Dogrevanje - Dobro došli u svet tehnike!
Početna » Mali kućni aparati » Dogrevanje

Dogrevanje

31.03.2021

Brzo, lako i jednostavno zagrevanje pomoću grejalice

Proleće je, ali su još uvek hladna jutra i večeri tako da je potrebno u tim satima zagrejati ili dogrejati prostor u kome provodite vreme. Najčešće se koristi grejalica. Ovo grejno telo je lako prenosivo iz prostorije u prostoriju, praktično je i jeftino. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i nabavite model koji vam najviše odgovara. U ponudi su: kaloriferi, konvertorske grejalice, kvarcne, panelne i zidne.

Grejalice koristite pravilno odnosno samo dok boravite u tom prostoru. Ona zagreva samo područje u kojem je postavljena tako da je isključite kada niste u domu. Samim tim manje trošite struju i uštedećete na taj način. Koristi se jednostavno i prelepog su dizajna. Uključite je u struju i okrenete dugme i to je sve. Sve ostalo će grejalica sama da uradi. Kada dostigne zadatu temperaturu sama će se idključiti, a kada temperatura opadne autamotski će se uključiti. Prilikom biranja modela imajte na umu prostor koji želite da zagrejete. Obratite pažnju na sigurnosne karakteristike, maksimalnu temperaturu, izvor napajanja i na osnovu toga odlučite se za tip i veličinu grejalice.

Kalorifer, odnosno prenosni električni grejač je odličan izbor za prelazno vreme i on će vas istog momenta zagrejati čim ga uključite u struju. Ovo je veoma praktičan uređaj za brzo dogrevanje. Nisu bučni. Ceo prostor tokom više sati veoma dobro greju konvekcijski grejači. Odličan su izbor za prostorije u kojima provodimo više vremena, jer imaju uglavnom ugrađeni ventilator koji vazduh izduvava na gore i dole. U određenu tačku u koju toplotu usmeravate duvaju usmereni grejači. Savršen izbor su za manje prostorije. Šalju toplotu u određeno područje a vremenom i celu sobu zagreju a ovi grejači su veoma slični i infracrveni. Stručnjaci kažu da je za svaki kvadratni metar prostorije potrebno oko 100 W grejne snage. Za 15 kvadratnih metara jak grejač 1 500 W. Postoje različiti oblici kalorifera: veći i manji, gasni i električni, sa ventilatorom i bez, keramički, sa daljinskim upravljanjem…

Grejalice s ventilarorom su veoma popularne i ovaj tip kalorifera ima termostat i ručku za nošenje i zaštitu od pregrevanja. One su lagane i zato imaju ugrađen sigurnosni uređaj kako se ne bi prevrnula. Veoma su tihe i uglavnom su izrađene od plastike.

Konvertorska grejalica je veoma efikasna. Konvektor je grejno telo bez ventilatora a vazduh u prostoriji zagreva tako što koristi prirodnu konvekciju.. Zato su one tiše dok rade u odnosu na one grejalice koje poseduju ventilator. Smanjena je cirkulacija prašine i polena zahvaljujući nepostojanju ventilatora za vazduh kod kovektorske grejalice. Postoji i vrsta sa konvertorskim grejačima od keramike i one grejni disk skrivaju u svom kućištu. Kalorifer na dodir ostaje hladan i ne pregreva se.

Kvarcne grejalice emitujutoplotu u vidu infracrvenog zračenja. Samo gde je potrebno uključi se i samim tim nema gubitka energije. Kod njih postoji mogućnost usmerenog odavanja toplote.

Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i izaberite obične grejalice ili one visokog kvaliteta sa inovativnim tehnologijama. Izbor je odličan.

Norveški radijatori su ustvari varijante grejalica i radijatora sa prirodnom cirkulacijom vazduha. Strujanje toplog vazduha je bez ventilatora. Sa jedne strane ulazi hladan vazduh,preko grejača prelazii zagreva se i na kraju sa gornje strane izlazi. Topli vazduh je od hladnog lakši i ide na gore a spušta se hladan vazduh i u otvore grejnog tela ulazi pa se na taj način odvija prirodna cirkulacija vazduha.

I par saveta na kraju. Grejalicu koristite uključenu samo dok ste u istoj prostoriji. Samo u zatvorenom prostoru koristite grejne uređaje. Na produžni kabl ne priključujte grejalicu. Od zapaljivih predmeta držite grejač što dalje i da ne bude na dohvat ruke detetu, kućnom ljubimcu…Dok spavate i tokom noći ne koristite grejalicu. Grejalicu odmah ugasite ako primetite bilo kakvu promenu kod grejnih elemenata.

Uljni radijator s obzirom na vrstu regulatora potroši od 2 do 2,5 kW/h, prosečni kalorifer 1,5 do 2 kW/h, a kvarcna grejalica od 1 do 3 kilovata na sat, odnosno po kvarcnom štapu jedan kilovat.

Grejalice su odlično rešenje za prelazne periode i kao ispomoć kako bi prostor u kojem ste, zagrejete što brže. Nije potrebno posebno montiranje kao sa klimom, a i pre uključivanja ne puni se električnom energijom. Posetite Tehnomedia prodavnice i nabavite na vreme grejalicu po svojoj meri ili je jednostavno poručite online. Očekuje vas maksimalan izbor po minimalnim cenama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

TehnomediaView all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram