Gaming tastature za uzbudljivu igru

x Gaming Tastatura

Ljubitelji video igara uz gaming tastaturu imaće neverovatan osećaj igre. Ergonomski prilagođene tastature sa atraktivnim pozadinskim osvetljenjem i tasterima dugo će vam trajati.

Prednost gejmerske tastature je precizna kontrola u igrama. Jedna od prvih neophodnih funkcija je mogućnost istovremenog pritiska više tastera i njihove pravilne detekcije. Tradicionalne tastature dozvoljavaju mali broj istovremenih pritisaka, što u modernim igrama koje imaju dosta kontrola jednostavno nije dovoljno. Gejmerske tastature imaju mogućnost dodavanja Macro-a, odnosno programiranja tastera da izvrši sekvencu pritisaka tastera koju prethodno snimite. Ovo znatno olakšava neke kompleksne radnje koje se često ponavljaju, pa umesto pritisaka više tastera i potrebe za preciznošću, jedan taster sa Macro funkcijom to obavlja samo jednim pritiskom. Svetlo na gaming tastaturi ima svoju praktičnu ulogu. Osvetljeno slovo je praktičnije, jer se tako bolje vidi određeno slovo ili znak i u potpunom mraku, a strastveni gejmeri verovatno priželjkuju interesantne performanse.

Tehnomedia nudi odličan izbor GAMING TASTATURA.

x People Keyboard

Zavisno od materijala, postoje tastature sa gumenim tasterima, membranske i mehaničke tastature. Tastatura sa gumenim tasterima ima male gumene kapice, ispod svakog dugmeta koje pritiskom šalju signal računaru. Popularnije od njih su membranske tastature koje sadrže veliku gumenu površinu koja povezuje sve tastere. Tipične su za laptop računare. Veoma su  popularne i mehaničke tastature. Svako dugme ima svoju oprugu koja ga vraća u početni položaj kada ga pritisnemo. Zahtevaju jači pritisak tokom korišćenja i glasnije su od membranskih tastatura.

Uz neke modele miša dobijate besplatno u paketu, a ima i onih sa slušalicama. Sve gaming tastature imaju uglavnom brzi meni pri vrhu koji će značiti svakom gejmeru.

Neki modeli poseduju i RGB osvetljenje u više boja ili podesive boje, koje možete prilagoditi svom ukusu i željama. U posebnim slučajevima, možete izabrati neki od mnogobrojnih svetlosnih efekata, koji će igranje učiniti zanimljivijim.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *