Šta sve radi multipraktik?

x  T.

Multipraktik sadrži u sebi više manjih kućnih aparata od miksera, blendera, seckalice, cediljke, sokovnika i drugih. Zameniće vas u mnogim poslovima u kuhinji.

Pravi pomoćnik u kuhinji je multipraktik. Funkcionalan je i više stvari uradićete sa samo jednim aparatom. Secka sve od voća i povrća do mesa, cedi, blendira i još mnogo toga. Lako i brzo ćete pripremiti bilo koje jelo i nema pranja, prljanja i nagomilavanja suđa.

BOSCH MUM5XW40

Korišćenje multipraktika

Svi modeli se na sličan način koriste. Plastične posude koje služe za rad nalaze se u gornjem delu. Motor uglavnom snage od 800 i 1 200W nalazi se u donjem delu aparata. Naravno tu postoje i određeni dodaci u zavisnosti od modela multipraktika koji kupujete. Razne seckalice, dodatak za testo, metlice za mućenje, i drugo. Deo koji vam je potreban za rad montirate na multipraktiku. Namirnice koje je potrebno obraditi ubacujete kroz otvor plastične posude. Na kraju, na donjem delu aparata se nalazi prekidač koji uključite i za to vreme možete raditi neki drugi posao ili jednostavno odmarati, a multipraktik će sve sam uraditi umesto vas. Korišćenje je jednostavno, a na vama je da shodno potrebama izaberete odgovarajući model.

Koji multipraktik kupiti?

Za bilo koji brend da se odlučite iz naše ponude: Beper, Bosch, Gorenje, Kitcheaid, Tefal, Vorner nećete pogrešiti. Svi će besprekorno završiti posao, a specifični su na svoj način. Ako vam je potrebna veća količina hrane za pripremu, izaberite aparat veće snage. Posude su napravljene od najkvalitetnijeg debelog plastičnog materijala. Aparat koji ima noževe od nerđajućeg čelika je dugotrajniji i kvalitetniji. Važno je da ih pravilno održavate i nakon korišćenja operete posudu, noževe. Samo ih skinete i operite ručno ili u sudomašini (osim ako nije naznačeno drugačije u uputstvu za upotrebu). Potrebno je da se delovi dobro osuše, a onda ih vratite u multipraktik.

TEFAL DO821838

Cene

Cene su različitog ranga, od 5 599 dinara do 58 599 dinara. Cena zavisi od snage, proizvođača, broja dodataka i slično.

Prednosti multipraktika

 • Glavna prednost su brojne funkcije. Secka, blendira, renda, cedi, pravi sokove i kašice, kao i razna testa, pasira, muti šlag i krem… Ne trebaju vam posebno mikser, sokovnik, blender, cediljka i slično, jer će on zameniti sve te aparate u kuhinji i olakšati vam posao.
 • Nema mnogo uprljanog suđa.
 • Štedi vaše vreme, energiju i snagu, jer dok on obavlja zadatke koje ste mu zadali, vi se možete posvetiti sebi i odmarati ili raditi neke druge poslove u domu.
 • Kvalitetni su i dugotrajni.

Mana multipraktika

 • Negativna strana je veličina zbog raznih dodataka koji se montiraju za obavljanje poslova i trebaće vam malo više prostora na radnoj površini da ga smestite.
 • Nakon svake upotrebe obavezno morate oprati dodatke koje ste koristili, a ta obaveza možda ponekad i optereti korisnike.

 Priprema

Za dva minuta dobićete zdrav sok od ceđenih pomorandži, a za par sekundi iseckaće povrće za pripremu omleta i vaš doručak je spreman. Za pripremu ručka nećete morati više da seckate ili rendate satima namirnice. U isto vreme pripremiće pire, sos, smesu za pastu ili faširane šnicle, na primer. Za nekoliko minuta može umutiti smesu za fil i kore i samleti orahe.

Možete i uštedeti, jer će vaš multipraktik, na primer, pretvoriti u paštetu piletinu koja vam je ostala od ručka. A prezle će vam napraviti od ostatka suvog hleba.

BEPER BP.500

Kako napraviti u multipraktiku prezle, testo, pire, sosove.

 • Testo možete napraviti tako što ćete samo ubaciti brašno i kocke hladnog ili poluzaleđenog putera ili margarina. Važno je da se ne zagreje previše puter. Kada se u aparatu izmeša testo nastavite rukama da ga mesite.
 • U multipraktiku možete samleti tost i dobiti prezle.
 • Pire ćete dobiti ne samo od krompira, već od bilo kog povrća poput: šargarepe, graška, karfiola. Skuvajte povrće, dodajte malo mleka i ukusne začine.
 • Sve sosove koji imaju svilenkast izgled možete spremiti u multipraktiku. Ako želite sosove kao pesto, najpre isecite sastojke poput parmezana, ali koristite okruglo sečivo i zatim za ostale sastojke nastavite sa klasičnim sečivom.
 • Majonez se teško meša ručno. U multipraktik ubacite žumanca, senf, sok od limuna, začine, aparat uključite, sipajte ulje i izmešajte još jednom.

Vreme je da nabavite multipraktik, višenamenski kuhinjski aparat koji ima više funkcija i sa kojim ćete moći da obavite više poslova. Mućenje kremova i šlaga, seckanje, ceđenje sokova i slično sve će to obaviti lako. Pravo je rešenje za pripremu zdravih obroka.

Tehnomedia nudi odličan izbor multipraktika po povoljnim cenema i sjajnim uslovima plaćanja i kupovine. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *