Brijanje i leto

x  T.

Brijanje spada u osnove održavanja lične higijene svakog muškarca. Kako da izgledate negovano i lepo tokom leta saznaćete u ovom tekstu.

Iritacijama je sklona sveže obrijana koža, a tokom leta je to još izraženije. Iziritiraće je hlor, morska slana voda i pesak. Savetuje se da kada ste na odmoru to obavite rano ujutru ili u večernjim satima pre spavanja. Nikako se ne brijte odmah nakon sunčanja, a naročito ako ste izgoreli na suncu.

BRAUN 50 R1200S RED

Tehnomedia nudi odličan izbor aparata za brijanje sa raznim dodacima i brijačima.

 • Zabluda je da brijanje utiče na veličinu dlake, na brži rast, tamniju boju i debljinu. Kada ponovo porastu učiniće vam se da su drugačije na dodir, a to je zato što brijanje menja oblik vrha te dlake koja je porasla.
 • Kod muškaraca uglavnom u različitim pravcima rastu dlake na licu. Lagani i nežni pokreti tokom brijanja u smeru rasta dlaka dovode do glatkog i brzog brijanja.
 • Dobar izbor je pena za brijanje, jer za razliku od sapuna i vode manje isušuje kožu i neće blokirati brijač tokom rada kao sapun na primer.
 • Vodite računa o higijeni uvek i na svakom mestu. Tokom putovanja ili dok ste na plaži, bazenu ili nekom drugom mestu pena za brijanje može vam poslužiti i kao dezinfekciono sredstvo za čišćenje ruku zbog alkohola koji sadrži u sebi.
PHILIPS S9986/59

Aparati za brijanje

Odličan su izbor. Izgledaćete dobro i stilizovano u svakom trenutku. Oni sa mrežicom omogućavaju da vaše lice bude glatko, brijanje temeljno, a koža će vam biti zahvalna, jer nema iritacije. Za temeljno brijanje i ako vam je brada jača koristite onda rotirajuće brijače sa 3 sečiva koji prate crte vašeg lica. Štede vaše vreme, jer ćete posao oko ulepšavanja i brijanja završiti brže nego da to radite sa brijačem.

Saveti za brijanje aparatom za brijanje

 • Savetuje se da brijanje obavite makar 3 puta nedeljno.
 • Brijanje električnim brijačem obavite pre tuširanja i u suprotnom smeru od rasta dlaka. Brijanje aparatom sa rotirajućim glavama obavite praveći male kružne pokrete i preko površine lica prelazeći samo jednom.
 • Sa osetljivih delova lica prvo uklonite dlačice jer ponekada toplota parata može da dovede do iritacije lica. Nakon brijanja nanesite neko sredstvo za umerenje kože u vidu kreme ili gela.
 • Bićete mirni, jer su ovi aparati bezbedni i ne može doći do povreda ili posekotina.

Kako se ne poseći tokom brijanja brijačem?

 • U jutarnjim satima koža je manje osetljiva i fleksibilnija je i dobra je odluka da to obavite pre doručka. Posle doručka rad srca ubrzava početak rada probavnog sistema i to dovodi do bolje cirkulacije krvi i tada je veća mogućnost da napravite posekotinu na licu tokom brijanja.
 • Prilikom brijanja ne koristite hladnu vodu već toplu, jer će ona otvoriti pore a koža će biti jednostavnija za brijanje.
 • U zavisnosti od tipa kože koristite i sredstva nakon Brijanja. Losioni i balzami se preporučuju za osetljivu kožu, a kreme su dobre za suvu kožu. Tokom leta najbolji su gelovi jer će oni kožu duže hladiti.

Nekada davno muškarci su za brijanje koristili razne oštre predmete poput kamena, morske školjke, grančice u slično.

BRAUN SK3000 BLK/BLK RZR

Ako imate bradu odlično ćete je oblikovati, srediti, podšišati ili jednostavno obrijati trimerom.

Kako se obrijati?

Većini muškaraca je najkomplikovanije obrijati deo iznad gornje usne. To ostavite za kraj. Nanesite dosta pene za brijanje i koliko možete ostavite da koža upije naročito taj deo. Prilikom brijanja ne pritiskajte previše i to obavite polako.

Uvek za brijanje koristite proizvode i aparate koji su isključivo namenjeni za muškarce i samo vi koristite svoj pribor. Velika je razlika između muškog i ženskog brijanja kao i vlasi. Muške dlake na licu za razliku od ženskih na nogama i ostalem delovima tela su gušće. Muške dlake su veće i nepravilnog oblika i zato se razlikuju brijači namenjeni muškarcima i ženama.

O električnim brijačima i brijanju smo pisali i ovde. Zašto je dobro odlučiti se za brijanje električnim aparatom i kako izabrati odgovarajući model čitajte ovde.

Brijanje tokom leta možete obaviti brzo i jednostavno pa čak i kada ste u pokretu ili u kolima, na primer. Vaša brada i lice izgledaće uvek besprekorno zahvaljujući aparatima za brijanje i njihovim dodacima iz Tehnomedie.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *