Fotografi na visini zadatka

dron

Poslednjih godina u Srbiji su dronovi veoma popularni. Odličan su izbor za fotografisanje iz vazduha i snimanje, kao i za zabavu. 

Ako želite nešto da zabeležite na originalan, drugačiji i poseban način poput rođendana, venčanja ili proslave, dron je pravi izbor. Snimci iz vazduha izgledaće nesvakidašnje i sjajno. U Tehnomedia prodavnicama vas očekuje odličan izbor dronova.

Dron je nova vrsta letelice bez pilota, malih dimenzija i težine do 10 kilograma. Dron većih dimenzija prvobitno se koristio samo u vojne svrhe, dok se danas mnogo manji upotrebljavaju u eksperimentalne, istraživačke i zabavne svrhe. Dronovi su postali sastavni deo fotografske opreme. Ove bespilotne letilice mogu da ponesu određeni teret i prave snimke terena koje preleću, a opremljene su kamerama tako da sve vide i beleže. U Tehnomedia centru možete izabrati dron koji ste oduvek želeli brendova: ACME, DENVER, DJI, MS, RYZE.

x Dron

Komercijalni dronovi ne mogu visoko da lete i nisu mnogo brzi. Konstrukcija im je jednostavna. Pomoću ručica za kretanje ili daljinske konzole sa tasterima se vrši upravljanje, dok se onim modernijim dronovima može upravljati pomoću mobilnih telefona, aplikacija i bežične veze. Mogu da lete od 30 minuta do nekoliko sati. Veoma su stabilni, lako kontrolišu i održavaju svoju poziciju, a samim tim snimaju odlične fotografije i prave sjajne snimke. Baterije za dron, daljinski upravljač, dodatni propeleri su nešto na šta morate da obratite pažnju prilikom kupovine istog.

Prosečno trajanje baterija je od 5 do 25 minuta. Punjenje može potrajati i do sat vremena. Daljinski upravljači se jednostavno koriste. Jedan upravljač omogućava kretanje letelice kroz prostor napred-nazad, odnosno gore-dole, dok druga daje brzinu samoj letelici. Dešavaju se i oštećenja i padovi. Dobro je imati nekoliko propelera u rezervi, jer nisu otporni na padove.

Većina naprednijih modela poseduje i GPS prijemnik koji omogućava logovanje leta, automatsko vraćanje drona na početnu lokaciju, ili programiranje leta po određenoj putanji. Neke od naprednijih funkcija podrazumevaju da ova bespilotna letelica poseduje automatsko izbegavanje prepreka ili automatsko praćenje objekata kamerom. Većina modela podržava automatsko spuštanje u slučaju pražnjenja baterije, ili vraćanje na početnu određenu lokaciju.

Zanimljivosti…

Ove letelice su veoma popularne tako da zbog njih mnoge države sveta počinju da menjaju zakone kako bi prilagodili pravila gde se oni i kako mogu koristiti. Postoji veliki broj različitih vrsta bespilotnih letelica, od onih koje se koriste u vojne svrhe i za špijuniranje, pa sve do onih koje se mogu koristiti za snimanje zanimljivih i dinamičnih video-snimaka iz vazduha.Oko 95% svih dronova registrovanih u Srbiji se koriste za snimanje. Najčešće se snimaju filmovi, spotovi, reklame, događaji… Dronovi se koriste i u privredi za termalno snimanje, inspekciju cevovoda i dalekovoda, snimanje uslova radi primene agrotehničkih mera, geodetska snimanja i slično.

Posetite neku od Tehnomedia prodavnica ili online shop www.tehnomedia.rs i nabavite dron izuzetnog kvaliteta. Ne zaboravite, maksimalan izbor po minimalnim cenama vas očekuje jedino u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Proverite.

 

 

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *