Dečji satovi sa opcijom praćenja

x  T.

Dečji satovi sa GPS opcijom su koristan alat za roditelje koji žele da budu sigurni da su njihova deca bezbedna i da na vreme stignu na svoje određene lokacije.

Dobri dečiji satovi sa opcijom za praćenje (GPS) mogu biti odličan izbor za roditelje u praćenju kretanja svoje dece, kao i njihove sigurnosti. Ovi satovi su opremljeni GPS tehnologijom koja omogućava roditeljima da vide gde se njihovo dete nalazi u svakom trenutku, što je posebno korisno kada se deca igraju napolju ili putuju sami do škole ili dok obavljaju druge aktivnosti.

Dodatne funkcije dečjih satova

image

Pored praćenja lokacije, neki od ovih satova nude i dodatne funkcije koje roditeljima pružaju još veću sigurnost. Na primer, satovi sa opcijom za praćenje mogu da obaveštavaju roditelje kada se dete nalazi van sigurnog područja koje su prethodno odredili, poput kraja ulice ili školskog dvorišta. Takođe, neki satovi imaju SOS dugme koje dete može da pritisne u slučaju hitnosti, što će roditeljima omogućiti da brzo reaguju i pruže pomoć detetu.

Tu su i razne druge korisne funkcije, poput mogućnosti slanja poruka i poziva, kao i alarmnih funkcija koje mogu pomoći deci da imaju raspored tokom dana. Mnogi dečji satovi takođe imaju i mogućnost postavljanja granica kretanja, tako da roditelji dobijaju obaveštenje ako se dete kreće van određenog područja.

Osim što su praktični, dečiji satovi sa opcijom za praćenje mogu biti i zabavni za decu. Neki satovi imaju digitalne ekrane na kojima se mogu prikazivati slike ili poruke, a neki imaju i igre koje mogu da zabave decu dok su napolju. Pružaju im priliku da nauče kako da koriste tehnologiju na siguran i odgovoran način. Uz pomoć ovih satova, roditelji mogu biti mirni znajući da su njihova deca uvek na sigurnom i da će biti obavešteni u slučaju bilo kakve opasnosti ili hitnosti.

Kako rade?

Dečiji satovi sa GPS tehnologijom za praćenje su inovativni uređaji koji roditeljima omogućavaju da prate kretanje svoje dece u realnom vremenu. Ovi satovi obično dolaze sa SIM karticom i mogu se povezati sa pametnim telefonom roditelja putem aplikacije, što omogućava praćenje lokacije deteta u svakom trenutku.

Kada se GPS uključi na satu, on šalje signal koji se obrađuje na satelitu, a zatim se šalje na mobilnu mrežu. Ova tehnologija omogućava roditeljima da vide gde se njihovo dete nalazi na mapi, obično uz tačnost od nekoliko metara.

Važno je napomenuti da GPS tehnologija nije uvek precizna i da postoje faktori koji mogu uticati na tačnost određivanja lokacije, poput zgrada, drveća i drugih prepreka koje mogu blokirati signale sa satelita. Takođe, dečji satovi sa GPS tehnologijom obično zahtevaju povezivanje sa mobilnom mrežom kako bi se podaci o lokaciji preneli roditeljima, što znači da ako nema signala, podaci neće biti ažurirani.

Neki modeli dolaze sa dodatnim funkcijama koje omogućavaju roditeljima da podešavaju “sigurne zone” oko kuće, škole ili drugih mesta gde se dete često kreće. Kada dete napusti ovu sigurnu zonu, roditelj dobija automatsko upozorenje putem aplikacije. Takođe, neki satovi dolaze sa SOS dugmetom koje dete može da pritisne u slučaju hitnosti, što će roditeljima pružiti trenutno obaveštenje i omogućiti brzu reakciju.

Pojedini modeli kao što smo već naveli imaju dodatne funkcije poput kamere, mogućnosti slanja poruka i telefonskih poziva. Ovo može biti korisno za stariju decu koja se kreću samostalno, ali roditelji moraju biti oprezni kako bi se sprečilo zloupotreba ovih funkcija.

Sve u svemu, dečiji satovi sa GPS tehnologijom za praćenje su jednostavni za korišćenje i mogu pružiti mnogo mira roditeljima, znajući da su njihova deca uvek na sigurnom.

Prednosti i mane

image

Kao i sa bilo kojim drugim proizvodom, postoji nekoliko prednosti i mana koje treba uzeti u obzir pre nego što se odlučite za kupovinu.

Prednosti:

 • Sigurnost. Dečiji satovi sa GPS tehnologijom omogućavaju roditeljima da prate lokaciju svog deteta u realnom vremenu. To može biti korisno kada se deca igraju napolju ili putuju sami do škole ili drugih aktivnosti.
 • Preciznost. GPS tehnologija omogućava roditeljima da vide tačnu lokaciju svog deteta, obično sa tačnošću od nekoliko metara.
 • Sigurne zone. Neki satovi dolaze sa funkcijom sigurnih zona koje roditelji mogu da podešavaju oko kuće, škole ili drugih mesta. Kada dete napusti ovu zonu, roditelj dobija automatsko upozorenje.
 • SOS dugme. Mnogi satovi imaju SOS dugme koje dete može da pritisne u slučaju hitnosti, što će roditeljima omogućiti da brzo reaguju i pruže pomoć detetu.
 • Zabava. Neki satovi imaju dodatne funkcije poput kamere, igara i mogućnosti slanja poruka koje mogu zabaviti decu dok su napolju.

Mane:

Iako postoji nekoliko različitih brendova dečjih satova sa opcijom praćenja na tžištu, potrebno je obratiti pažnju na određene karakteristike pre nego što se odlučite za kupovinu. Na primer, trebalo bi da proverite koliko dugo traje baterija sata, koliko daleko može da se prati dete i da li postoji mogućnost postavljanja granica kretanja.

 • Cene. Dečji satovi sa GPS tehnologijom mogu biti prilično skupi, posebno ako želite više funkcija i mogućnosti.
 • Baterija. GPS tehnologija može brzo isprazniti bateriju na satu, što znači da će vam biti potrebno češće punjenje.
 • Održavanje. Satovi sa GPS tehnologijom zahtevaju redovno održavanje kako bi bili efikasni i tačni.
 • Privatnost. Neki roditelji se brinu da bi praćenje lokacije moglo ugroziti privatnost deteta i stvoriti osećaj nepoverenja.
 • Tehničke poteškoće. GPS tehnologija nije savršena i može doći do tehničkih poteškoća koje mogu dovesti do grešaka u praćenju lokacije.

Uzimajući u obzir sve ove prednosti i mane, roditelji bi trebalo pažljivo da razmotre da li dečiji sat sa GPS tehnologijom za praćenje odgovara njihovim potrebama i životnom stilu. Ako ste zabrinuti za sigurnost svoje dece, ovaj uređaj može biti koristan alat koji će vam pružiti veći mir i sigurnost.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *