Da veš zablista

x Masina za ves

Odlučili ste da kupite veš mašinu, ali ne znate za koji model da se odlučite? Predlažemo mašinu sa inverter motorom- nećete pogrešiti.

Životni vek veš mašine sa inverter motorom je mnogo duži u poređenju sa klasičnim motorom. Prilikom rada zvuk koji se čuje je mnogo tiši od drugih, štedljive su, izdržljivije i efikasnije peru. Garancija na inverter motore svih veš mašina, kupljenih u Tehnomedia centru je 10 ili 11 godina u zavisnosti od proizvođača. Ponuda je zaista dobra i možete se odlučiti između brendova: Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, LG, Miele, Samsung, Vox, Whirlpool, Indesit …

masina

Inverter motor na mašini za pranje veša rotira bubanj čime uklanja nečistoće u kombinaciji sa deterdžentom za pranje veša. Kod običnih veš mašina motor radi pomoću četkica od ugljenika koje omogućavaju rotiranje motora, što dovodi bubanj kroz pojas. Mašine sa invertnim motorom će duže trajati, jer nema trenja a samim tim ni habanja i pregrevanja motora. Ovakve mašine vam pružaju sigurnost i godinama ćete biti bezbrižni, uz pravilno rukovanje.

Posetite Tehnomeda prodavnice i izaberite veš mašinu sa inverter motorom po svojoj meri, sa punjenjem odozgo ili standardnu.

Na primer jedna od mašina sa inverter motorom u Tehnomedia centru je model Whirlpool FWG 71284W. Kapacitet ove mašine je 7 kilograma, dok je broj obrtaja u minutu 1200. Ovaj uređaj pored uobičajenih režima rada poseduje i opcije za pranje dečije odeće, sintetike, vune…Kako bi rezultati pranja veša bili besprekorni. Možete podesiti program kao što je SoftMove koji ima ova mašina, jer on omogućava da bubanj obavi pokrete koji se prilagođavaju  vrsti tkanine. Sistem podešava šest pokreta bubnja za svaki proces pranja. Da bi boja vaše odeće bila kao kada ste je kupili, podesite ciklus Colour15°C . 

x Masina Whilpool

U Tehnomedia maloprodajnim objektima u ponudi su ovakve veš mašine kapaciteta punjenja: 7 kg, 8kg, 9kg i više, do 5kg, od 5,5kg do 6,5kg.

Istorija pranja veša

Od kad su ljudi počeli da nose odeću, morali su da peru veš. Ovaj posao nekada davno obavljali su isključivo muškarci. Veš se u to vreme prao u rekama, šutirao nogama ili udarao velikim kamenjem i bila je potrebna velika snaga. Pre 1800. godine pranje veša je trajalo i po nekoliko dana. U nekim domaćinstvima je bilo uobičajeno da se veš pere samo dva do četiri puta godišnje. Oko 1800. godine otvorene su prve prostorije za pranje veša, a sastojale su se od korita sa toplom vodom i daske za pranje u drvenim ramovima. Prve sprave za ceđenje vode iz veša izmišljene su oko 1850. godine. Napravljena je od dva velika valjka u ramu i poluge za njihovo okretanje. Bila je to prva mehanička revolucija u istoriji pranja veša. Od 1904. godine počinju da se koriste električne mašine. Samouslužne perionice veša se otvaraju od 1934. godine i mehaničko pranje postalo je pristupačno svima. Tehnologija je napredovala i postala pristupačna tako da od 1937. godine u domaćinstvu počinju da se koriste mašine za automatsko pranje veša.

Posetite TEHNOMEDIA CENTAR, jer imamo ODLIČAN IZBOR. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *