Zašto su popularni aparati za vodu?

x Aparati za vodu

Ono bez čega ne možemo je voda. U Tehnomedia prodavnicama možete izabrati aparat za vodu koji vam je neophodan.

Kad ujutru otvorite oči prvo popijete čašu vode. Idealno bi bilo da je ona iz bokala za filtriranje vode. On poboljšavaju miris, ukus i čistoću vode. Žurite, a pije vam se kafa? Ne čekajte da voda zavri u džezvi već iskoristite vodu iz električnog bokala.

Svetski dan voda je 22. mart. Svi znamo da bez vode nema života na Zemlji. Ona se nalazi svuda oko nas i u nama samima. 65% ljudskog tela čini voda, a više od 97% vode na našoj planeti je slano.

Možemo da živimo oko mesec dаnа bez hrаne, аli sаmo oko nedelju dаnа bez vode. Možda niste znali ali zdrava osoba može da popije maksimalno 48 čaša vode u toku dana. Stanovnici Srbije, prema zvaničnim podacima, u proseku troše od 250 do 300 litara vode dnevno, što se ocenjuje kao „rasipničko ponašanje”. Prosečna potrošnja vode u većini evropskih zemalja kreće se između 120 i 150 litara.

Najzdraviji napitak na svetu je voda. Prema rečima stručnjaka preporuka je da se dnevno unosi 2 l. Međutim važno je da ta voda bude nezagađena i ispravna. Zato su tu bokali sa filterom koji su zdravo, ekološko i povoljno rešenje za sve one koji žele bolju vodu u svom domu. Ovi bokali za filtriranje vode otklanjaju najčešće nečistoće poput: rđe, hlora, teških metala, kamenca i drugih štetnih materija. Filtrira se samo hladna voda ili ona na sobnoj temperaturi, nikako vrela.

x Bokal

Električni bokali zagreju vodu veoma brzo. Praktični su za brzu pripremu toplih napitaka, kao na primer kafe i čaja. Kapacitet vode koju je moguće zagrejati u njima uglavnom je od 0,1 do 1,8 litara, a ono što je svojstveno većini električnih bokala je indikator nivoa vode, pa neki modeli čak pokazuju koliko je potrebno za jednu šolju, čime se smanjuje potrošnja energije. Pojedini modeli imaju funkciju para stop pomoću koje se aparat automatski isključi čim voda dosegne temperaturu ključanja. Uz pomoć električnog bokala za zagrevanje vode potrebno je mnogo manje električne energije za pripremu omiljenog napitka. Prilikom izbora ovog grejača vode trebalo bi obratiti pažnju na kapacitet aparata, koji je važan ukoliko se priprema veća količina kafe ili čaja, kao i snagu motora.

Više ne morate da kupujete flaširanu vodu ili da nosite teške balone sa arterskih česama, jer ćete korišćenjem bokala za filtriranje vode imati ispravnu vodu u svakom trenutku.

x Bokal

Ledomati imaju široku primenu i opremljeni su sistemima radi ekonomičnijeg i efikasnijeg upravljanja. Dok god su priključci za struju i vodu na raspolaganju, ledomat će vam dati količinu leda koja vam je potrebna.

U Tehnomedia centru možete izabrati odgovarajući aparat za vodu. Aparati za vodu su aparati koji mogu da greju, hlade ili istaču pijaću vodu na sobnoj temperaturi. Inače ovi aparati zadovoljavaju zdravstvene i higijenske standarde, jer imaju različite filtere za prečišćavanje. U vašoj Tehnomediji možete birati između: bokala za filtriranje vode, dispanzera, električnog bokala, filtera za bokal, ledomata.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *