Rashlađivanje pomoću ventilatora

x Ventilatori

Teško funkcionišete zbog velikih vrućina, a klima vam ne prija? Potreban vam je ventilator.

Prostor u kome boravite možete rashladiti i pomoću jednog jednostavnog trika. Potrebni su vam: ventilator, so i voda. U šest malih flaširanih voda sipajte po dve do tri kašičice soli i stavite ih u zamrzivač. So će sniziti nivo temperature na kojoj se voda smrzava pa ćete dobiti super-ledenu flašicu leda. Ujutru ih izvadite i stavite ispred ventilatora, a ispod flašica bi najbolje bilo da stavite neki poslužavnik zbog otapanja. Strujanje vazduha preko ledene površine stvara efekt klima uređaja i odlično rashlađuje prostoriju. Sigurni smo da će vam se dopasti ovakav način hlađenja, a kada poželite da se na ovaj način hladite važno je samo da preko noći ostavite vodu u zamrzivač.

ventilator

Ako noću ne možete da zaspite, a osetno je hladnije napolju nego u sobi u kojoj ste, onda uperite ventilator da duva kroz prozor ka spolja. Kada ventilator duva ka spolja, duva topao vazduh van sobe i zamenjuje ga svežim vazduhom spolja.

Jednostavan i koristan uređaj ventilator će vam pomoći da se osećate bolje tokom vrelih dana. Ventilator se bira u zavisnosti od veličine prostorije. Za velike sobe idealan je  rotirajući ventilator na stalku, dok je podni ventilator dovoljan na malom prostoru. Za kancelarije se preporučuju veliki ventilatori, osim ako ne želite da svako ima svoj stoni ventilator pa da mogu sami da podešavaju jačinu i smer. Podni ventilator zauzima malo prostora. Važan je i nivo buke koji proizvodi ventilator tokom rada. Tihim se smatra između  25 i 30 dB, dok je na primer  60dB već poprilično glasno.  Što je snaga uređaja manja tako se i buka smanjuje.

Ventilatore izuzetnih performansi, kvaliteta i poznatih brendova potražite u Tehnomedia prodavnicama. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia centru.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *