Da li vam je potrebno postolje za laptop-kuler?

x   T.

Koliko puta vam se desilo da se vaš laptop pregreje? Pitate se da li mu je potrebno neko dodatno hlađenje ili je to nepotreban dodatni izdatak? Odgovor možete pronaći u tekstu koji upravo čitate.

Prodaja laptopova je znatno porasla poslednjih meseci i koriste se svakodnevno. Oni su prenosivi i jednostavni za korišćenje i korisnici ponekad instaliraju veliki broj softvera. Zbog toga je hlađenje neophodno, jer će u suprotnom raditi usporenije. O tome smo već pisali ovde. Za razliku od desktop računara laptopovima je dodatno hlađenje potrebnije.

Da li je laptopu potreban kuler?

Potreban je. Na većini laptopova hlađenje funkcioniše na sledeći način. Hladan vazduh iz okoline usisava ventilator, gura ga kroz većinu komponenti u laptopu i na kraju izduva topli vazduh. Kada ventilator više ne uspe da dobro rashladi komponente onda se laptop pregreje.

Kako izabrati postolje-kuler za laptop?

Prilikom kupovine obratite pažnju na sledeće:

  • Da li će sa vašim laptopom biti kompatibilan dizajn.
  • Da li je prenosiv. Kakv je kvalitet samog hlađenja.
  • Kakve su dodatne funkcije bez obzira da li imaju ugrađene USB portove, stabilizator tvrde površine i slično.

Kada je potrebno kupiti postolje-kuler?

  • Ako je temperatura oko vas visoka. Kada je u prostoriji vruće laptop neće usisavati hladan već topao vazduh i samim tim je loše hlađenje i pregrevaće se komponente.
  • Ako koristite laptop na krevetu, tepihu i slično. Na površinama poput kreveta, tepiha i slično blokiraćete protok vazduha. Laptop bi trebalo koristiti na ravnoj površini. Ima modela sa bočno montiranim ventilatorom iz tog razloga, ali i ova rešenja nisu adekvatna i traže se dodatni tipovi hlađenja gde se dobijaju eksterni hladnjaci.
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *