Uspomene na jednom mestu

x Meorijska kartica

Memorijska kartica vam je neophodna kako ne biste propustili da zabeležite neki važan trenutak.

Sve volite da imate kod sebe i u telefonu. Dok ste u pokretu želite da su vam dostupni na telefonu: fotografije, muzika, video snimci. Posetite Tehnomedia prodavnicu i nabavite memorijsku karticu. Setite se samo koliko puta vam se desilo da ste želeli nešto da snimite a niste uspeli. Uređaj je pokazao da je prostor za skladištenje popunjen. Kako vam se to više ne bi dešavalo kupite memorijsku karticu u Tehnomedia prodavnicama.

O kupovini dodatne i veće memorijske kartice moraćete da razmišljate posle određenog vremena bez obzira na to koliko prostora na uređaju imate…

Memorijske kartice su elektronske fleš memorije za skladištenje podataka. Koriste se u digitalnim foto aparatima, mobilnim telefonima, tabletima, laptopovima, igračkim konzolama…Većina su piši-briši i mogu čuvati podatke bez napajanja.

Micro SD kartice su iz porodice SD (Secure Digital) kartica, a ima dve sestre ili brata, to su SD i mini SD kartica. Klasa je veoma važna, a kod SD kartica postoji 5 klasa, to su: Class 0, Class 2, Class 4, Class 6 i Class 10. Broj pored reči class označava minimalnu brzinu upisa podataka u megabajtima. Brzina upisa je najvažnija prilikom snimanja videa. Brzina čitanja se razlikuje od kartice do kartice i obično je veća od brzine upisa. Klasa 10 ima veće brzine upisa i brzina se ne smanjuje sa većim fajlovima. U Tehnomedia prodavnicama možete birati između: MICRO SDHC, SDHC, SDXC, MICRO SDXC. Dodatni prostor za skladištenje materijala u telefonu, fotoaparatu, tabletu ili bilo kom drugom uređaju dobićete zahvaljujući memorijskoj kartici. Prilikom odabira memorijske kartice za digitalni fotoaparat ili mobilni uređaj treba obratiti pažnju na kapacitet, odnosno šta ste predvideli da na njoj čuvate, broj slika, ili dužina video materijala ali i koja je klasa memorijske kartice najpogodnija za vaš uređaj. Što je veća klasa kartice to je i brzina čuvanja podataka brža. Micro SD kartica se najčešće koristi za povećanje memorije na mobilnim telefonima i tabletima. Brzina SD kartica je brzina upisa odnosno čitanja informacija sa kartice i meri se u MB/s (megabajti u sekundi). Mnogi uređaji imaju ograničenu internu memoriju  i zato svratite u Tehnomediu po svoju memorijsku karticu . Možete birati između brendova: Kingston, Sandisk. x Kartice

Ako ste na primer amater koji tek ulazi u svet fotografija, 32 GB bi trebalo da zadovolji vaše potrebe. Ako su vaše potrebe veće potrebni su vam kapaciteti kao što su modeli od 64 GB i veći. U Tehnomedia prodavnicama možete izabrati karticu kapaciteta: 128 GB, 16 GB, 200 GB256 GB, 32 GB, 400 GB, 512 GB, 64 GB, 8 GB.

Memorijskih kartica može da se koristiti za jednostavni transfer podataka sa jednog na drugi uređaj. Uz čitač kartica na laptop računarima vrlo jednostavno možete prebaciti fotografije sa telefona ili digitalnog fotoaparata na vaš laptop, na primer.

image

Kada se memorija popuni, memorijska kartica vam je neophodna.

Makismalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *