Vizuelne promene na Instagramu

x   T.

Instagram je napravio svoj font tako da se spremite za vizuelne promene na Instagramu.

Instagram Sans je naziv fonta koji je kreirao Instagram. Poseduje različite podfontove i koristiće ga u marketingu i samoj aplikaciji.

O Instagram Sans

Prema rečima kompanije, Instagram Sans je inspirisan Instagram logotipom.

“Font je uglavnom inspirisan kombinacijom kvadrata i krugova, odnosno “squircles”. Odražava našu posvećenost jednostavnosti i veštini”, navode iz kompanije.

S obzirom da brend ima veliku globalnu i raznoliku grupu korisnika, većina Instagram Sans oblika je bazirana na Sans Serif fontovima.

“Radili smo sa lingvistima da bismo osigurali da fontovi budu prilagođeni što većem broju jezika, a tu su uključeni i jezici poput tajlandskog i japanskog. Ovi fontovi Instagramu daju dosta drugačiji identitet”, navode iz Instagrama.

Instagram po svemu sudeći neće odmah drastično promeniti izgled aplikacije, već će s vremena na vreme u aplikaciju ubacivati nove fontove. Zato, ako primetite da se na različitim mestima u aplikaciji pojavljuju novi fontovi nemojte da se iznenadite.

“Nadamo se da će korisnici u raznim verzijama na Stories i Reels funkcijama isprobati Instagram Sans”, navode iz kompanije.

.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *