Idealan aparat za savršenu kafu

kafa

Kafa pripremljena u aparatu za kafu BOSCH TIS30321RW oživeće sva vaša čula.

Ništa ne može tako da vas razbudi i napuni energijom kao šoljica kafe. Dan možete početi ali i završiti ovim crnim napitkom, kao i konzumirati ga u pauzama dok nešto radite ili odmarate. Najukusnija je ona kafa pripremljena u kvalitetnom aparatu za kafu. Sa aparatom BOSCH TIS30321RW nećete pogrešiti. Očaraće vas savršen i neponovljiv ukus kafe dobijen iz ovog aparata.

aparat za kafu

Od izdržljive keramike je izrađen visokokvalitetan mlin ovog BOSCH aparata. Jednim dodirom dugmeta biće vam dostupni espreso ili kapućino napici. Sve komande za rukovanje se nalaze na prednjoj strani aprata i sve je veoma pregledno i jednostavno. Po želji možete da podesite stepen mlevenja.

Espreso, kremasti kapućino ili late makijato moguće je brzo i lako napraviti pomoću automatizovanog aparata. Jednostavno koristite funkciju oneTouch na Bosch i pripremite napitke s mlekom ili kafu. Kafa iz ovog aparata je fantastičnog ukusa i nezaboravne arome, raj za vaše čulo ukusa i mirisa. Kafa koja se melje u mlinu rezultira punu aromu svakog zrna.

Espreso kafa se pravi pomoću aparatra kada se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz krupnije mlevenu kafu, a ceo proces traje oko 30 sekundi. Kratki espreso može u jednom gutljaju da se ispije a u šoljici ga ima oko 40 ml. Ako vam je to malo onda sebi i ukućanima i prijateljima u ovom aparatu skuvajte produženi. U njemu se doda malo veća količina vode ili mleka, ko šta voli, a možre da se doda i slatka pavlaka ili kakao. Espresso od ostalih kafa razilkuje: ukus, miris, aroma i pena. Za razliku od standardnih i filter kafa espresso ima najsloženiji ukus i koristi se kao osnova za mnoge napitke kao što su latte ili cappuccino. Espresso se priprema na oko 90 stepeni i pije se odmah.

Ovaj model je praktičan, koristan,lepog dizajna i ne zauzima puno prostora. Korisnici su BOSCH aparat TIS30321RWocenili maksimalnom ocenom 5. Njegov dizajn, ukus kafe, varijetet kafe, jednostavnost korišćenja…

aparat za kafu

Istorija…

Angelo Moriondo iz Torina (Italija) je napravio i patentirao prvu mašinu za pravljenje espressa 1884. godine. Taj pronalazak je nazvan ” Nova parna mašina za ekonomsku itrenutnu konfekciju pića od kafe, metoda A. Moriondo”. Kasnije godine 1901. mehaničar, Luigi Bezzera iz Milana je patentirao bolju mašinu. Desiderio Pavoni je kupio patent 1905. godine i osnovao komapniju La Pavoni i počeo da proizvodi ove mašine za tržište u maloj radionici u Via Parini u Milanu. Prvu automatsku mašinu za kafu koja je vodu pod pritiskom zamenila parom izumeo je Francesco Illi 1933.godine. Za proizvodnju espressa stvoreno je više mašina. Nekoliko mašina deli neke uobičajene elemente. Različita finoća mlevenja, količina pritiska koja se koristi za usitnjavanje mlevenja ili sam pritisak koji može da se koriti za promenu ukusa espressa.

Ovaj BOSCH aparat ima odlične karakteristike. Broj espresso i capuccino šoljica je 2/1. Rezervoar za vodu koji se skida je zapremine 1,4 l. Posuda za zrna sa poklopcem prima do 250 g kafe. Aparat će vas sasvim sigurno dugo služiti i bićete mirni godinama. Mlevenje može da se podesi na više nivoa. Poseduje skraćeno vreme zagrevanja i najbržu prvu šoljicu. Pumpa za vodu je sa pritiskom od 15 bari. Izlaz mlaza kafe i mleka je podesiv. Jednostavno se održava i brzo čisti. Sistem SensoFlow znači da grejni sistem garantuje vrhunski pripremljen espreso svaki put. BRITA Intenza filter smanjuje sadržaj kamenca u vodi i filtrira supstance koje utiču na miris i ukus. MilkMagic Pro potpuno jednostavno priprema kapućino i late makijato. CalcnClean je automatski program za čišćenje i odstranjivanje vodenog kamenca.

aparat za kafu

Kako se priprema cappuchino, latte macchiato, caffe latte, macchiato, cmocha...


Cappuchino
ćete dobiti tako što ćete prvo vruće mleko zagrejati na pari a onda dobijeni gust krem od mleka lagano sipate preko espresso kafe u odnosu tri prema jedan u korist mleka. Preko pene pažljivo se pospe narendana čokolada ili cimet…Cafe Latte macchiato se pravi tako što se prvo sipa mleko ,a zatim lagano preko kafa. Pre konzumiranja promešajte kafu. odnos mleka i kafe je 4 prema jedan u korist mleka…Caffe Latte se pravi jednostavno. Dodaje se vruće mleko koje se greje na pari. Od mleka se stvori gust krem i on se pažljivo sipa preko espreso kafe a odnos je tri prema jedan (3 mleko, a 1 kafa). Neki ovaj napitak zovu
cappuchino bez čokolade…Macchiato ćete pripremiti tako što ćete na espresso dodati kašiku pene od vrućeg mleka...Caffe Mocha se priprema kada se jedna kašika čokolade u prahu stavi na dno velike šoljice, a onda dodate po želji kafu preko espresso, caffe Latte, caffe Latte Macchiato ili cappuchino.

Ovaj BOSCH aparat pravi savršenu kafu nezaboravnog ukusa i zato požurite do Tehnomedie i nabavite ga po najpovoljnijoj ceni i najboljim uslovima kupovine i plaćanja. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *