dobićete sa opcijom zagrtanja biljaka

Da li je ovo najbolji izbor?

Pored električnih postoje i benzinski (motorni) usisivači, ali su električni u velikoj prednosti zato što su: tiši, lakši i ne zagađuju okolinu. Snaga i jačina je ista tako da će jednostavno oduvati lišće iz prilaza, dvorišta ili terena. Da bi radili sa ovim alatom važno je da vam priključak bude do 30-tak metara kako bi mogli da radite i manevrišete. Ako imate mnogo prepreka u dvorištu i slično, možda će vam produžni kabl pomoći.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *