Usisivači za pepeo

x   T.

Ako se grejete na drva, ugalj ili pelet potreban vam je usisivač za pepeo. Detaljno će usisati i prašinu, a i neprijatne mirise i alergene.

Sa usisivačem za pepeo uklonićete pepeo i prašinu i samim tim vaša peć će mnogo efikasnije raditi. Očistiće ne samo pepeo iz posude, već i oko peći kao i sve nepristupačne delove do kojih je teško doći. Sa njima ćete moći da usisavate i piljevinu, kao i običnu prljavštinu iz kotlarnica, podruma, radionica i garaže, kao i da čistite roštilj. Modeli sa dodacima mogu da vam posluže kao i obični usisivači. Usisivači iz naše ponude su kvalitetni i kompaktni.

NEXSAS BVC-200

Razlika između običnog i usisivača za pepeo

Usisivači za pepeo se razlikuju od običnih. Nikako ne čistite peći i ne skupljajte pepeo običnim usisivačima jer će se oštetiti zato što oni ne mogu da zadrže sitne čestice pepela i dospeće u motor aparata. Specijalne Hepa filtere poseduju usisivači za pepeo i oni ne dozvoljavaju da te sitne čestice dođu do motora, zadržavaju ih i ne dozvoljavaju da kroz izduvni sistem izađu.

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine

Proverite da li je namenjen za vruć pepeo ili ne. Pametno uložite svoj novac i onda izaberite model koji će moći i vruć pepeo da pokupi kako ne biste morali da čekate da se pepeo ohladi.

Ima poseban filter i uglavnom kako ga ne bi oštetila toplota metalnu cev i metalno kućište. Snaga utiče na moć usisivanja. Jači motori će uspešno pokupiti pepeo nastao sagorevanjem uglja i drveta, a slabiji modeli za pepo koji nastaje od sagorevanja peleta i briketa koji bude u manjim količinama.

Ako se odlučite za model s raznim nastavcima onda ćete moći da usisavate i tepihe i razne vrste podova.

Vrste usisivača za pepeo

  • Standardni modeli usisivača za pepo namenjeni su za pepeo iz ložišta i peći, kao i za čišćenje roštilja u dvorištima. Možete sa njim da usisavate pepeo i do 40 stepeni, ali bez žarulja. Imaju zamenjiv HEPA filter i snage su od 800 W do 1 500 W sa zapreminama od 18 do 20 l.
  • Modeli usisivača za vreli pepeo su većih dimenzija, imaju posebnu konstrukciju, bolje performanse i malo su skuplji od standardnih modela. Poseduju vatrootporno crevo, kantu za skupljanje pepela i posebnu metalnu zaštitu za filter.
  • Usisivač za pelet ima posebne filtere i zaštitu. Specijalni periv hepa filter, dodatnu zaštitnu kesu i dodatni predfilter. Prilikom sagorevanja pelet ostavlja za sobom fin i sitan pepeo i proizvodi izuzetno visoku temperaturu, s obzirom da se radi o visoko kaloričnom gorivu. Izbor ovakvih modela nije veliki, zbog dodatne opreme su teški i stndardne veličine od 18 do 20 l.
ARBLUE E15 1000W 15 LIT

Razlika između usisivača za pepo i za pelet

  • Klasični usisivač za pepeo možete koristiti i za pelet ako češće čistite filter ili dodatno zaštitite filter. Usisivačem za pelet možete usisavati bilo koji pepeo.
  • Filteri su perivi i brzo se i jednostavno skidaju.

Saveti

  • Usisvači su dugotrajni, ali znajte da je potrebno menjati rezervne delove i filtere.
  • Standardne karakteristike ovih usisivača su snaga od 800 do 1 200 W, a zapremina od 20 i 18 l. Izaberite model shodno vašim potrebama.
  • Pitajte našeg prodavca sve što vas zanima i koji bi vam model preporučio za vašu namenu.

Pametno investirajte i kupite na vreme usisivač za pepeo. Tehnomedia nudi maksimalan izbor po minimalnim cenama. Proverite!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *