Vizuelne promene na Instagramu - Dobro došli u svet tehnike!
Početna » Zabavna zona » Vizuelne promene na Instagramu

Vizuelne promene na Instagramu

27.05.2022

Instagram je napravio svoj font tako da se spremite za vizuelne promene na Instagramu.

Instagram Sans je naziv fonta koji je kreirao Instagram. Poseduje različite podfontove i koristiće ga u marketingu i samoj aplikaciji.

O Instagram Sans

Prema rečima kompanije, Instagram Sans je inspirisan Instagram logotipom.

“Font je uglavnom inspirisan kombinacijom kvadrata i krugova, odnosno “squircles”. Odražava našu posvećenost jednostavnosti i veštini”, navode iz kompanije.

S obzirom da brend ima veliku globalnu i raznoliku grupu korisnika, većina Instagram Sans oblika je bazirana na Sans Serif fontovima.

“Radili smo sa lingvistima da bismo osigurali da fontovi budu prilagođeni što većem broju jezika, a tu su uključeni i jezici poput tajlandskog i japanskog. Ovi fontovi Instagramu daju dosta drugačiji identitet”, navode iz Instagrama.

Instagram po svemu sudeći neće odmah drastično promeniti izgled aplikacije, već će s vremena na vreme u aplikaciju ubacivati nove fontove. Zato, ako primetite da se na različitim mestima u aplikaciji pojavljuju novi fontovi nemojte da se iznenadite.

“Nadamo se da će korisnici u raznim verzijama na Stories i Reels funkcijama isprobati Instagram Sans”, navode iz kompanije.

.

Ocenite ovaj članak!

TehnomediaView all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram