Zdravi obroci

x Rucak za tren

Ukusni i zdravi obroci iz aparata za kuvanje na pari

Šta ćemo za ručak? Ovo pitanje je noćna mora domaćicama. Gubite strpljenje dežurajući pored šporeta i nadgledajući dokle se stiglo sa pripremom obroka. U isto vreme kuvate nekoliko jela pa se oko vas nalazi nekoliko šerpi i dosta uprljanog suđa. Na kraju ništa ne ispadne kako ste zamislili. Uvek nešto zagori ili je drugačijeg ukusa nego obično. Jake temperature i zagorelo meso su štetni po zdravlje, jer se proteini u mesu oštećuju i stvara se opasan oksidirani holesterol.

Vreme je da nabavite aparat za kuvanje na pari. Sa njim dobijate idealan obrok savršenog ukusa punog vitamina i hranljivih materija kao i slobodno vreme.

O aparatima

image

U ovima aparatima priprema je brza i laka. Hrana je puna arome, ukusna, a tokom pripreme zadržaće svoju prirodnu boju. Odličan je izbor i ako ste na dijeti. Jednostavno i lako možete da razdvojite posude, a aparat štedi vreme i energiju. Hrana tokom pripremanja nije u kontaktu sa vazduhom i sa ključalom vodom. Struktura i ukus hrane ostaće sačuvani, jer para lagano prolazi kroz nju. Kuvanjem na ovaj način, zadržavaju se vitamini, minerali i svi drugi hranjivi sastojci. Na ovaj način možete da obarite: karfiol, brokoli, krompir, šargarepu i drugo povrće. Najukusniji je pirinač i kukuruz skuvan upravo u njemu, kao i testenine. Dobar je i za spremanja ribe i mesa, ili kuvanje jaja i viršle, kao i za pripremanje pečurki na pari. Hrana će imati puniji i sočniji ukus tako što ćete pre kuvanja začiniti namirnice kada ih poređate i spremite, a svi ukusi tokom kuvanja će se pomešati. Ovi aparatai mogu da se koriste i za voće.

Aparat se sastoji od pogodnosti poput tajmera, sigurnosnog sistema i slično, a ima nekoliko nivoa, odnosno uglavnom od 3 posuda. U gornjoj možete pripremiti razno povrće, u donjoj meso ili ribu, a u srednjoj pirinač, na primer. Sve namirnice će zadržati ono najbolje i najkvalitetnije, kao i svoju teksturu, aromu, boju, vitamine i minerale. Meso i riba će se pripremiti u sopstvenom soku i nije potrebno nikakvo dodavanje ulja ili drugih masnoća. Možete da ih koristite u isto vreme, odjednom kao i odvojeno. Zahvaljujući odvojenim posudama možete pripremiti 3 obroka. Kada aparat završi s kuvanjem, automatski se isključuje, a sve dok ne izvadite hranu ona će biti sveža i topla. Kvalitet pripremljene hrane biće besprekoran.

Korišćenje

image

Upotreba je jednostavna. Poređate namirnice koje želite da pripremite, odnosno kuvate. Izaberete određeni, unapred memorisani program a aparat će sam odrediti koliko je vremena potrebno da se hrana skuva. Tu se vaše angažovanje završava i on na dalje sve radi umesto vas. Upotreba je bezbedna s obzirom na to da se on automatski isključuje, a tu je i zvučni signal.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *