Kako uštedeti struju sa bojlerom?

x   T.

Da li bojler ostaviti stalno uključen ili ga povremeno isključiti?

Jedan od najvećih potrošača električne energije u vašem domu je bojler. Mnogi su u dilemi da li da ostave bojler da stalno radi, ili samo dok je jeftinija struja, jer je tako ekonomičnije. Većina misli da se troši više električne energije uvek kada se ponovo uključi da zagreje vodu.

Tehnomedia nudi odličan izbor ovih uređaja izuzetnog kvaliteta.

image

Stručnjaci ipak preporučuju da se ugasi bojler kada je skupa struja. Isplativije je da se uključuje noću kada je jeftinija tarifa i da se ujutru ugasi kad više nije i ako je potrebno da se dogreje kasnije krajem dana. Struja je nekoliko pta jeftinija ako se uključuje bojler u jeftinom režimu rada i zato je potrebno iskoristiti tu prednost i ipak obratiti pažnju na ovu činjenicu.

Nije preporučljivo da bojler bude stalno upaljen i nije tačna tvrdnja da ga prema podešenoj temperaturi termolegurator sam uključuje i isključuje pa se na taj način troši manje struje. Opasno je ako je bojler konstantno upaljen 24 sata, jer mogu otkazati i neki važni elementi na bojleru.

Sigurne, kvalitetne i bezbedne bojlere možete kupiti u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Očekuje vas maksimalan izbor po minimalnim cenama. Ako je vaša odluka da bojler bude non stop uključen onda ga podesite na nižu temperaturu grejanja vode. Usled bržeg zagrevanja vode potrebno je da velličina bojlera bude manja. Potrebno je ugraditi noviju glavu tuša i jednom u 18 meseci čistiti kamenac.

image

Bojlere veće zapremine birajte ako ćete ga uključivati i isključivati po potrebi, kada je jeftine struje. Oni omogućavaju manju dnevnu potrošnju tople vode u odnosu na njen kapacitet.

Najveći potrošaći struje pored bojlera su i klima uređaji, termoakumulacione peći, rerne, veš mašine i mašine za pranje suđa.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *