Zamrzivač za bezbedno čuvanje hrane

Zamrzivaci

Zima je duga i vreme je da se obezbedi hrana i napravi zimnica. Potreban vam je kvalitetan zamrzivač kako biste bili sigurni u ispravnost i kvalitet namirnica koje ste odložili. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i izaberite: horizontalni ( sandučari ), vertikalni ( poput frižidera ) ili ugradni zamrzivač. Različitog su kapaciteta pa se tako manji modeli kreću od 56 litara a veći do 490 litara.

Sve vitamine, hranljive, nutritivne vrednosti kao i svežinu hrane dugotrajno ćete sačuvati pomoću zamrzivača.

image

Povrće, voće, proizvodi od testa kao i meso ostaće sveže i upotrebljivo jedino iz zamrzivača. U ovom uređaju možete ove proizvode dugo čuvati. Lepo složite i poređajte namirnice pomoću pregrada i korpi tako da uvek i u svakom trenutku možete da pronađete šta vam je potrebno iz zamrzivača.

Ovi uređaji štede struju tako da možete kupiti i modele sa oznakom A++. Poznati proizvođači garantuju za kvalitet, pa tako možete birati između brendova: Miele, Bosch, Beko, Liebherr, Vox, Končar, Gorenje, Midea.

Uvek ćete imati svež i ukusan ručak, ako višak jela koje ste pripremali zamrznete. Dakle, skuvanu hranu prvo ohladite i odložite u hermetički zatvorene posude i stavite u zamrzivač. Odličan izbor su silikonske posude za skladištenje hrane. U svakom trenutku kada poželite samo podgrejte hranu i obrok je za tili čas na vašem stolu.

image

Čuvanje mesa

Možete da zamrznete šta poželite: voće, povrće, meso, ribu, proizvode od testa, mlečne proizvode…Meso se najviše kvari a najčešće se koristi u ishrani. Najvažnije je adekvatno ga upakovati u kesu ili odgovarajuću posudu i smestiti u zamrzivač. Tako će dugo vremena zadržati svežinu i izbeći ćete mogućnost da povuče neke mirise. Mleveno svinjsko, juneće ili teleće meso je najkvarljivije u svežem stanju, ali zamrznuto može da se čuva do 4 meseca. Suvo meso možete čuvati do mesec dana. Riba u zavisnosti od vrste se i vremenski različito čuva. Masnije vrste se mogu zamrznuti do 2 meseca, a nemasne 3 meseca.

Verovali ili ne ako u toku dana zamrznete ubrano voće i povrće ono je zdravije, jer sadrži više vitamina a posebno vitamin C, nego u svežem stanju. Na opstanak vitamina loše deluje vazduh ako su dugo izloženi na policama ili na pijačnim tezgama. Voće i povrće samo upakujete u kese za zamrzivač i odložite. Na ovaj način u svakom trenutku tokom zime imaćete zdrave namirnice. Jabuke, grožđe, krompir, paradajz i zelena salata se ne zamrzavaju. Povrće možete pre nego što ga zamrznete da blanširate, ohladite, spakujete u kese i odložite u zamrzivač. Odmah potrošite odmrznutu namirnicu i nikako je ne zamrzavajte ponovo, jer to nije zdravo.

image

Zanimljivost…

Verovali ili ne jedno prosečno domaćinstvo godišnje baci čak 179 kilograma hrane. Uglavnom se baca: voće, povrće, mlečni proizvodi i delikatesi.

Kako bi namirnice što duže mogle da se koriste, bile zdrave i bezbedne moraju da se skladište na pravi način, a jedan od njih je u zamrzivaču. Vreme je da nabavite zamrzivač po svojo meri i želji u Tehnomedia prodavnicama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *