Gasi se Alexa Internet

x   T.

Sajt koji je godinama po čitanosti rangirao internet portale biće ugašen, odlučio je Amazon.

Sajt Alexa internet je postao poznat po analizama internet saobraćaja i spiskovima najpopularnijih svetskih internet portala. osnovan je 1996. godine.

Šta je nudio sajt?

Pored rangiranja svetskih sajtova, pozicioniranje internet portala po čitanosti i tumačenja konkurencije, Alexa.com je premijum korisnicima nudio čitav set SEO kao i druge alate kao oružje za borbu protiv konkurencije, objašnjavaju nadležni.

Gašenje sajta

Za web sajt Alexa.com kompanija Amazon je najavila kraj i odlazak u istoriju nakon 25 godina rada. Alexa je bio sinonim za virtuelnog asistenta Amazona.

“Bićemo ugašeni u maju 2022. godine i nakon toga neće biti novih statističkih podataka o popularnosti internet portala. Pošto smo više od dve decenije služili korisnicima da pronađu publiku za svoje portale, Alexa.com napušta internet. Amazon je već ukinuo mogućnost za otvaranje novih naloga, a postojeće pretplate će važiti do 1. maja sledeće godine,” piše u saopštenju Alexa.com.

Razlozi gašenja

Prema podacima koje je objavila kompanija Semrush, organski saobraćaj na Alexa.com je već neko vreme u konstantnom padu i moguće je da se Amazon zbog toga odlučio na gašenje. Realnost je da će na ovaj način bez korisnih alata ostati mnogi vlasnici internet portala i sajta koji je bio i više nego koristan. Zahvaljujući njemu moglo se saznati i otkriti šta je potrebno promeniti ili unaprediti i popraviti kako bi se nova online publika privukla ili zadržala stara.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *