Facebook uvodi novu opciju za povezivanje komšija

x   T.

Facebook radi na testiranju nove opcije u svojoj mobilnoj aplikaciji koja će povezivati komšije i ljude koji žive u istom delu grada.

O čemu se radi?

Ova nova facebook opcija će u početku biti ograničena na nekoliko gradova u Kanadi i SAD-u. Sve je zamišljeno kao virtuelno mesto za raspravu o svim problemima u određenom naselju, kraju, željama, planovima stanovnika i slično. Na ovaj način moći ćete da pronađete sebi sličnog. Naime, facebook Neighborhoods će se zasnivati na pronalaženju ljudi iz istog dela grada kao i osoba koje dele ista ili slična interesovanja kao i vi prema čitanju, kuvanju, sportu, kućnim ljubimcima i slično.

Povezivanje

Facebbok može da vas poveže sa osobom koja živi u vašoj blizini tako što ćete kao korisnik Android i Apple telefona dozvoliti pristup svojoj lokaciji. Pored onih uobičajenih informacija s profila imaćete i mogućnost da delite i informacije o svojim interesovanjima i slično. Imaćete prilliku i da izaberete i opciju po želji i ulozi koju želite da imate u svom komšiluku. Možete pomoću opcije “upoznavanje” da se upoznajete sa komšilukom, a na primer pomoću opcije “pomagači” obavestićete komšije da ste uvek tu za njih ako im nešto bude potrebno.

Za šta se najviše koristi ova opcija?

Do sada se ova opcija najviše koristila za pronalaženje kućnih ljubimaca, majstora, stvaranje novih prijateljstava i organizovanje izleta, pokazuju dosadašnji podaci testiranja Facebook Neighborhoodsa u Kanadi. Prvi utisak je da će ovaj alat biti koristan. Reid Patton upravlja ovim projektom u Zuckerbergovoj kompaniji.

Sve u svemu ovo znači davanje novih podataka Facebooku-u, a biće potrebno nadgledati i upravljati sadržajem koji se objavljuje. Kako će sve izgledati u praksi i kako će se Facebookovi moderatori i algoritmi s tim izboriti ostaje da vidimo.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *