Gasi se Alexa Internet - Dobro došli u svet tehnike!
Početna » Zabavna zona » Gasi se Alexa Internet

Gasi se Alexa Internet

15.12.2021

Sajt koji je godinama po čitanosti rangirao internet portale biće ugašen, odlučio je Amazon.

Sajt Alexa internet je postao poznat po analizama internet saobraćaja i spiskovima najpopularnijih svetskih internet portala. osnovan je 1996. godine.

Šta je nudio sajt?

Pored rangiranja svetskih sajtova, pozicioniranje internet portala po čitanosti i tumačenja konkurencije, Alexa.com je premijum korisnicima nudio čitav set SEO kao i druge alate kao oružje za borbu protiv konkurencije, objašnjavaju nadležni.

Gašenje sajta

Za web sajt Alexa.com kompanija Amazon je najavila kraj i odlazak u istoriju nakon 25 godina rada. Alexa je bio sinonim za virtuelnog asistenta Amazona.

“Bićemo ugašeni u maju 2022. godine i nakon toga neće biti novih statističkih podataka o popularnosti internet portala. Pošto smo više od dve decenije služili korisnicima da pronađu publiku za svoje portale, Alexa.com napušta internet. Amazon je već ukinuo mogućnost za otvaranje novih naloga, a postojeće pretplate će važiti do 1. maja sledeće godine,” piše u saopštenju Alexa.com.

Razlozi gašenja

Prema podacima koje je objavila kompanija Semrush, organski saobraćaj na Alexa.com je već neko vreme u konstantnom padu i moguće je da se Amazon zbog toga odlučio na gašenje. Realnost je da će na ovaj način bez korisnih alata ostati mnogi vlasnici internet portala i sajta koji je bio i više nego koristan. Zahvaljujući njemu moglo se saznati i otkriti šta je potrebno promeniti ili unaprediti i popraviti kako bi se nova online publika privukla ili zadržala stara.

Ocenite ovaj članak!

TehnomediaView all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram