4 saveta za čuvanje toplote u domu

x   T.

Predstoje nam niže temperature i hladno zimsko vreme. Toplotu u domu možete sačuvati i smanjiti troškove grejanja uz nekoliko saveta.

Obezbedićete toplinu doma ako se pridržavate ili primenite sledeće predloge. Nabavite deblje zavese za prozore i deblji tepih za pod. Proverite vrata i prozore i ne zaklanjajte radijatore ili peć. Na taj način neće biti potrebe da obezbedite mnogo novca za grejanje. Najbolje je da vaš dom ima izolaciju, ali ako ste zakasnili ili niste sada u mogućnosti da izdvojite sredstva za takvu investiciju i ovi saveti će biti od pomoći.

KAMIN RUSTIKAL

Tehnomedia ponuda peći, šporeta, kamina, Ta peći, TA radijatora i inverter klima za grejanje.

Toplotu čuvaju deblje zavese

Zavese nam daju osećaj zaštite i ušuškanosti, poput toplog ćebeta u koje se umotamo sedeći u fotelji ili na krevetu. Osećaćemo se zaštićeno i sigurno tokom hladnih, tmurnih dana dok napolju dobuje kiša ili pada sneg, sa navučenim zavesima na prozorima. Deblje zavese na prozoru su i neka vrsta izolacionog materijala, jer onemogućavaju da se toplota iz prostorije rasipa. Naravno, kada su dani vedri i sunčani, zavese pomerite u stranu kako bi toplota ušla u prostor, a noću ih preko prozora navucite i tako će unutra ostati toplota.

Tepih je dobra izolacija

Tokom zime potrebno je i dom obući u zimsko ruho. Prozore smo obukli zavesama, a pod ćemo tepisima. Da li ste znali da kroz podove odlazi skoro 15% toplote iz vašeg doma. Deblji i gusti tepisi tokom zime na vašem podu su jednostavno rešenje za termoizolaciju.

IGOTHERM M60AK

Ne zaklanjajte radijator ili peć

Obratite pažnju na grejna tela. Vodite računa da ih dok rade nešto ne zakloni. Kako bi mogli nesmetano da greju sklonite sa radijatora ili peći i šporeta veći nameštaj, kao što su: fotelje, komode, kreveti i slično. Možete sprečiti da toplota ode na gore tako što ćete postaviti police iznad radijatora. Toplotu ka unutrašnjoj strani prostorije zadržaćete, na primer ako aluminijumsku foliju postavite iza radijatora.

Proverite vrata i prozore

Možete sprečiti nepotrebno gubljenje toplote iz doma na najjeftiniji način. Popuniti sve rupice i procepe kako ne bi mogla da prođe promaja. Verovali ili ne, kroz prozore i vrata neizolovane kuće gubi se skoro 25% toplote.

U toplini svog doma bezbrižno ćete uživati sa grejnim telom kupljenim u Tehnomedia prodavnici. Najbolji uslovi kupovine i plaćanja očekuju vas kod nas.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *