Čist vazduh u domu

x   T.

U domu su prisutni razni zagađivači vazduha. Evo kako da ih se oslobodite.

Pored visokih temperatura vazduha, trebalo bi da povedemo računa i o dodatnoj zaštiti, a najsigurnija zaštita od štetnog zračenja sunca je vaš dom. Tu ćete se osećati najkomfornije i najprijatnije. Rashladite prostor koliko možete klimom, ventilatorom

Pobrinite se i da vazduh u zatvorenom prostoru bude čist i zdrav. Veliki zagađivači dolaze od buđi, vlage, nameštaja, građevinskog materijala. Tome doprinose i osveživači vazduha, verovali ili ne. Na skoro 40 u plusu možete smanjiti zagađivače i sve ono što izaziva iritaciju u vazduhu u vašem domu.

Capture

U ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima kada spoljna temperatura vazduha postane prijatnija otvorite prozore. Dovoljno je i par minuta. Usisavajte podove češće. Uvek je bolji izbor tvrd pod, a ne tepisi, jer oni smanjuju alergene. Najbolje je da imate usisivač sa HEPA filterom za usisavanje. U tepisima i ćilimima čestice prašine ostaju u vlaknima i zato je potrebno da se najmanje očiste 2 puta nedeljno. Zdrav, svež i poboljšan vazduh daće vam biljke u domu. Kao što znate oni su lični filteri za vazduh. Vaće palme ili neke male biljke kao što je na primer ljiljan koji u zatvorenom prostoru cveta je najbolji izbor i iz vazduha će izvući sve štetne kontiminirane čestice. Biljke pozitivno deluju i na psihu. Na uređajima koje posedujete u domu redovno menjajte filtere za vazduh. U kuhinji obavezno koristite aspirator. Prilikom kuvanja i pripremanja obroka, pre nego što uključite rernu i šporet i nakon što završite, uključite aspirator da radi nekoliko minuta. Ako imate mogućnost prilikom pranja veša i tuširanja koristite ventilaciju u kupatilu.

Capture

Prečišćivač vazduha koristite što češće. Deo u domu koji najviše koristite je idealno mesto gde ćete smestiti ovaj aparat. Oni su dobri jer će se izboriti sa izazivačima elergije. Prečišćivač vazduha sigurno će smanjiti alergene ako ih ne ukloni, a i to je velika pomoć u borbi za čist vazduh u prostorijama. Za tretiranje vazduha možde izabrati i: jonizator, odvlaživač, ovlaživač. Koristite što manje osveživače prostorija i mirišljave sveće, drvene štapiće i slično. Naravno nemojte da pušite u zatvorenom prostoru.

Kvalitet vazduha biće dobar ako smanjite izvore zagađivača. Tehnomedia ima odličan izbor aparata i uređaja sa savremenim filterima i odličnim borcima za čistiji i zdraviji vazduh. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas na ovoj adresi.

Tehnomedia, 20 godina drugačiji od drugih.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *