Pegle za vertikalno peglanje

x   T.

Peglanje na paru pomoću vertikalne pegle je jednostavno, lako, efikasno i brzo.

Mnogima je jedan od omraženijih poslova peglanje. Tvrde da je ta obaveza dosadna i da im oduzima puno vremena. Peglanje vertikalnom peglom dobićete anti stres terapiju i zavolećete ovaj posao. Odličan izbor vertikalnih pegli potražite u Tehnomedia prodavnicama.

Tajna pegle za vertikalno peglanje

U buticima gardreroba izgleda perfektno, jer je peglana upravo vertikalnim peglama. Ako želite da izgledate besprekorno i izvučete maksimum iz tkanine i odevnog predmeta ovaj mali kućni aparat vam je neophodan. Sa ovakvog peglom doprećete do najpristupačnijih mesta i u tome je ključ i tajna. Nemoguće je na primer ispeglati velike pufnaste rukave, sve haljine, košulje ili garderobu sa nepristupačnim rubovima, a sa ovom peglo stići ćete do svakog prevoja. Niko kao ona neće tako dobro opeglati karnere, volane, zavese, šešire, kapute…

Da li je potrebno sipati destilovanu vodu?

Da. Potrebno je kako bi radila dugo i kako ne bi došlo do začepljenja od kamenca i naslaga iz vode.

Kako radi?

BEKO STM 4116B

Para joj služi za ispravljanje stvari. Vertikalna pegla koristi vlagu u kombinaciji sa gravitacijom i na taj način ispravlja odeću tako što je opušta para. Ostale pegle za ispravljanje odeće koriste pritisak. Pegla se tako što se aparat drži malo iznad odeće, ali ako želite da postignete jak efekat možete je na odeću i prisloniti.

Na vešalicu stavite odeću i ne dodirujte tkaninu već samo približite aparat i para će je ispraviti.

Podešavanje temperature

Na nekim modelima ovih pegli postoji opcija podešavanja tempertaure i do 5 nivoa toplote. Za veštačke i mešane materijale se koriste niže temperature. Prirodni materijali upijaju vlagu u sebe i zato se više gužvaju tako da se za njih, pamuk i viskozu koristi viša temperatura. Ako izaberete model sa većim rezervoarom bez dopunjavanja vodom moći ćete duže da peglate.

Šta ne sme da se pegla?

Sve što može da se otopi i ošteti na visokim temperaturama se ne pegla, poput stvari od kože, prevrnute kože i slično. Printove na majicama i duksevima, kao i plišane stvari peglajte iznutra.

Razlike između vertikalnih i običnih pegli?

TEFAL DT9530

  • Vertikalne pegle

Upotreba ovakve pegle je jednostavnija i peglanje ćete obaviti brže. Besprekorno ćete opeglati unutrašnje šavove rukava, karnere na haljinama, prevoje, različite krojeve na bluzama, blejzere, kapute, šešire. Neće vam oštetiti odevne predmete od osetljivih materijala kao što su sintetika i svila. Vertikalne pegle ispravljaju odeću i sve neravnine i sa njom ćete opeglati sve nepristupačne delove do kojih običnom peglom nećete stići. Međutim sa ovakvim peglama ne možete učvrstiti kragne, ili praviti linije na pantalanoma ili pozadini košulje.

  • Obične pegle

Za peglanje čvrstih i grubih materija, poput vune, teksasa ili lana efikasnija je klasična pegla. Sa njom ćete dobiti jasne i oštre linije košulja i muških pantalona ili ispeglati velike površine materijala. Njen minus je zato što može da vam ošteti tkaninu. Sa klasičnom peglom peglanje mora biti precizno i duže će trajati, ali će zato rezultati biti dobri.

Najbolje je imati obe pegle i po potrebi kombinovati njihovu upotrebu. Naravno možete izabrati i model sa kojim dobijate ove dve vrste pegli u jednom, a to je parna stanica.

Posetite Tehnomediu i izaberite model po svojoj meri. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *