Kako očistiti TV?

x   T.

Oled, led, lcd ili bilo koji televizor da imate kako bi besprekorno radio potrebno je da ga redovno čistite od prašine.

Kupili ste novi televizor ili imate stari, ali ne znate kako da ga očistite, jer se na njemu brzo nakupi prašina. To se naročito vidi i primećuje kada je TV aparat isključen. Međutim prašine ima i na drugim važnim delovima televizora, a ne samo na ekranu. Zato je redovno čišćenje prašine važno.

Potrebni su vam: krpa koja se ne linja, voda, ili komprimovani vazduh, maramice za čišćenje, gel, tečnost i sprej.

image

Hama maramice za čišćenje za LCD televizore su savršen izbor. One će savršeno odraditi posao oko čišćenja osetljivih površina ekrana i monitora. Uklanjaju prašinu, prljavštinu i masnoću. Pogodne su i za pametne telefone, računare, ultrabookove. Možete se odlučiti i za Gembird maramice za čišćenje CK-WW100-01. One uklanjaju i otiske sa svih ekrana. Antistatičke su tako da nema navlačenja prašine i ne oštećuju površinu ekrana. U pakovanjima se nalazi 100 komada maramica.

Imajte na umu da redovno čišćenje povećava životni vek vašeg televizora.

Gembird set za čišćenje CK-LCD-005 sadrži: krpu, četkicu i tečnost za čišćenje. Možete se odlučiti i za Hama gel sa krpicom LCD 15ml 958631 . Ovaj set sadrži mikrofiber krpu koja se pere i gel odnosno specijalno napravljenu tečnost koja skida prljavštinu, prašinu i mast. Dobra je kako za vaše televizore tako i za računare, laptopove, tablete, kopir mašine, skenere.

Možete izabrati i Hama set sprej sa tkaninom. Savršen je za čišćenje plazma, LCD ekrane. Sprej je 200 ml, akrpa od mikrofibera sa 80 % poliestera i 20 % polamida. Hama ima dobar izbor proizvoda za ovu namenu tako da vaš izbor može biti i set Hama za čišćenje 11538. Sadrži: gel za čišćenje koji ne sadrži alkohol i metanol 30 ml, mikrofiber krpu, praktični držač. Gel je posebno pogodan za osetljive površine: TFT/LCD i plazma ekrane. Hama sprej sa krpom 49645 sadrži 200 ml spreja i mikrofiber krpu. Stark sredstvo za čišćenje ekrana je 500 ml.

image

Alpha clean tečnost za čišćenje ekrana SC-16 sadrži tečnost gel sa prskalicom 150 ml i mikrofiber krpu. Topy sprej 120ml + krpica ili isto to ali od 35 ml. Nećete pogrešiti i ako se odlučite za Kettz čistač ekrana SGK-09 KLINER. U pakovanju dobijate čistač ekrana sprej gel i rukavicu. Ta krpa od mikrovlakana, polarno runo, naravno briše otiske prstiju, prašinu, prljavštinu i masnoću ulja bez grebanja površine ekrana. Formulacija je anti-statička. Netoksična je, bez mirisa, alkohola i amonijaka. Ne oštećuje premaz ekrana. Prvo sprej prskate po rukavici a onda brišete ekran. Nikako se ne prska direktno na ekran ni ovo, a ni bilo koje drugo sredstvo.

Kao prva pomoć može vam poslužiti i obična tkanina. Krpa kojom ćete brisati prašinu s televizora najbolje da je od mikrovlakana. Može biti i poput one koja se koristi za brisanje naočara, jer neće izgrebati displej, napraviti statički elektricitet, a i ne linja se. Qled, Oled ili Lcd, veliki ili mali svi imaju uglavnom isti diplej. Za dobru i jasnu sliku redovno čistite vaš ekran. Ako koristite neku tečnost za čišćenje važno je da ne preterujete s njenim korišćenjem. Nikada se direktno na ekran ne nanosi voda, sprej ili neko drugo sredstvo. Najbolja je samo suva krpa. Ako mislite da je potrebno ili je ekran naročito prljav pre brisanja možete krpu navlažiti sa vrlo malo vode i samo prebrišite. Nikako nemojte koristiti tečni sapun ili neka druga agresivna sredstva za čišćenje i pranje, jer ćete oštetiti zaštitni sloj ekrana. Imajte na umu da komponente u televizoru možete oštetiti ako upotrebljavate dosta tečnosti.

image

Potrebno je s vremena na vreme da očistite i druge delove vašeg televizora, kućište i portove. Tretiranje može biti na isti način, sa suvom krpom ili malo navlaženom. U kućište ne bi trebalo da propuštaju prašinu portovi u koje su uključeni kablovi. Ako želite da ih detaljno očistite komprimovani vazduh je odličan izbor. tehnomedia vam nudi uvek najbolje: S-Box komprimovani vazduh CS-400 ili Gembird CK-CAD-FL400ml Compressed air.

Bićete bezbrižni mesecima, jer dobijate dovoljnu količinu tog vazduh – spreja za otprašivanje pored televizora i njegovih komponenti i: tastatura, računara, štampača i slično…Verovali ili ne snažnim udarcem komprimovanog vazduha oduvaćete u deliću sekunde svu prašinu i prljavštinu i to sa svih teško dostupnih mesta. Nemojte ovaj sprej da tresete pre upotrebe i uvek se koristi samo u uspravnom položaju.

Sa čistim televizorom moći ćete da uživate u savršenoj slici i svemu što vam pruža. Kako bi vaš TV radio bez problema potrebni su vam i kvalitetna sredstva za održavanje. Tehnomedia nudi maksimalan izbor po minimalnim cenama. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *