Usisivači za pepeo

x Usisivaci za pepeo

Usisivač za pepeo vam je neophodan ako se grejete pomoću peći na pelet, brikete, uglja, drva…Čišćenje peći je zamoran posao, a sa ovim aparatom sve ćete obaviti lako i brzo.

Peć od pepela mora da se čisti svakodnevno. Na taj način grejno telo će bolje raditi, a pored pepela uklonićete i alergene i neprijatne mirise. Najbolje će to uraditi usisivač za pepeo.

image

Usisivači za pepeo se razlikuju od običnih usisivača. Sitne čestice pepela bi brzo dopsele do motora običnog motora i oštetile ga, jer ti filteri nisu napravljeni da ih zadržavaju, za razliku od onih koji su namenjeni za čišćenje pepela. Motor svojom snagom usisava pepeo, prašinu i ostatke nakon loženja. Snaga ovih usisivača kreće se od 800 do 1 200 W. Taj materijal se skuplja u posudu usisivača a uklanja lako. Za ovaj usisivač kesa nije potrebna, jer se u kontejneru koji je napravljen od metala skuplja pepeo. Baš zbog toga neće biti nikakvih problema ako se pepeo nije potpuno ohladio tokom čišćenja. Ponekada nemamo vremena da čekamo da se ohladi pepeo u peći, jer se onda ohladi i dom. Za takve situacije usisivač je specijalno dizajniran sa metalnim produžetkom i kućištem. Pre kupovine obratite pažnju šta piše na specifikaciji uređaja i da li je namenjen za vruć pepeo. Kapacitet posude za pepeo kod ovih usisivača je od 15 litara pa naviše. Sa poklopcem je povezan hermetički tako da je nemoguće da iz njega izađe prašina.

image

Ovaj usisivač je najbolji pomoćnik oko čišćenja ložišta peći. Pritisnite dugme za početak rada i pomoću fleksibilnog creva počistite sve što želite.

Sa usisivačem za pepeo rešićete se lako pepela i neće udisati štetne čestice prašine. Oni imaju specijalne HEPA filtere, pamučne ili drugu vrstu filtera za pepeo koji ne dozvoljavaju sićušnim česticama da dođu do motora tako što ih zadržavaju i ne mogu da izađu kroz izduvni sistem. Filteri su perivi. Tokom čišćenja vazduh će ostati svež i nećete morati da izlazite iz prostorije tokom čišćenja zbog prašine.

Rukovanje ovim usisivačem je jednostavno čak i kod najnepristupačnijih delova peći. Imaju različite dodatke, a zahvaljujući točkićima lakše ćete ga pomerati. Ovim usisivačem pored peći možete čistiti i roštilje, garaže, podrume, radionice, auto i još mnogo toga. Lako čisti i razne piljevine, sitne delove tokom građevinskih radova…On može zameniti klasični usisivač, jer ima razne dodatke pa može usisavati i tepih. Čist i zdrav vazduh nema cenu tako da je usisivač za pepeo pravi izbor. Sa ovim uređajem ste na dobitku i sasvim sigurno ćete biti bezbedni bez alergena i prašine, a peć će vas savršeno grejati.

image

Održava se tako što se samo prebriše vlažnom krpom.

Ono što je dobro je da vam pored ovog aparata neće biti potrebne nikakve kante za odlaganje pepela, krpe, četke. Pepeo i prašinu usisaće kako unutar tako i izvan peći ili kotla, iz pepeljare, ložišta komore za sagorevanje i ostalih delova i elemenata grejnih tela koje imate.

Usisivač za pepeo će vam olakšati obaveze oko peći tokom hladnih meseci. Požurite do Tehnomedie i nabavite ga po najpovoljnijoj ceni i najboljim uslovima kupovine i plaćanja. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *