Drugačija, posebna i negovana kosa

x figaro

Najlepša je negovana kosa. Ona može da se uvije i sa presom, ali retro talase dobićete jedino koristeći figaro sa dve cevi. 

Po pravilu žena uglavnom priželjkuje da ima ono što nema. Na primer, kovrdžavu kosu ako ima ravnu kosu i obrnuto. Sve je jednostavno uz figaro koji uvija kosu. Uvijanje kose figarom se zasniva na toplotnom menjanju strukture dlake. Dlaka kose se pod uticajem određene temperature, od 100 do 250 stepeni celzijusa, zagreva i menja svoj oblik u kovrdžavo.

figro

Modernu i lepu frizuru uvek ćete imati sa loknama i kovrdžama koje nikada ne izlaze iz mode. Sve možete da uradite sami kod kuće pomoću figara iz Tehnomedie. Sa odličnim karakteristikama i mogućnostima potražite ga u Tehnomedia prodavnicama. Figaro za kosu će vam omogućiti da na najbrži mogući način napravite lokne o kojima stre oduvek sanjali. Izgledaćete romantično i nežno. Figaro za kosu daje mnogo mogućnosti za različite vrste lokni. Možete se odlučiti za brendove: Adler, Babyliss, Bauer, Braun, Camry, Clatronic, Esperanza, Gorenje, Grundig, Mesko, Philips, Remington, Rowenta. Upotreba je laka i jednostavna.

figaro

Postoje različiti tipovi figara. Oni mogu biti manji, veći, deblji, tanji, sa i bez štipaljke, kupasti. Ovi aparati za kosu napravljeni su od: titanijuma, keramike ili turmalina. Titanijumski figaro za kosu je lagan i dugotrajan. Dostiže najviše temperature i omogućava ravnomerno i brzo zagrevanje. Njegova glavna karakteristika je što i na niskim temperaturama može postići odličan rezultat. Odličan je za tanku kosu i nema zamršenosti. Pošto je turmalin izvor negativnih jona, na ovaj način zatvara se vlas i eliminiše elektricitet, pa tako kosa postaje glatka, svilenkasta i sjajna. Oni sa keramikom su takođe dobri, jer kao što je poznato keramika je odličan provodnik toplote, uz pomoć kog je vlasima omogućeno bezbedno oblikovanje. Vrlo često su cevi kupastog figara, presvučeni uljima argana, makadamije ili keratinom čime se postiže dodatna zaštita. Temperaturu ovih aparata možete podešavati u zavisnosti od tipa kose.

Istorija

Ljudi su oduvek bili opsednuti kovrdžanjem kose. Nekada davno ko je imao kovrdžavu kosu značilo je da je bogat. Na osnovu nekih rezbarija iz antičkog doba, videlo se da su kovrdže bile popularne kod plemića. Egipatski plemići su uvijali kosu i bradu pre ceremonije. A uvijena kosa je bila simbol luksuznog života. Sprave za uvijanje kose su nastale pre nego što je izmišljena struja. Nekada davno kosa se uvijala pomoću metalnih alata koji su ličili na klešta, a zagrevala se na vatri. To je bilo veoma opasno pa se dešavalo često da se zapali kosa ili da oni koji to rade dobiju opekotine na koži glavi. Ne postoji ni jedan podatak o izumitelju uvijača za kosu, ali se pretpostavlja da je to bio Marsel Grate koji je pronašao i češalj za ispravljanje kose. Uvijač za kosu je patentirao Hiram Maksim 1866. Dva Francuza su usavršila njegov način rada ,a električni uvijač za kosu, pradeda današgeg figara izmišljen je 1959. godine. Šezdesetih godina skoro svaka žena je imala ovu spravu kod kuće. Najsličniji uvijač za kosu sličan današnjem figaru dizajnirala je Teora Stifens 1980. godine. Ona je dodala oprugu i način da se kontroliše temperatura uvijača. Krajem 80-ih godina oni najkvalitetniji su se uglavnom koristili samo u profesionalnim salonima. ZeeCurl je bio prvi uvijač za kosu koji je odgovarao svim tipovima kose. Krajem 80-ih uvedena je potrošačka verzija ZeeCurl, a nazvana je FrenZee i onda su mogli svi koji žele kosu da uvijaju i kod kuće.

Figaro se sastoji od: štapa, ručke i kabla. Štap je najvažniji deo uvijača i sprečava da se slučajno opečete i on je priključen za praćenje temperature.  Grejač je smešten u unutrašnjost ovog dela. Svaki štap je napravljen od drugačijeg materijala. Većina na ručki ima dugmiće koji kontrolišu temperaturu. Štipaljka je korisna kad želite da napravite sjajne i manje uvojke. Kabl bi trebalo da držite uvek na dole.

Ako ne znate za koji figaro da se odlučite, predlažemo vam Rowenta stajler CF3730.

stajler

Ovo je So Curls automtski aparat za uvijanje kose. U samo 3 koraka dobićete savršene lokne. Aparat ima 3 temperature (170°C – 200°C – 230°C) kao i 4 podešavanja vremena (6s – 8s – 10s – 12s) za 12 različitih kombinacija. Kada je gotovo uvijanje tu je Curl Ready Tajmer. Ovaj figaro ima Ionic Tourmaline obloge. Ako se aparat ne koristi 20 minuta temperatura će pasti na 170°C. Nakon jednog sata nekorišćenja automatski će se ugasiti, a za upotrebu je spreman nakon 30 sekundi. Aparat ima funkciju otpuštanja lokni. Tjmer signalizira kada je pramen gotov. Efikasan je i na niskoj temperaturi. U zavisnosti od kose moći ćete da podesite temperaturu.

Saveti…

Savršene lokne dobićete na jednostavan način. Prvo dobro osušite kosu. Uključite figaro na odgovarajuću temperaturu, pripremite sredstvo za zaštitu kose od toplote, sredstvo za kovrdže, lak ili sprej za kosu. Ukoliko želite pravilne lokne, pramenove jednake debljine uvijajte u istom smeru. Za krupnije lokne uzmite samo veći pramen i to je to. Za nešto nepravilniji, divlji izgled uvijajte pramenove različitih debljina u raznim smerovima. Nakon uvijanja svaki pramen pričvrstite ukosnicom i pričekajte da se ohladi, kako bi držao što duže. Posebnu pažnju posvetite negovanju kose ako koristite figaro. Blagi šamponi koji ne sadrže parabene i sulfate su pravi izbor. Koristite blage šampone koji ne sardže sulfate i parabene. Za lokne spiralnog oblika, potrebno je da pre same upotrebe figara, pramen kose sve do krajeve uvijete oko svoje ose pa tek onda da ga obmotate oko aparata. Biće potrebno malo više vremena kako bi se sva kosa iz pramena zagrejala i poprimila željeni oblik. Pramen možete razdvojiti, ako ne želite da dobijete izgled poput čuvenih mokrih lokni. Za prirodne lokne, pramen najpre obmotajte dva puta u jednom pravcu. Nakon toga, izvucite figaro pa tamo gde ste stali, nastavite da uvijate pramen, čineći to ovoga puta u suprotnom pravcu od onog koji ste do sada to činili.

Nema nekog posebnog održavanja ovog aparata potrebno je samo nakon korišćenja prebrisati figaro vlažnom krpom.

Vreme je da nabavite figaro za kosu. Sigurni smo da ćete u Tehnomedia prodavnici pronaći baš onaj po svojoj meri. Imamo odličan izbor. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *