Kofer vaš verni pratilac

x Koferi

Ako se spremate za put, putovanje, letovanje, kofer je nešto što vam je neophodno.

U Tehnomedia prodavnicama pronaći ćete onakav kakav ste oduvek želeli, modernog dizajna i od dobrog materijala.

Euforični ste i srećni jer odlazite na odmor ili  putovanje, ali se nervirate i pod stresom ste zbog pakovanja? Sekira vas i muči kako da se što bolje spakujete, da ne bude puno stvari, a da ponesete sve što vam je potrebno tokom boravka? Problem ćete rešiti odlaskom u Tehnomedia centar po kofer kakav ste oduvek želeli.

Glavna prednost kofera su točkovi i ručka na izvačenje, tako da vam je transport putnog kofera maksimalno olakšan. Bez muke, brzo i lako ćete se spakovati, a onda i smestiti kofer tamo gde je potrebno.

U koferu se stvari mogu lepo složiti, sve je pregledno i veoma su praktični za pakovanje. Imaju glavni deo koji je vrlo komotan i u koji staje puno putnih stvari. Tu su i manje i veće pregrade koje služe da se po njima rasporede različite stvari i da možete u svakom trenutku pronaći ono što vam je neophodno. Kofer je veoma pregledan, čim ga otvorite znaćete odmah da pronađete ono što tražite a stvari se neće izgužvati. Neki imaju bezbednosni sistem, tako da ga možete otvoriti jedino ako znate šifru. Oni drugi imaju katanac koji je vezan za zip i uz njegovu pomoć se otvara i zatvara kofer. Dakle, koferi su sigurni i to je važno da se možda slučajno ne otvore prilikom putovanja, a na ovaj način su i obezbeđeni od krađe. Imaju i pomagala za lako rukovanje, odnosno točkiće i teleskopsku dršku. Ne morate da ga nosite već samo opušteno vučete. Postoje koferi sa dva i sa četiri točka. Koferi sa dva točka se pomeraju unapred i unazad i manje su stabilni, a oni sa četiri mogu da se okreću za 360 stepeni, dobri su za neravne terene i veoma su stabilni. Teleskopske drške se izvlače iz kofera i to do određene visine koja vam odgovara.

x Koferi

U koferima od mekih materijala stane više stvari, ali su oni napravljeni od tvrđih bolji, jer su otporniji na udarce i ne mogu da se iscepaju. Najpraktičniji su oni od vodootpornih materijala koji štite stvari od kiše, vlage, vode ili lošeg rukovanja prilikom transporta. Aluminijumski koferi su kvalitetni i izdržljiv, ali su teži za nošenje.  

Kako je sve počelo…

Prvi proizvedeni koferi su bili poprilično veliki i nezgrapni za nošenje, a pretpostavlja se da se njihova veličina vremenom smanjivala, unapređenjem transporta i sve većim komoditetom tokom prevoza putnika. Luis Viton (Louis Vuitton) se smatra najverovatnije prvim ozbiljnim proizvođačem kofera na svetu, a prvi koferi koje je proizveo, bili su okruglog oblika. Nešto kasnije ova kompanija počinje proizvodnju kofera, koji nisu bili okrugli već ravnih stranica i ivica, kao i pravougaonog oblika. Nakon smrti njegovog oca, uprava kompanije predlaže njegovom sinu Džordžu Vitonu (Georges Vuitton), da nastavi rukovođenjem kompanije, koju je pokrenuo njegov otac. Tokom razvoja dizajna kofera, kroz istoriju su za njegovu proizvodnju korišćeni mnogi materijali kao što su: platno, vuna, koža, drvo, metal, plastična vlakna pa čak i reciklirani materijali. Ustvari, koferi su prvobitno bili pravljeni od lanenog platna i vune. Kasnije su pravljeni od drveta i samo drvo je bilo oblagano sa ova dva materijala. Ne postoji precizna dokumentacija, kojom bi se mogli potvrditi i nabrojati, svi materijali od kojih su pravljeni koferi u celom svetu.

Svako od nas ima neki kofer. Možda je došlo vreme da zamenite stari za novi, a u Tehnomedia prodavnicama imate odličan izbor. Bilo da su koferi od neke vrste tekstila ili od čvrstog materijala, veliki ili mali, za pripadnice lepšeg ili jačeg pola potražite ih u Tehnomedia prodavnicama.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Imamo ODLIČAN IZBOR. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *