Google gasi aplikaciju YouTube Go

image

Google je prvo ukinuo Chrome lite, a uskoro i YouTube Go.

U svim Chrome pregledačima ukida se aplikacija ušteda podataka, kao i Chrome lite najavio je još pre par meseci Google.

Razlog gašenja aplikacija

YouTube Go aplikacija na mobilnim Android telefonima za brže i lakše gledanje videa i pretraživanja se uskoro gasi.

“Telefoni su hardverski moćniji tako da im pomoć takve vrste nije potrebna. Pakete sa velikom ili neograničenom količinom interneta koriste mnogi i nisu retki tako da se isključuje ova aplikacija,” navode iz Googla.

YouTube Go aplikacija

Za razliku od primarne YouTube aplikacije, YouTube Go aplikacija koja je nastala za operativni sistem Android Go, je hardverski manje zahtevna. Resurse telefona manje troši i kada se o podacima radi veoma je štedljiva. Aplikacija ne pruža mogućnost pisanja komentara, ne učitava komentare, nema objavljivanja sadržaja kao ni deljenja. Ova aplikacija je omogućavala preuzimanje sadržaja u SD rezoluciji za kasnije gledanje, usled ograničenja u mreži. Pružala je i upravljanje potrošnjom podataka. Aplikacija nema opciju DarkMode, kao ni Reels.

Jedna od najpopularnijih aplikacija u Google Play

YouTube Go je lansiran 2016. godine i jedna je od najpopularnijih aplikacija u Google Play prodavnici i do sada je preuzeta više od 500 miliona puta. Mnogi se zato s razlogom pitaju, zašto se ukida?

“Aplikacija je dizajnirana za gledaoce na lokacijama gde su nas povezanost, jeftini uređaji i cene podataka, onemogućavali da pružimo u primarnoj aplikaciji You Tube najbolje iskustvo”, naveli su u saopštenju na zvaničnom Google blogu.

Korisnicima ostaje da se priviknu na nove i prihvate da na raspolaganju više neće imati neke od opcija. Svi problemi korisnika YouTube Go aplikacije koji pređu na klasičnu YouTube aplikacciju do početka avgusta biće rešeni, obećavaju iz Google.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *