Projektor za sve namene

x Epson

Projektori su neophodni u školama, fakultetima, stručnim ustanovama. Možete ih koristiti i kod kuće, ako jednostavno želite da napravite bioskopsku

 atmosferu.

Nijedna prezentacija ili video projekcija u učionici, amfiteatru, konferencijskoj sali za sastanke ne može da se zamisli bez dobrog projektora. Oni iz Tehnomedie su odličan izbor kako za  prikazivanje klasičnih PowerPoint slajdova, tako i za prezentacije i različite multimedijalne sadržaje. Ako volite bioskopsku atmosferu, kao i da gledate filmove, serije ili jednostavno da igrate igrice na velikom platnu, to će vam jedino omogućiti projektor.

projektor e

Projektori iz Tehnomedie namenjeni su svim korisnicima. Veliki izbor modela potražite u Tehnomedia maloprodajnim objektima. U ponudi su poznati brendovi koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Pored projektora u ponudi su: platna i nosači za projektore.

Neki film će ostaviti snažan utisak na vas samo ako ga gledate na velikom platnu. Slika na platnu veličine od dva metra pa naviše oduzeće vam dah. Za to vam je neophodan projektor za kućni bioskop. Ako igrate igricu ona će izgledati mnogo realnije na velikom platnu. Za razliku od prezentacije koja se prikazuje na laptopu ona na velikom platnu je mnogo ubedljivija.

Postoje dva različita tipa projektora: LCD i DLP. LCD projektori nude visok ekran i prirodne boje. Kod LCD (Liquid Crystal Display) projektora, kako bi se dobile osnovne boje: crvena, zelena i plava svetlo iz projektora prolazi kroz tri prozirna panela.Oni najprirodnije od svih vrsta projektora reflektuju boje. DLP projektori daju kratko vreme odaziva i visoki kontrast. DLP(Digital Ligh Processing) projektor sadrži mali čip koji ima hiljade mikro ogledala koja se pomeraju. Ona apsorbuju svetlosni signal ili reflektuju pravac piksela na ekran u zavisnosti od toga kako su ova ogledalca nameštena. Za stvaranje tri osnovne boje: plave, zelene i crvene odgovoran je točak boja koji se rotira između čipa i optika velikom brzinom. U Tehnomedia ponudi izaberite projektore: Benq, EpsonMožete se odlučiti između platna izuzetnog kvaliteta brenda Lexin, Vega, ili Vision. LED projektori se za razliku od drugih zagrevaju mnogo manje i skoro su bešumni. Kompaktniji su i lakši od ostalih modela i ekonomičniji. Naime, trajanje od čak 30 000 sati omogućava im svetlost koju stvaraju putem led tehnologije, jer LED projektor dolazi bez lampe.

Laserski projektor reflektuje sliku pomoću lasera. Oni se koriste u bioskopima i uglavnom samo za profesionalnu upotrebu.

Rezolucija projektora označava broj horizontalnih i vertikalnih tačaka, odnosno piksela u slici. Full HD ili 1080p je najčešće korišćena rezolucija kod video sadržaja i prikazuje 1920 x 1080 piksela. Kada je prikazana na platnima ili ekranima većim od 3 m slika se sa ovom rezolucijom ne muti, jer je izuzetno oštra i detaljna. WUXGA, SXGA, WXGA i XGA su najčešće rezolucije kod biznis projektora, dok su multimedijalni modeli najčešće Full HD i HD Ready. Jačina svetlosti projektora je pored rezolucije isto važna stvar. Svetlost se meri u ANSI(„American National Standards Institute”) lumenima i veći broj ANSI lumena znači jaču svetlost projektora. Pored osvetljenja bitan je i kontrast. Oni za kućne bioskope imaju kontrast od 10,000:1, što znači veći raspon osvetljenja između svetlih i tamnih delova slike, dok poslovni projektori reflektuju skoro duplo veću svetlost, oko 2000:1. Sa svetlošću je direktno povezan zvuk projektora. Što znači da jača lampa traži i bolje hlađenje i jači i glasniji ventilator koji će sa lampe odvesti toplotu. Oko 30 decibela najčešće dostižu poslovni projektori, a oko 25 decibela multimedijalni.projektor e

Optika je ceo objektiv projektora sa podesivim prstenovima, sočivima i regulatorima. Sliku veličine 2,5m kvalitetni projektori mogu projektovati sa razdaljine od 3m.

Doživljaj poput onog u 3D bioskopu i osećaj prostornosti slike imaćete uz odgovarajuće naočare zahvaljujući projekciji stereoskopske 3D slike koji će vam omogućiti neki od projektora. Ugrađene zvučnike poseduju biznis projektori i većina kućnih projektora. Pojedini modeli projektora su mobilni i lako prenosivi. Služe za puštanje filma na zidu zatamnjene sobe, na primer ili za neku brzu prezentaciju slika na nekom sastanku ili edukativnoj prezentaciji.

Projektor može da prikaže sliku na običan beli zid, ali je ipak najbolje da imate platno. U Tehnomedia prodavnicama izaberite rolo platno koje poseduje mehanizam za izvlačenje, a može biti automatsko ili manuelno ili platno koje se kači na zid ili ima postolje.

Tehnomedia nudi veliki izbor modela projektora i opreme za savršenu sliku i za sve vaše potrebe.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *