Dogrevanje

naslov

Brzo, lako i jednostavno zagrevanje pomoću grejalice

Proleće je, ali su još uvek hladna jutra i večeri tako da je potrebno u tim satima zagrejati ili dogrejati prostor u kome provodite vreme. Najčešće se koristi grejalica. Ovo grejno telo je lako prenosivo iz prostorije u prostoriju, praktično je i jeftino. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i nabavite model koji vam najviše odgovara. U ponudi su: kaloriferi, konvertorske grejalice, kvarcne, panelne i zidne.

image

Grejalice koristite pravilno odnosno samo dok boravite u tom prostoru. Ona zagreva samo područje u kojem je postavljena tako da je isključite kada niste u domu. Samim tim manje trošite struju i uštedećete na taj način. Koristi se jednostavno i prelepog su dizajna. Uključite je u struju i okrenete dugme i to je sve. Sve ostalo će grejalica sama da uradi. Kada dostigne zadatu temperaturu sama će se idključiti, a kada temperatura opadne autamotski će se uključiti. Prilikom biranja modela imajte na umu prostor koji želite da zagrejete. Obratite pažnju na sigurnosne karakteristike, maksimalnu temperaturu, izvor napajanja i na osnovu toga odlučite se za tip i veličinu grejalice.

Kalorifer, odnosno prenosni električni grejač je odličan izbor za prelazno vreme i on će vas istog momenta zagrejati čim ga uključite u struju. Ovo je veoma praktičan uređaj za brzo dogrevanje. Nisu bučni. Ceo prostor tokom više sati veoma dobro greju konvekcijski grejači. Odličan su izbor za prostorije u kojima provodimo više vremena, jer imaju uglavnom ugrađeni ventilator koji vazduh izduvava na gore i dole. U određenu tačku u koju toplotu usmeravate duvaju usmereni grejači. Savršen izbor su za manje prostorije. Šalju toplotu u određeno područje a vremenom i celu sobu zagreju a ovi grejači su veoma slični i infracrveni. Stručnjaci kažu da je za svaki kvadratni metar prostorije potrebno oko 100 W grejne snage. Za 15 kvadratnih metara jak grejač 1 500 W. Postoje različiti oblici kalorifera: veći i manji, gasni i električni, sa ventilatorom i bez, keramički, sa daljinskim upravljanjem…

image

Grejalice s ventilarorom su veoma popularne i ovaj tip kalorifera ima termostat i ručku za nošenje i zaštitu od pregrevanja. One su lagane i zato imaju ugrađen sigurnosni uređaj kako se ne bi prevrnula. Veoma su tihe i uglavnom su izrađene od plastike.

Konvertorska grejalica je veoma efikasna. Konvektor je grejno telo bez ventilatora a vazduh u prostoriji zagreva tako što koristi prirodnu konvekciju.. Zato su one tiše dok rade u odnosu na one grejalice koje poseduju ventilator. Smanjena je cirkulacija prašine i polena zahvaljujući nepostojanju ventilatora za vazduh kod kovektorske grejalice. Postoji i vrsta sa konvertorskim grejačima od keramike i one grejni disk skrivaju u svom kućištu. Kalorifer na dodir ostaje hladan i ne pregreva se.

Kvarcne grejalice emitujutoplotu u vidu infracrvenog zračenja. Samo gde je potrebno uključi se i samim tim nema gubitka energije. Kod njih postoji mogućnost usmerenog odavanja toplote.

image

Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i izaberite obične grejalice ili one visokog kvaliteta sa inovativnim tehnologijama. Izbor je odličan.

Norveški radijatori su ustvari varijante grejalica i radijatora sa prirodnom cirkulacijom vazduha. Strujanje toplog vazduha je bez ventilatora. Sa jedne strane ulazi hladan vazduh,preko grejača prelazii zagreva se i na kraju sa gornje strane izlazi. Topli vazduh je od hladnog lakši i ide na gore a spušta se hladan vazduh i u otvore grejnog tela ulazi pa se na taj način odvija prirodna cirkulacija vazduha.

I par saveta na kraju. Grejalicu koristite uključenu samo dok ste u istoj prostoriji. Samo u zatvorenom prostoru koristite grejne uređaje. Na produžni kabl ne priključujte grejalicu. Od zapaljivih predmeta držite grejač što dalje i da ne bude na dohvat ruke detetu, kućnom ljubimcu…Dok spavate i tokom noći ne koristite grejalicu. Grejalicu odmah ugasite ako primetite bilo kakvu promenu kod grejnih elemenata.

image

Uljni radijator s obzirom na vrstu regulatora potroši od 2 do 2,5 kW/h, prosečni kalorifer 1,5 do 2 kW/h, a kvarcna grejalica od 1 do 3 kilovata na sat, odnosno po kvarcnom štapu jedan kilovat.

Grejalice su odlično rešenje za prelazne periode i kao ispomoć kako bi prostor u kojem ste, zagrejete što brže. Nije potrebno posebno montiranje kao sa klimom, a i pre uključivanja ne puni se električnom energijom. Posetite Tehnomedia prodavnice i nabavite na vreme grejalicu po svojoj meri ili je jednostavno poručite online. Očekuje vas maksimalan izbor po minimalnim cenama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *