Podloge za miša

x Podloga za mis

Pored stabilne i jake kompjuterske konfiguracije za dobar rad računara važna je i podloga za miša na koju retko ko obraća pažnju.

Kursor na ekranu ćete dobro i kvalitetno kontrolisati zahvaljujući podlozi za miša. Pravac kretanja željenom brzinom prepoznaće senzor sa što boljom preciznošću, ako je podloga dobra. Jednostavnije ćete raditi za računarom ako imate podlogu za miša.

image

Mnogi greše kada više ne koriste podlogu za miša smatrajući da im više nije potrebna, jer optički miš reaguje i klizi po svakoj ravnoj površini. Međutim podloga za miša je zaista bitna za vaš kvalitetan i precizan rad, a u Tehnomedia prodavnicama izbor je odličan. Prilikom kupovine podloge obratite pažnju na materijal. Sa ciljem da vaš rad bude što precizniji, lakši, jednostavniji i komforniji podloge za miša su tako danas i osmišljene i dizajnirane. Materijali od kojih su napravljene podloge su: platno, plastika sa gumenim dnom, aluminijum i staklo. Najpopularnije i najtraženije su platnene podloge koje su napravljene od platna i pene. One su veoma prijatne tokom rada i lako su prenosive. Jedini njihov nedostatak je što se brzo prljaju, a i može doći do oštećenja tako da se otprilike menjaju na pola godine.

Miš će lagano kliziti po glatkoj površini podloge koja je napravljena od plastike sa gumenim dnom. Lako se održava i briše kao i bilo koja druga prljavština. Po alumijumskoj ili staklenoj podlozi, miš će besprekorno kliziti, a osećaj će biti neverovatan. Za razliku od platnenih i plastičnih, ove podloge su dosta skuplje.

Ako dosta vremena provodite za računarom, onda osećate i zamor zglobova  i zato je važno odabrati dobru podlogu za miša. Za prijatnije i lakše korišćenje miša bez nekog neprijatnog bola pravi izbor je podloga sa ugrađenim jastučićima za ručne zglobove .

Udobnost prilikom igranja igrica je gejmerima veoma važna. Oni vode računa da imaju dobru podlogu za miša, a savetuje se podloga veličine tastature.

podloga

Istorija…

Miš koji je imao točkiće kao upravljački mehanizam dizajnorao je 1968. godine Jack Kelly na istraživačkom institutu Stanford. Veoma sporo, ali sigurno se razvijao ovaj deo hardvera, a kuglu s valjkom je koristio ovaj mehanizam. Kako bi se zaštitili od prljavštine, a i kako bi pokreti bili precizni svi ovi modeli koristili su podlogu za miša. Njihova dobra strana je i što su od fizičkog oštećenja čuvale mehanizme za kontrolu miša. Kao standardni modeli, nakon toga, pojavili su se optički miševi.

Možete izabrati podloge različitih oblika i veličina. Tehnomedia vam nudi one proverenih brendova i kvaliteta. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *