Koja veš mašina je najbolja?

x   T.

Donosimo vam savete koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine mašine za pranje veša.

Kupovina mašine za pranje veša može biti veoma važna investicija za vaš dom. Koja veš mašina je najbolja? Ovo pitanje često postavljaju kupci. Izbor najbolje mašine za pranje veša zavisi od mnogo faktora, uključujući vaše potrebe, budžet i slično. Međutim, postoji nekoliko ključnih faktora koje treba da uzmete u obzir prilikom kupovine.

image x

Ponudu mašina za pranje veša možete pogledati OVDE.

  • Veličina

Pre svega, razmislite o veličini mašine za pranje veša koja vam je potrebna. Uzmite u obzir broj članova domaćinstva i količinu veša koju perete. Ako imate veliku porodicu, verovatno će vam trebati veća mašina kapaciteta 9-10 kg ili više. Međutim, ako ste sami ili živite u malom stanu, možda će vam biti dovoljna manja mašina kapaciteta 5-6 kg. Obratite pažnju i na prostor u koji ćete postaviti mašinu. Veće mašine zahtevaju više prostora.

  • Energetska efikasnost

Mnoge moderne mašine za pranje veša imaju funkciju efikasnosti pranja koja troši manje vode i energije. Pored toga, mnogi modeli imaju senzore koji mogu odrediti količinu vode i deterdženta potrebnih za svaki ciklus pranja. Energetska efikasnost je važna pri izboru. Što je energetska klasa mašine veća, to će vam biti niži računi za struju. Takođe ćete smanjiti svoj ekološki uticaj ako odaberete energetski efikasnu mašinu.

  • Broj obrtaja

Broj obrtaja se odnosi na brzinu centrifuge mašine za pranje veša. Što je veći obrt, to će vaša odeća biti suvlja. Brzina centrifuge se meri u obrtajima u minuti (RPM), a većina mašina ima brzinu centrifuge od oko 1200 obrtaja u minuti. Međutim, mašine sa većim brojem obrtaja mogu biti skuplje. Ako ste voljni da platite više za brži ciklus sušenja, onda bi veći broj obrtaja mogao biti dobar izbor.

  • Ciklusi pranja

Uverite se da vaša mašina za pranje veša ima dovoljno ciklusa pranja za vaše potrebe. U zavisnosti od vaše odeće, možda će vam trebati poseban ciklus za osetljive tkanine ili za uklanjanje mrlja. Proverite da li model za koji ste zainteresovani ima sve potrebne cikluse.

image  x
  • Funkcije

Neke mašine za pranje veša imaju različite funkcije koje bi vam mogle biti korisne. Na primer, neke mašine imaju funkciju odloženog starta koja vam omogućava da programirate pranje za kasnije vreme. Takođe možete potražiti mašinu koja ima funkciju samodijagnostike da bi vam olakšala održavanje mašine.

  • Cena

Kao i kod svake kupovine, cena je bitna. Viša cena mašine za pranje veša ne garantuje i da je bolja. Mnogo je faktora koji utiču na cenu, kao što su veličina, karakteristike, energetska efikasnost i brend. Ponekad viša cena može značiti da mašina ima više funkcija ili da je energetski efikasnija, ali ne uvek. Važno je pročitati recenzije i uporediti različite modele i brendove pre nego što donesete odluku o kupovini.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *