Sve je jednostavnije uz dobar daljinac

nadslovna

Najznačajniji izum druge polovine dvadesetog veka je daljinski upravljač.

Nekada davno daljinski upravljač je obično bio najmlađi član porodice. Decenijama i godinama se radilo na usavršavanju daljinskog. Ono što je očigledno je da nam je olakšao život i zahvaljujući njemu sve je mnogo jednostavnije.

Koliko puta se desilo da vam ispadne, da ne funkcioniše baš najbolje, da se pokvari ili da ga jednostavno izgubite negde? Ne brinite, jer Tehnomedia ima odličan izbor univerzalnih daljinskih upravljača. Izuzetnog su kvaliteta i poznatih brendova: Hama, Home, Philips, Superior, Thomson.

Ono što svakog nervira je daljinski koji povremeno radi. Vreme ja da posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i nabavite univerzalni daljinski sa kojim ćete biti sigurni. U ponudi su i proizvodi koji mogu da kontrolišu pored televizora i više aparata.

Daljinski upravljač je elektronski uređaj koji se koristi za bežično upravljanje na kratkim distancama. Postepeno je napredovao i poslednjih godina podrazumeva i bluetooth, mouse sensor i glasovnu kontrolu. Signal između daljinskog upravljača i uređaja kojim se upravlja su pulsevi infracrvenog svetla, koje je nevidljivo za ljudsko oko.

daljinski

Broj 5 na daljinskom…

Primetili ste da na svakom daljinskom upravljaču tipka sa brojem 5 na dodir se oseti drugačije, jer ima malu izbočinu. Nju čine dve tačkice ili crtice. Ta izbočina se nalazi zbog što jednostavnijeg i praktičnijeg rukovanja, a namenjena je pre svega slabovidim osobama i osobama oštećenog vida. Služi im da se pomoću toga orijentišu i odrede gde se nalaze ostale tipke na daljinskom. Ova izbočina na tipki sa brojem 5 je praktična i kada se televizija gleda u mraku, ili kada se koristi bez gledanja u daljinski i tastaturu.

Istorija…

Najraniji primer daljinskog upravljača radio talasima je razvio je Nikola Tesla 1898, a patentiran je u SAD pod imenom Metoda aparata za kontrolu mehanizma pokretanja jednog ili više vozila. Javna demonstracija radio kontrolisanog broda izvršena je 1898. na Medison skver gardenu, a Tesla je brod nazvao teleautonoman.1950. godine je stigao spas za lenje jer je tada napravljenprvi daljinski upravljač nazvan Lazy Bone („lenje kosti“). Sa televizorom je bio povezan dugačkom žicom. Mogli su da se menjaju kanali i uključi i isključi televizor. Njegova najveća mana bile su povrede korisnika koji su se stalno saplitali o dugačke kablove razvučene po sobi. Sredinom šeste decenije XX veka, bežični Flash-Matic daljinski upravljač zapanjio je i oduševio sve korisnike. To je bio jednostavan uređaj koji je slao zrake svetlosti prema fotoelektričnoj ćeliji kako bi se promenio kanal, uključio ili isključio televizor. Međutim imao je mane jer na primer fotoelektrične ćelije su reagovale na jake izvore svetlosti, kao što je sunčeva svetlost ili svetlost sijalice, pa se dešavalo da se kanal promeni sam od sebe. Godinu dana kasnije predstavljen je Space Command daljinski upravljač koji je koristio tehnologiju ultrazvuka, što se pokazalo kao praktičnije rešenje. Na infracrvenoj tehnologiji odnosno na niskoj frekvenciji svetlosnih snopova se zasniva ova tehnologija ranih osamdesetih. Interesantno je da se suštinski daljinski upravljači nisu mnogo menjali, sem što je povećan broj dugmića na tastaturi. Sa pojavom pametnih televizora i daljinci su se promenili. Niko više nije zadovoljan samo opcijama za usmeravanje, promenu kanala, gledanja i pritiskanje, na primer. Uz njihovu pomoć danas se surfuje, preuzimaju sadržaji i aplikacije sa interneta i još mnogo drugih mogućnosti.

LG daljinski upravljač AN-MR19BA je dobar izbor. Jedini daljinski koji vam je potreban! LG Magični daljinski upravljač ponaša se kao univerzalni daljinski upravljač sa auto detekcijom većine uređaja. Provedite manje vremena u pretrazi, a više u sjajnim sadržajima i uslugama!

daljinski

Upravljanje nalik kompjuterskom mišu, kontrola točkićem, glasovno pretraživanje, univerzalni daljinski upravljač, Magic Zoom, Magic Link, brzi pristup, Netflix i Amazon dugmići

Kompatibilan sa NanoCell modelima 2017: SJ95xx, SJ85xx, SJ81xx 2018: SK95xx, SK85xx, SK81xx, SK79xx 2019: SM98xx, SM90xx, SM86xx, SM85xx, SM82xx

Kompatibilan sa OLED TV modelima2017: C7, B7 2018: W8, E8, C8, B8 2019: W9, E9, C9, B9

Kompatibilan sa UHD 4K modelima2017: UJ75xx, UJ70xx, UJ67xx, UJ65xx, UJ63xx, UJ62xx 2018: UK75xx, UK69xx, UK67xx, UK65xx, UK64xx, UK63xx, UK61xx 2019: UM76xx, UM75xx, UM74xx, UM73xx, UM71xx

Kompatibilan sa FullHD modelima2018: LK62xx, LK61xx 2019: LM63xx

Bogatu ponudu daljinskih upavljača po najpristupačnijim cenama potražite u Tehnomedia prodavnicama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

1 Response

  1. aecfecdfccafadf?s=&#;d=mm&#;r=g Amazonka says:

    Odlični su ovi “magični daljinski”… Bez njih bi upravljanje android televizorom bilo pravo mučenje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *