Štampane ili digitalne, knjige su večne!

Digitalne knjige

Svetski dan dečije knjige 2. mart obeležava se svuda u svetu. Uz pisanu reč priuštite vašim detetu kvalitetno i bezbrižno odrastanje.

Tehnomedia uz lepo dizajnirane i kvalitetne tablete omogućava vašem detetu da zavoli čitanje i brže odluta u čaroban svet mašte i novih saznanja. U Tehnomedia prodavnicama  potražite tablet računare za svoje mališane po povoljnim cenama.

tableti

Svetski dan dečije knjige ustanovljen je pre više od pola veka, u nameri da se kod najmlađih čitalaca probudi ljubav prema pisanoj reči, ali i da se skrene pažnja na njihove čitalačke potrebe.

Dan dečje knjige uveden je 1967. godine na dan kada je 1805. godine rođen Hans Kristijan Andersen, danski književnik koji je napisao  više od 150 bajki. Najpoznatije su: “Mala Sirena”, “Ružno Pače”, “Palčica” i “Snežna kraljica”. U čast dečje književnoti Danci su uveli nagradu “Hans Kristijan Andersen” od 80.000 evra, koja se dodeljuje svake druge godine književnicima čije stvaralaštvo ima sličnosti sa delima čuvenog danskog pisca. Nagrada se naziva i dečjom Nobelovom nagradom.

Važno je deci u najranijem uzrastu otkriti vrednost knjige i magiju čitanja. Danas deca sve više vremena provode uz računare, a Tehnomedia nudi veliki izbor tablet i laptop računara.

Ne morate više da nosite knjige. Jednostavno instalirajte aplikaciju preko koje će vaše dete moći da čita svoja omiljena elektronska izdanja. 

Tableti se mogu smatrati malim računarima. Oni su manji od laptopa, ali veći od pametnog telefona. U Tehnomeda prodavnicama nudimo veliki izbor ovih uređaja baš za vaše mališane. Odličnog su kvaliteta i savremenog dizajna. Najbolji odnos kvaliteta i cene nudi upravo Tehnomedia.

Tableti se mogu koristiti za zabavu, čitanje ili za rad. Pošto su prenosivi i imaju neke osobine laptopa, oni mogu biti dobar izbor u odnosu na potpuno nov laptop, kako po troškovima tako i po karakteristikama. Svi tablet računari mogu da se povežu na internet preko Wi-Fi ili mobilne mreže, tako da vaše dete može da pretražujete internet, telefonira, preuzima aplikacije, emituje video zapise, čita knjige.

Postoje određeni modeli i brendovi koji dolaze sa aplikacijom za roditeljsku kontrolu. Roditelji sada mogu da kontrolišu svoje dete i provere koliko vremena provodi uz tablet i koje sadržaje koristi.

Ove aplikacije se nazivaju „Parental Control App” i omogućavaju roditeljima da kontrolišu i nadgledaju kako njihova deca koriste tablete. Veliki izbor takvih modela tableta za svoje dete možete pronaći u Tehnomedia prodavnicama. Jedan od takvih je model Huawei T3 7 children.

tablet

Internet je uzbudljivo ali i opasno mesto, nekada i kada mislite da znate šta radite desi se da uradite nešto nesmotreno, jer su vam na dohvat ruke različite infomacije i samo jedan klik može vas odvesti na pogrešan put. Dok pretražujete po internetu, lako možete postati žrtva sajber kriminala, a deca još lakše upadaju u takve zamke. Interent je pogodan za mlade koji su željni znanja. Putem tableta imaju mogućnost pristupa raznim informacijama, ali ta dečija radoznalost mora biti usmerena na pravo i bezbedno mesto. Uz pomoć ove aplikacije roditelj ograničava, usmerava, nadgleda i kontroliše korišćenje uređaja. Na taj način se stvaraju zdrave navike kod deteta. Tableti određenog modela, brenda i dizajna namenjenih deci, osim što su bezbedni, lepog su dizajna. Prijatni su i na dodir jer je većina gumirana tako da i ako vašem mališanima slučajno ispadnu iz ruke ništa se neće dogoditi i neće se oštetiti.

Učitelj, prijatelj, inspiracija – sve to može biti knjiga. Čitajući dete može odlutati u neki drugi svet ili doživeti neku novu avanturu. Uz pomoć tableta, koji možete kupiti u nekoj od Tehnomedia prodavnica, čitanje knjiga je mnogo lakše, jednostavnije i zabavnije. Bezbrižno i kvalitetno odrastanje uz pisanu reč priuštite detetu. Tehnomedia uz lepo dizajnirane i kvalitetne tablete omogućava detetu da zavoli čitanje i brže odluta u čaroban svet mašte i novih saznanja.

Preko tableta je je čitanje najpraktičnije, jer oni zauzimaju najmanje prostora u odnosu na knjige. Na knjigama se stranice mogu izgužvati ili iscepati, na tabletu ne. Još jedan od razloga zašto je čitanje knjiga preko tableta bolje, je zato što su najnovija izdanja odmah svima dostupna.

Svratite u neku od Tehnomedia prodavnica, po tablet na kome će vaše dete čitati knjige.

Kako bi pomogli roditeljima, navešćemo nekoliko dobrih aplikacija roditeljskog nadzora:

  • SecureTeen Parental Control

Ovo je besplatna aplikacija koja omogućava roditeljima da kontrolišu šta rade njihova deca na internetu, koje aplikacije koriste, koga pozivaju, ko njih poziva, s kim se dopisuju, gde se nalaze. Ova aplikacija vam dozvoljava da blokirate aktivnosti koje smatrate neprikladnim. Ukoliko želite da preuzmete ovu aplikaciju sa linka:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infoweise.parentalcontrol.secureteen ili pristupanjem na adresu “cp.secureteen.com/login”.

  • Kids Place – Parental Control

Aplikacija Kids Place radi na principu „profila“, vi odredite šta vaše dete može da koristi i u skladu sa vašim odredbama napravite profil. Kada aktivirate profil dete će koristiti tablet ili telefon onako kako ste vi podesili. Postoje definisani profili koje vi možete prilagoditi vašim željama, na primer koje stranice dete može posećivati, ograničeni pozivi i poruke. Prednost ove aplikacije je što nećete brinuti da li je vaše dete kupilo neku aplikaciju na Google Play prodavnici ili je preuzelo sadržaj sa interneta koji može biti virus ili neki uznemirujući sadržaj. Ova aplikacija roditeljskog nadzora se preporučuje roditeljima sa manjom decom  i možete je besplatno preuzeti direktno sa linka:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiddoware.kidsplace

image

  • Screen Time Parental Control

Ova aplikacija pomaže roditeljima da odviknu ili da na vreme naviknu decu koliko će vremena moći da provedu na internetu. Roditelji u nekoliko koraka mogu odrediti vreme korišćenja neke aplikacije, na primer za jednu mogu podesiti vreme na 30 minuta, a za drugu aplikaciju 60 minuta. Uz pomoć ove aplikacije roditelji mogu odrediti da sve aplikacije budu nedostupne kada je vreme za spavanje, učenje, trening… Kada jednom podesite vreme korišćenja aplikacija koje želite, nećete morati to da radite svaki dan iznova jer aplikacija svakodnevno prepoznaje, na primer kada je vreme za spavanje i automatski će blokirati društvene mreže, igrice a ostaviti aplikacije koje ne ometaju pažnju. Možete je besplatno preuzeti direktno sa ovog linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.screentime.rc

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *