Uspešan Sektor logistike

x   T.

Motiviacija i posvećenost, kao i timski rad, neki su od najvažnijih aduta zaposlenih u sektoru logistike.

Šta je logistika?

Logistika se zasniva na ljudima. Poverenje je izgrađeno zahvaljujući kvalitetno pruženim uslugama, odgovornosti, uspostavljanju dugoročnih i kvalitetnih odnosa kao i transparentnosti. Logistika je spona svih aktivnosti u jednom lancu snabdevanja i nabavke proizvoda, pratilac i izvršilac samog posla. Zaposleni se angažuju da se što više i brže približe krajnjem korisniku. Od mesta preuzimanja do krajnje adrese trude se da put bude što kraći i na korak ispred svih.

IMG  x

Zaposleni u sektoru logistike

Zaposleni u sektoru logistike su uvek spremni i znaju kako da deluju u svakom trenutku, a trude se da adekvatno odgovore na sve zahteve tržišta. Cilj je maksimalno zadovoljan kupac i poverenje, posvećenost i unapređenje, kvalitet i efikasnost usluge.

Radni dani nisu tipični i isti. Uprkos mnogobrojnim obavezama i intenzivnom radnom ritmu, u toku dana sve postižemo i ovaj posao ne bismo menjali ni za jedan drugi. Dani na poslu su nam ispunjeni sjajnom pokretačkom energijom, novim idejama, komunikacijom sa kolegama, dugogodišnjim i novim saradnicima. Posao je dinamičan, a trudimo se da blagovremeno obezbedimo sve potrebne informacije i organizujemo transport. Ukratko, redovan monitoring, aktivna komunikacija s kolegama, kao i rukovodeća nadležnost u tom sektoru bi bio rezime našeg tipičnog radnog dana”, navode iz sektora logistike.

Poslovi u logistici

Organizacija, vođenje i realizacija poslova u sektoru logistike, radni proces u magacinu, racionalna upotreba poslovnih sredstava, briga o dobavljačima i dostavljačima, logističke operacije, pretovari, istovari, skladištenje, su samo deo posla koji obavljaju zaposleni u ovom sektoru. Tu je i praćenje carinskih zakona i međunarodnih ugovora. Oni planiraju i obezbeđuju isporuke, prate nivo zaliha, pripremaju i realizuju nalog po zahtevima i porudžbenicama klijenata, rešavaju eventualne probleme, vode kompletnu dokumentaciju, prate izvršenje planskih zadataka i rade na rešenjima za unapređenje rada ovog sektora.

Naš posao je odgovoran. Tu spada prijem, priprema i pravovremena isporuka ka našim prodavnicama i kupcima, bliska saradnja sa ostalim sektorima. Svi proizvodi koji se nalaze u našim prodavnicama do potrošača stižu direktno iz našeg magacina. Evidencija ulaza robe, operativni poslovi, kontrola kvaliteta na ulazu, skladištenje robe na prethodno određena mesta u našem Logističkom centru su svakodnevni zadaci. O svakom detalju se vodi računa“.

Kakav je posao u logistici?

Tehnomedia prepoznaje vrednosti, trud i zalaganje kao i lojalnost i to višestruko nagrađuje. Zbog toga je pravo zadovoljstvo raditi u ovoj kompaniji.

Posao je dinamičan i vrlo odgovoran. Ima dosta novina i i logističko tržište se menja i usled trenutne epidemiološke situacije na primer naučili smo da brzo reagujemo i prilagođavamo se. Da prvenstveno prihvatimo digitalne transformacije u poslovanju, a onda i da se brzo prilagodimo svim ostalim izazovima. Digitalizacija je učinila da se brže približimo potrošačima i dobavljačima i da sve bude mnogo dostupnije. Pratimo nove trendove u poslu i stalno se usavršavamo, a to što radimo u uređenom sistemu i zdravoj kompaniji sa tradicijom dugom 20 godina čini nas veoma zadovoljnim”, objašnjavaju iz logistike.

Ti izazovi su ustvari pokretačka snaga. Sektor logistike postavlja i sledi put koji nas izdvaja u odnosu na konkurenciju, trudi se da ispuni i prevaziđe očekivanja potrošača. Važno je usaglasiti operativno, izvršno delovanje sa zahtevima i prioritetima kompanije.

IMG  x

Šta sektor logistike čini uspešnim?

Ovaj sektor naše kompanije izdvaja pristup logističkom poslu, realizacija usluge, kao i izuzetna posvećenost zaposlenih. Međusobno poverenje, dobra komunikacija, profesionalnost u svakom trenutku, odlični uslovi za rad, stručnost, sigurnost i zadovoljni radnici čine ovaj sektor uspešnim.

Osobine zaposlenih

Zaposlene u logistici krasi tačnost, odgovornost, brzina, posvećenost, ažurnost, produktivnost, dobra komunikacija i timski rad. Oni su: sposobni, odgovorni, organizovani, ljubazni, posvećeni poslu, dobri organizatori i realizatori… Zahvaljujući dobroj opremljenosti modernim tehnologijama ovog sektora, procesi rada su optimizovani, a rad je jednostavniji. Atmosfera zajedništva, saradnje i podrške, rad i svakodnevicu čine lepšom.

“Sa rastućom ponudom proizvoda i stručnim osobljem, obezbedili smo pokrivenost svakog segmenta tržišta. Svakodnevno, spisak zadovoljnih kupaca je sve duži. Prilikom kupovine proizvoda u prodavnici, robu preuzima kupac ili je dovozimo na adresu kupca. Za duže relacije i u nekim specifičnim slučajevima dostave, moguć je poseban dogovor o prevozu kupljene robe. Roba se isporučuje u najkraćem mogućem roku,” objašnjavaju zaposleni.

Zaposlenima je veoma važna stabilnost i sigurnost, a to u kompaniji Tehnomedia centar d.o.o imaju. Kompanija osim što brine o kupcima, brine i o svakom zaposlenom i neprekidno ulaže u najsavremenije tehnologije i zato je Tehnomedia pravo mesto za uspešan rad.

IMG  x

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *