Čuvanje namirnica

naslov vakum

Za zdravu, svežu hranu koristite vakum. Namirnice će najbolje sačuvati vakum aparati.

Na kvalitet i trajnost hrane utiču vlaga, kiseonik i temperatura. Meso i proizvodi od mesa biće dugotrajniji ako se vakumiraju.

image

Vlaga iz mesa se uklanja na primer sušenjem na vazduhu i time se podstiče dugotrajnost. Suhomesnati proizvodi su konzervirani dimom i solju tako da su na taj način konzervirani. Zamrzavanjem zaustavljate aktivnost enzima koji razgrađuju hranu. Zaustavićete ili usporiti kvarenje hrane i namirnica ako ih vakumirate. U vakumskim vrećicama ili s vakumiranjem iz posude izvućićete vazduh odnosno kiseonik koji stvara oksidaciju. Naravno nije dovoljno samo vakumiranje već i odlaganje i čuvanje namirnica u frižideru ili zamrzivaču.

image

U prodavnicama i marketima proizvodi poput raznih sireva, salame, pirinča i slično spakovani su u vakum kese bez vazduha. Tako su sačuvani, duže će trajati i transport i uslovi im ne mogu ništa. U Tehnomedia prodavnicama nabavite vakum aparat i to primenite u kućnim uslovima kako biste sačuvali hranu i namirnice i njihovu trajnost. Cene su neverovatno povoljne a ulaganje će vam se veoma brzo isplatiti.

image

Uglavnom ste povrće i voće stavljali u kese za hranu i tako zamrzavali. Međutim bolji način čuvanja je vakumiranje. Svi vitamini, minerali i hranljive materije ostaće sačuvani na ovaj način. Vlaga ne isparava kod namirnica u vakumu i zidovi ćelija biće neoštećeni. Čuvate i štitite namirnicu vakumiranjem. Opori ukus masnoće kod mesa i neku vrstu užeglosti osetićete zbog zamrzavanja, tako da je vakum najbolje rešenje.

image

Možete na ovaj način čuvati i sir, keks i sdruge slične namirnice.

Vakumirajte sve vrste povrća, jer ćete nakon toga imati utisak kao da je upravo ubrano u bašti. Celo ili naseckano povrće na vama je da odlučite. Paradajz, paprika, tikvice, karfiol, šargarepa imaće božanstven ukus. Dobićete fantastične sosove, supe, čorbe…Možete vakumirati i voće i to pre svega bobičasto: jagode, maline, kupine…Na dohvat ruke imaćete fantastične poslastice i zdrave napitke kad god poželite. Knedle sa raznim voćem, punjene paprike, gulaš i još mnogo toga možete unapred pripremiti, vakumirati i zamrznuti. Brzo i jednostavno imaćete gotov obrok kada ste u škripcu s vremenom. Izvadite iz zamrzivača i tokom noći ostavite u frižider da se polako otopi. Sutradan imaćete gotov ručak za par minuta, jer će biti dovoljno samo da ga podgrejete.

Neće biti više neprijatnih mirisa u zamrzivaču, neprijatnih mirisa ustajale hrane i namirnica kao i ledenih kristala.

U vakumskim posudama možete namirnice čuvati do 2 nedelje. Možete vakumirati povrće i voće, pripremljene sastojke za kuvanje , kao i ostatke obroka. Korišćenje je jednostavno. Izvučete vazduh s vakumskom pumpicom i podesite podpritisak. Tako usporavate propadanje hranljivh materija i usporavate oksidaciju koja doprinosi kvarenje svežih namirnica. Tehnomedia ima odličan izbor po minimalnim cenama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *